Javában tart a Colombiamoda, Kolumbia nagyszabású divatipari eseménye. Bár még pár bemutató hátravan, már az első két napon volt egy-két említésre méltó darab. Felbukkantak például csillogó bokszkesztyűk és csipkés álarcok, az Ungaro egykori, Lindsay Lohan miatt kirúgott vezetőtervezője pedig gyászoló struccnak öltöztette egyik modelljét.

Kolumbiában most van a bemutatószezon

Bár a nyár igazi uborkaszezonnak számít sok tekintetben, úgy tűnik, hogy a divatiparra nem jellemző ez a szezonális pangás, ugyanis egymást követik a különböző divathetek szerte a világon. Míg múlt héten a Miamiban megrendezett Mercedes-Benz Divathétről számoltunk be , most egy többnapos kolumbiai divatipari esemény van soron. A Colombiamoda 21 éves múltra tekint vissza, és idén összesen hetvenhárom divattervező mutatja be a kreációit huszonhárom kifutón – írja a Colombia Reports. A hetvenhárom designer közül csupán egyetlen tervező van, aki nem helyi származású, ő pedig nem más mint a mexikói születésű Alejandro Carlin. A divatbemutatók mellett a látogatók kiállításokra is elmehetnek, valamint a szakma számára több előadást is szerveztek. Az egyik meghívott előadó a Vogue latin-amerikai szekciójának szerkesztője, Eva Hughes. Kattintson az egyik fotóra, és lapozza végig galériánkat, amely a bemutatók legizgalmasabb darabjait tartalmazza!

A gyászoló strucc

Az esemény egyik első bemutatója Esteban Cortázaré volt, aki 2007 decembere és 2009 júliusa között az Ungaro vezetőtervezőjeként dolgozott. A divatház azonban búcsút intett neki, amiért nem volt hajlandó együtt dolgozni Lindsay Lohannel, az újonnan kinevezett művészeti igazgatóval. Helyét spanyol kolléganője, Estrella Archs vette át. A 26 éves tervező a mostani esemény kapcsán elmondta, szeretné a kolumbiai nőknek bemutatni a nemzetközi divat világát. „Párizsban élek, és ezt a kollekciót a párizsi nő, az európai nő ihlette, akinek megvan a saját stílusa, és egyúttal a nemzetközi divat sem kerüli el a figyelmét” – nyilatkozta Cortázar, aki szerint az öreg kontinensen élő nők tudják, hogyan kell keverni a stíluselemeket. Hozzátette, nagyon kíváncsi arra, hogy a kolumbiai nők hogyan fogadják majd kreációit. Az ifjú tervező összesen hatvan összeállítást mutatott be hétfőn, és a kollekció nagy részét - például a gyászoló struccnak öltöztetett modellt - megtekintheti ide kattintva.

Madár szállt a hátadra

Az első két nap bemutatóin egyébként számos érdekes megoldással lehetett találkozni, és mindenki eldöntheti, hogy felhasználja-e majd ezeket az ötleteket saját ruhatárában. Lina Cantillo showjának köszönhetően például ismét bizonyosságot nyerhettünk afelől, hogy igenis divat a magas sarkú szandál és a zokni, pontosabban a térdharisnya párosítása. Aki kellőn merész, az választhat akár élénkszínű darabokat is, sőt, megfejelheti egy testfestett mintával is a lábszáron. A Leal Daccarett tervezői egy halvány rózsaszín miniruhával bemutatták, hogy nemcsak a madártoll számít manapság menőnek, hanem a szárnyas állatok díszítőelemnek is kiválóak, ha egy mélyen kivágott hátrészről van szó.

Csipkés álarc és fényfüzér

Megunta bokszkesztyűjét? Nos, Daniel Hoyos meglátása szerint elég pár csillogó követ ráhelyezni, és máris van egy remek kiegészítőnk. A tervező bemutatóján egyébként a szado-mazo holmikért rajongók is megtalálhatták a számításukat. A londoni CuteCircuit designerei anno huszonnégyezer LED-et helyeztek el GalaxyDress fantázianevű ruhájukon, és Katy Perry egy hasonló holmit viselt tavasszal a Metropolitan Costume Institute gálán. Pepa Pombo kolumbiai designer egyik ruháján hasonló megoldást alkalmazott, igaz, az ő fényfűzére kicsit visszafogottabb. Bár Daniel Hoyos is bemutatott pár fehérneműnek is beillő darabot, az Agua Bendita tervezőpárosának bemutatóján vonult fel a legtöbb alulöltözött modell. A lányok fejdíszeket és westerncsizmát viselve mutatták be Catalina Álvarez és Marian Hinestroza kreációit. A két designer szerint egy bugyi illetve egy fürdőruha alsórésze remek felület arra, hogy tudassuk az éppen mögöttünk haladóval, hogy szeretjük őt.