A vörös szőnyegen egyedül a stylist és Liza Minelli keltett feltűnést. A premier unalmas volt, és akkor még nem is beszéltünk magáról a filmről, amit kritikusok a földbe döngöltek.

Helyi idő szerint hétfőn este mutatták be New Yorkban (hol máshol) a Szex és New York második részét. Bár a filmpremiert nagy várakozás övezte, az esemény leginkább az unalmas jelzőt érdemli, és akkor még nem is beszéltünk magáról a filmről, amit a kritikusok porrá zúztak (lásd alább keretes írásunkat), mivel nem nyerték el a tetszésüket a klimaxszal foglalkozó főszereplők, és a filmben Beyoncé dalt éneklő Liza Minelli sem javított a helyzeten.

A szereplők és a meghívottak, úgy tűnik, egyedül nem voltak képesek olyan ruhát választani, ami illett volna a sorozat által magasra tett mércéhez. Kim Cattrall a régi hollywoodi színésznők stílusát elevenítette fel a Naeem Khan ruhájában, Cynthia Nixon biztosra ment a fekete Carolina Herrera ruhával, Kristin Davis pedig kicsit cukormázasnak hatott az erőltetett mosolyával és a pink Jean Desses estélyijével. Színben és fazonban a legmerészebb Sarah Jessica Parker volt, aki – köszönhetően a Valentino ruha szabásának – majdnem megmutatta a fenekét, pedig pont nemrég jelentette ki, rá senki sem lenne kíváncsi meztelenül. Mindenesetre ő is egyetérteni látszik azzal, hogy az idei nyári szezon színe a citromsárga.

Szerencsénkre azért megjelent többek közt a film stylistja, Patricia Field, aki rögtön sokkot okozott piros hajával és a szokatlan darabokat összepárosító sleppjével, nagyjából akkorát, mint a 64 éves Minelli, aki ezüst, áttetsző ruhába bújt, és könnyedén kivehető a melltartója. De összességében még így sem sikerült felidézniük a sorozat és a filmek ruháinak – a második részben szereplő darabokra mondjuk 10 millió dollárt szántak a készítők – hangulatát, pedig Kristin Davis és Parker a bemutató utáni parti kedvéért még át is öltözött.

Kritikusok a Szex és New York 2-ről

A Guardian kritikusa egy csillagot adott a filmnek, amelynek zöme Abu Dzabiban játszódik, igaz, ezeket a jeleneteket Marokkóban forgatták. A film ezen részét Peter Bradshaw kritikus Tarr Béla csaknem 8 órás művészfilmjéhez, a Sátántangóhoz hasonlítja. "A Szex és New York 2 Abu Dzabiban játszódó részeihez képest még a Sátántangó is egy száguldó Spongyabob Kockanadrág-epizódnak tűnik". Roger Ebert, a Chicago Sun-Times világhírű kritikusa szintén csak egy csillaggal jutalmazta a filmet, akit annyira irritáltak a szereplők, hogy vakarózni kezdett tőle, és olyan fordulatokat használt kritikájában, mint pl. "az obszcenitásig tenyérbemászó vásárlási mánia" vagy "ízületi gyulladás". A The Stranger (női) kritikusa szerint "ha tényleg ezt jelenti modern nőnek lenni, akkor inkább adjatok rám fejkendőt és varrjátok be az összes lukamat". Az Onion.com-on pedig egyszerűen mint rendőrségi hírt közölték a film megjelenését.