Minden nyáron előkerülnek a virágmintás ruhák, és ez idén sincs másképp. Ami 2010-ben kicsit eltér a korábbi évektől, legfeljebb az lehet, hogy a legmenőbbek a nagyon apró és a nagyon nagy minták, középút gyakorlatilag nincs. Nézzünk sziromnagyság szerinti sorrendben néhány celebet az elmút napokból, kié a legjobb a virágos ruha? Heti trend.

Hilary Duff

Az amerikai szőkeség az egészen apró mintát kedveli, ha virágokról van szó. Ezen a vállpántos miniruhán - ami egyébként igazából egy minioverál - olyannyira össze vannak zsúfolva a virágok, hogy az egyes szirmokat csak egészen közelről lehet kivenni. Talán szándékos, hogy a növényi témát erősítendő éppen egy zöld öv dukál ehhez a darabhoz, méghozzá egy jó széles darab. Hilary Duff a virágos összeállítást tenyérnyi fülbevalókkal, pántos szandállal és egy visszafogott Chanel táskával egészítette ki. A fotóra kattintva megnyíló galériában több kép is látható róla, többek között egy olyan is, amelyiken felfedezni véljük méregdrága eljegyzési gyűrűjét, amit még februárban kapott.

Kelly Osbourne

A hajszínét gyakran változtató énekesnő is kipróbálta az elmúlt héten a virágmintát. Természetesen olyat árnyalatot választott, ami a lila frizurához jól megy: egészen érdekes hatása van annak, ahogy a haj természetellenes színe a ruha mintájában a virágszirmokról is visszaköszön. Sőt, még a jókora fekete táskát díszítő ékkövek közül is lilásan csillog néhány. Az összeállítás valószínűleg vibrálóan tarka lenne, ha Kelly Osbourne nem vett volna rá az egészre egy laza és főleg egyszínű Armani Exchange farmerdzsekit. Vagy lehet, hogy a kabátkát csak azért kapta magára, mert éppen az Armani Exchange rendezvényén voltak...?

Heidi Klum

A német szupermodell-anyuka egy érdekes virágos megoldást választott. Az ő ruhája annyiban kakukktojás, hogy nem az anyagra van rányomva a növényi minta, hanem az aranyesőre emlékeztető hatást a rávarrt citromsárga flitterek adják. A fehéren csillogó dresszen az aranyos rügyek a vállat és a derekat emelik ki, amitől az összállítás annyira mozgalmas, hogy Heidi Klum ezek után a haját teljesen eldugta, és a kiegészítőkkel is csínján bánt. A szelíd virágos felsőrész vidám hangulatával azonban szöges ellentétben áll a szegecsekkel kivert tűsarkú világa.

Krysten Ritter

A mai hat virágminta közül egy olyan szupervékony sorozatszínésznőé a legvidámabb, aki korábban modellkedett is. A gyerekrajzokra emlékeztetően összepacsmagolt anyag alapszínekkel dolgozik, és így a fehér alapon kavargó virágok roppant könnyed hatást érnek el. Ami a virágok méretét illeti, esetleg Krysten Ritter képviseli a középutat, azzal viszont ő is egyetérteni látszik, hogy a játékos-gyermeki ruházathoz valami komoly cipő illik. Így aztán ő is toronymagas és tűhegyes sarkakon billeg egy enyhe szado-mazo hangulatot árasztó topánnak köszönhetően.

Catherine Napraforgó-Jones

A mai utolsó két celeb igazából csak egy, ugyanis Catherine Zeta-Jones a jelek szerint annyira szereti a nagyvirágos ruhákat, hogy szinte alig mutatkozik másmilyenben. Van két olyan növényi mintás szerelése, amik közül egyszerűen nem tudtunk választani, ezért végülis mindkettőt belevettük az összeállításba. Az első ez a lezser napraforgós ruha, amelyhez remekül passzol az arcot takaróan széles karimájú kalap. Mindez az egyszerű vászoncipővel kiegészítve jópofa és harmonikus összállítás bármilyen nyári hétköznapra.

Catherine Rózsa-Jones

A walesi származású színésznő azonban nemcsak a szürke hétköznapokat színesíti meg néhány marha nagy napraforgóval. Amikor elegánsnak kell lenni, akkor sem válik meg az emberfej nagyságú virágoktól, még akkor sem, amikor csupafeketében jelenik meg. Legutóbb, amikor férjével, Michael Douglasszel, és annak szüleivel látogattak el a Chaplin Díjkiosztó Gálára New Yorkban, egy roppant elegáns kis fekete ruhát vett fel. Ez azonban mégsem egy egyszerű klasszikus KFR, hiszen elöl - kissé rendhagyó módon a térd és mell közötti zónában elosztva - három bazi nagy rózsa van rajta, igaz, ugyanabból a fekete anyagból, amelyből a ruha készült.

Ki választotta a legjobb virágmintát?

Amint a fenti példák mutatják, virágmintával az ember nemcsak díványhuzatnak tud beöltözni, hanem a kislányosan vidám hangulattól kezdve egészen a fekete özvegyes eleganciáig rengeteg mindent ki lehet hozni belőle. Önnek bejönnek az egészen apró, zsúfolt virágos minták, vagy Catherine Zeta-Joneshoz hasonlóan nagyobb méretben kedveli a gazokat? Nincs heti trend szavazás nélkül, kérjük, válassza ki most is a hat közül a kedvencét!