Talán mert zenei pályájával túl nagy profitot már nem képest termelni, Courtney Love újabban divatikonként szeretné eladni magát. Kár, hogy az arcát ugyanolyan gyorsan cserélgeti, mint a ruháit.

Már nem ciki a divattal foglalkozni

Annak idején, a ’90-es évek első felében, amikor a Hole együttes révén és Kurt Cobainnel megkötött házassága kapcsán Courtney Love szupersztárrá vált, semmi sem számított kínosabbnak grunge-körökben, mint a divattal foglalkozni. Egy igazi rokker nem öltözik luxuscuccokba, és nem azzal foglalkozik, hogy hogy néz ki. Vajon ha még élne a Nirvana énekese, gyémántfülbevalós, szedett szemöldökű, méregdrága öltönyben feszítő metroszexuális apuka vált volna-e belőle? Nehéz elképzelni Kurt Cobaint rock-beütésű David Beckhamként.

Amint az a fenti összehasonlító fotóból is egyértelmű, Courtney Love azonban egyre jobban Posh Spice-osodik, legalábbis a maga bíróságról ki-elvonóra be stílusában. A Nirvana és a Hole fénykora óta eltelt évek bebizonyították, hogy Cobainné, szembemenve néhai férje által képviselt nézetekkel, idő közben átállt a rock oldaláról a divatot imádók oldalára.

Mi sem bizonyítja ezt jobban frissen indított website-jánál, a whatcourtneyworetoday.com-nál. A “Ma ezt vette fel Courtney” névre hallgató oldal az énekesnő öltözködését mutatja be olyan napi részletességgel, ami csak a legnagyobb divatikonoknak jár ki. A blogot természetesen Love asszisztensei írják, míg a címszereplő elegáns vagy vad szerelésekben pózol a fényképekhez.

Extrém ruhák, gyorsan változó arcvonások

Igaz, ami igaz, Courtney Love öltözködése mindig is nyújtott valami izgalmas néznivalót, hiszen az önjelölt divatikon valóban döbbenetes fantáziával választ ki bizarrnál bizarrabb ruhadarabokat saját magának. Sajnos azonban plasztikai sebésze stylistjához hasonlóan csapongó. A 46 éves sztár nagyjából évente alakíttat valamit magán. Orra egyre egyenesedik és keskenyedik, ajkai egy időben Geronazzo Máriát idézték, de azóta kicsit visszavett belőlük, mimikáján pedig szinte csak sebészileg lehet már változtatni, annyira megmerevedett az énekesnő arca a rengeteg varrástól.

Mindeközben Love, a nagy rokkerekre egyáltalán nem jellemző módon arról nyilatkozgat a WWD magazinnak, hogy mióta sikerült februárban beszereznie egy Jane Birkin táskát, azóta az Hermés által gyártott és Beckhamné által is nagy becsben tartott legendás kiegészítőtől teljesen megváltozott az élete. Kattintson valamelyik fotóra, és galériánk segítségével kövesse nyomon, hogyan változott Courtney Love ruhatára és arcberendezése az elmúlt bő 15 évben!