A tavalyi pin-up stílus után idén a neonfényt eresztettek a retrós kellékekre. A meztelen modellek természetesen maradtak. A Vogue 2010-es naptárjában Iselin Steiro, Natasha Poly és Raquel Zimmermann szerepel, meztelenkedésüket egy füstgép, strasszok, flitterek és retro függönyök segítik elő.

A francia Vogue idén is elkészítette naptárját, melyben ezúttal a neonfények, a retro háttér és a csillogó bikinibe öltöztetett modellek kapták a fő hangsúlyt. A 2010-es naptárt Mario Sorrenti fotózta. Míg tavaly minden hónapra jutott egy modell, idén csupán hárman pózoltak. Iselin Steiro, Natasha Poly és Raquel Zimmermann a párizsi Lidóban állt kamerák elé.

A tavalyi, már számtalanszor feldolgozott pin-up stílus után (melyben egyébként aktívan részt vett Mihalik Enikő is) idén szinte felüdülést jelentenek a neonfények, a Crazy Horse-ra emlékeztető hangulat, a retro stílusú függönyök a háttérben, és akkor még nem is említettük a füstgép újbóli bevetése iránt érzett örömünket. Ezen kívül a vizes/zselés haj és a bondage (melyet a világító neon emel ki) manapság elengedhetetlen kellékei egy fotózásnak

A nyomtatott magazinoknak egyébként azért is szükségük van ilyen különleges kiadványokra, mert magát az újságot egyre nehezebb eladni. Az internet terjedésével egyre kedvezőtlenebb a helyzete a hagyományos sajtónak, 2009-ben (eddig) csak az USA-ban 367 magazin szűnt meg. A szám kevésbé megdöbbentő, ha hozzászámítjuk, hogy viszont indult 247 új, ráadásul a nyomtatott magazinok piacának szűkülése lassul, hiszen tavaly még 526 kiadványt kellett megszűntetni, 2007-ben pedig 573 volt ugyanez a szám.