Kerek testhez olyan farmer kell, ami felveszi a csípő alakját, vékony vállakhoz férfias ing dukál, a zöld szemhez pedig béna a zöld szemceruza. Összeszedtük, mit tanultunk a Viasat3 Szeretem a testem című műsorának első két részéből.

Október 20-án kezdődött a Viasat3 átalakítós reality-je, a Szeretem a testem, amiben Lakatos Márk stylist egy csomó új cucc, fodrász, sminkes és Soma felgyorsított pszichoterápiája segítségével önbizalomhiányos harmincas nőket kupál ki potenciális randipartnerekké. Bár a téma elsőre nem hozta lázba a Velvet szerkesztőségét, kiderült, hogy a műsorban sok olyan praktikus öltözködési és sminkelési tanács hangzik el, amiket kár lenne kihagyni. Az eddig lement két részből ezeket szedtük össze.

Lapos fenék, nagy zsebek

Bármilyen komikusnak is tűnik, tényleg érdemes olyan fehérneműt vásárolni, ami eleve formázza a testet. Azon túl, hogy a nő az adottságainak megfelelő melltartót választ, ha a testméret megkívánja, be kell vállalni a hasat összetartó body-t és fűzőt, meg a push up bugyit. Az eredmény meglepően látványos, főleg, ha nadrágot veszünk hozzá.

A farmervásárlásnál rengeteg szempontot kell figyelembe venni. A trapéznadrág csak a magas, hosszú lábú nőkön mutat jól, mert összenyomja az alakot. A csőfarmer a csípőt hangsúlyozza ki, miközben optikailag vékonyítja a derekat, főleg akkor, ha nem teljesen csípőfazon. A csőgatyát tehát szintén nem a nagyon kerek, rövid lábú nőkre tervezték. Ahogy a párhuzamos szárú, bő, átlátszó gatyákat sem. A plusz kilók átlagos magassággal kombinálva leginkább az olyan nadrágot hálálják meg, amik fölül követik az alakot, lent viszont eltávolodnak a bokától. Ezen kívül minden farmeren sokat dob, ha magassarkúval hordjuk.

Ha a fazon megvan, még mindig sok múlik a zsebeken. Amikor a hátsó zsebek túl kicsik, akkor a kontraszt miatt nagyobbnak tűnik a fenék. Azonban ha túlságosan a nadrág szélén vannak, nagyon széthúzzák a csípőt. Ezért alapvetően egyenes, középre varrt, közepes méretű zsebeket érdemes keresni. Kivéve persze, ha az embere feneke lapos. Akkor a jó nagy és felfelé álló zsebek jönnek be.

Szoknyáknál egy tuti befutó van: a deréktól induló, A vonalú fazon. Ez mindenkinek jól áll, a derekat és a lábakat kiemeli, viszont palástolja a csípőt. Persze ehhez sem árt a magassarkú, és egy klassz öv sem. Minél sötétebb harisnyát húzunk a szetthez, a lábunk annál vékonyabbnak tűnik. A sötét alsó, világos felső kombinációt egyébként főleg a körte alkatú nőknek érdemes megjegyezni, és az öltözködés egészénél alkalmazni.

Nagy testre nem kell nagy minta

Mielőtt rátérnénk a felsőkre, érdemes megjegyezni, hogy molettebb csajok jobb, ha nem viselnek fényes anyagot, vagy átlátszó, esetleg nagy mintás cuccokat, mert ezekben a valóságosnál dagibbnak tűnnek.

Ha az ember széles csípővel és keskenyebb vállakkal rendelkezik, akkor érdemes férfias ingeket hordania, ezek ugyanis gombolásuk miatt nyújtják az alakot és minimálisan szélesítik a vállat. Ugyanez igaz a vállnál díszesebb felsőrészekre. A rövid nyakhoz V alakú póló vagy kibontott ing dukál, olyan, ami szabadon hagyja a dekoltázst. Egy szép dekoltázzsal ráadásul minden más testrészünkről elterelhetjük a figyelmet.

Az orr a sötét alapozótól lehet vékony

A műsor fodrászától egyelőre még csak annyit tudtunk meg, hogy a hosszabb archoz jó a frufru, a kerekhez pedig az oldalválaszték, de Tombor Sarolta sminkmester szerencsére ennél több bölcsességet is megosztott már a nézőkkel. Például azt, hogy a szemöldök íve optikailag módosítja a fejformát, tehát megfelelő ívvel akár nyújthatunk is az arcunkon. Nem érdemes a szemszínnel azonos szemceruzát használni, mert kioltja a szem színét, viszont ér bátornak lenni, és barna szemhez akár sötétkék színeket használni.

Ha arcot vagy orrot akarunk vékonyítani, akkor a sötét alapozó segíthet rajtunk. Hosszúkás archoz a sminkes kétféle alapozót használ, világosat az arc középső részére, a szem alá és egy picit a járomcsontra, sötétet pedig az állra és a homlokra. A széles orrnál is hasonló a trükk, közepén világos, szélén sötét alapozót érdemes használni.

Hát egyelőre ennyit tanultunk a két adásból. Ön használhatónak találta a műsor tanácsait?