Tegnap ért véget az idei filmfesztivál Cannes-ban. A több mint egyhetes banzáj elképesztő celebfelhozatalából még Paris Hilton is csak fenékvillantással tudott kitűnni. Most összeszedtük azt a hat nőt, aki megjelenésével, ruháival, vagy a szállodaörökösnél is direktebb villantásával a fesztivál legizgalmasabb perceivel kedveskedett a közönségnek. Heti trend, válasszon kedvencet!

Mischa Barton

A Narancsvidék című sorozattal hírnevet szerző, botrányos magánéletű brit színésznőt már régóta főként stílusa miatt érdemes szemmel tartani. Cannes-ban több elképesztő öltözéket is bemutatott, galériánkba ezek közül hármat válogattunk be. Barton szerint a nyár színe egyértelműen a fehér, hiszen szinte mindig világosban mutatkozott. A bal oldalon az az este látható, amikor sminkese meglehetősen túlzásba vitte a pirosítót, míg stylistja egy különlegesen dekoltált miniruhát választott, ami ha innen nézzük, kicsit diáklányos, ha onnan, kicsit kurvás.

Grace Jones

A veterán popénekesnő egy meglehetősen elegáns gesztussal figyelmeztette Lady Gagát, hogy bár több évtized is eltelt azóta, azért annyira nem volt olyan régen az a korszak, amikor még Grace Jones szereléseitől volt szokás meghökkenni. A maszkviselésben elöl járó Lady Gaga fejdíszeihez hasonlót vállalt be a 62. életévét éppen betöltött énekesnő. Az elöl felsliccelt lila ruha további kiegészítőihez tartozik egy pár fekete kesztyű rajta gyűrűvel, egy túlméretes medál, egy különleges karkötő, egy pár vészesen magas sarkú szandál és egy kiöltött nyelv.

Naomi Campbell

A magas sarkú szandálok közül a legszebb azonban valószínűleg Naomi Campbellé volt, aki egy roppant elegáns, pávatollakkal díszített darabot vett fel az egyik partira, ahol élettársa, Vlagyimir Doronin karján oldalán jelent meg. Az eseményre kiválasztott kis fekete ruha egészen érdekes megoldással operál: az átlátszó csipkéből készített mininek csak a középső, legkritikusabb részét fedi átlátszatlan anyag (hozzá kiegészítőnek gyűrű a hüvelykujjon - vajon Campbellnél ez mit jelenthet?). A filmfesztivál egyéb eseményein Campbell szinte mindig a szó szoros értelmében ragyogott, hiszen hol egy csillogó fehér miniruhát vett fel, hogy pedig aranyló sellőként villogott a vörös szőnyegen. Természetesen ezek is megtekinthetők a galériában.

Elizabeth Banks

Elizabeth Banks többek között a Pókember-filmekből lehet ismerős olvasóinknak, de számos sikeres tévésorozatban is szerepelt. Bár nem igazán számít még a legnagyobb hollywoodi sztárok közé, bizony tud már úgy öltözködni, mint ők. Tőle a cannes-i felhozatalból ez a hátul merészen kivágott kis fekete ruha a kedvencünk, de remekül állt neki egy másik sötét mini is. A vörös szőnyegen bemutatott továbbá egy Oscar-gálára is beillő rózsaszín-fekete estélyit, amely ugyan combvillantós, de közben hatalmas uszályával mégis kellemesen hozza a "rámszakadt a függöny" életérzést. Ah.

Cheryl Cole

A focistaférjével idén szakított brit énekesnő kizárólag a bulizás céljából érkezhetett Cannes-ba, hiszen sok köze a filmekhez (egyelőre) nincs. Tekintve, hogy Cheryl Cole-t évek óta a szigetország, sőt néha a világ legszebb nőjeként emlegetik, de stílusát hol az egekbe magasztalják, hol erős szavakkal kritizálják, kíváncsiak voltunk, mit fog ő mutatni a divatra érzékeny franciáknak. Nos, estélyiben neki is sikerült lélegzetelállítóan megjelennie, a galériánkban szintén megtekinthető, a melleket kagylókká változtató ruhaköltemény egyértelmű csillagos ötöst érdemel. Kevésbé lelkesítő azonban ez a bal oldali bulizós összeállítás. Addig értjük, hogy a szezon egyik felkapott színe a citromsárga és hogy jól mennek hozzá a rózsaszínes-nyárias fodrok ebből a habkönnyű anyagból. De a rövid fehér kabátka és a magasra tett öv roppant aránytalanná teszi a testet, és az embernek az az érzése, hogy azért ennyire nyakigláb még Chery Cole sem szeretne lenni.

Julie Atlas Muz

És galád módon a végére hagytuk azt, akire nyilván a legtöbben lesznek kíváncsiak. Julie Atlas Muz ugyan nem egy Cheryl Cole-hoz hasonló szépség, de a szexuális energiától szinte szétrobbanó kis hölgy most valószínűleg mégis világsztárrá fog válni. Egy sztriptíztáncosokról szóló filmben (a címe: Turné) egy sztriptíztáncost alakít, tekintve, hogy ő maga is sztriptíztáncos. Pontosabban: annak a neo-burlesque műfajnak a képviselője, amely a leginkább Dita Von Teese révén vált ismertté. Julie Atlas Muzból ugyan hiányzik az az elegáns szépség, amivel Dita Von Teese a világhírt kiérdemelte, de amint az a mellékelt fotókról egyértelmű, a hölgy gátlástalansággal ügyesen kompenzál.

Melyikük nézett ki a legjobban Cannes-ban?

A művésznő számára nyilván az első alkalom volt, hogy ilyen nagy sztárok és ennyi fotós közelébe kerülhetett, így nem engedhette meg, hogy csak úgy elmenjen mellette ez a fontos pillanat. Hogy mindenki nyomban megjegyezze a nevét, a premierre egy tökéletesen átlátszó ruhában ment fehérnemű nélkül. A ruhát ugyan post it-re és rózsaszirmokra egyaránt emlékeztető piros négyzetek díszítik a kritikus pontokon, Julie Atlas Muz gondoskodott arról, hogy a fotósok semmiről ne maradjanak le. Ha önnek bejön a versenysportszerűen űzött meztelenkedés, mindenképpen rá szavazzon!