A tévés Oscarnak is nevezett Emmy-díjkiosztó egyik legfontosabb momentuma – órája – a vörös szőnyeges vonulás: idén gyönyörű fazonokkal és különleges színekkel készültek kedvenc sorozataink színészei. A gála slágere a sötétkék estélyi volt, de sok vendég választott lila alkalmi ruhát fekete helyett. Természetesen most is melléfogtak páran, de a többség példásan öltözött fel: mi nem stílusuk, hanem ruhájuk színe szerint csoportosítottuk a színésznőket.

Az örök fekete

Hiába a „navy blue” felkapása és a gyönyörű sötétlilák, azért mégiscsak ez az egyik alapszín. Heidi Klum fekete Marchesa miniruhát vett fel Louboutin magassarkújához, a True Blood - Inni és élni hagyni nemrég véresre vetkőzött Anna Paquinje pedig egy Alexander McQueenben jelent meg. Kelly Osbourne idén nem fogott mellé, applikált szoknyarészű, testhet álló Tony Ward estélyivel hangsúlyozta felismerhetetlenül karcsú derekát. A Sopranosból, azaz Maffiózókból ismerős Edie Falco Bottega Venetától vett fel egy félvállas, lenge ruhát, melyhez – akárcsak Klum – Louboutint vett. Eva Longoria nem választott ennyire szerencsésen: az ő alakját kicsit összenyomja a Robert Rodriguez Black Label Chantilly Rose Lace fantázainevű ruha, melynek díszítésekor bőkezűen bántak a rózsákkal.

Navy blue - az új trend

A külföldi kritikusok nagy kedvence idén a Glee színésznője, Lea Michele volt: pánt nélküli Oscar de la Renta ruháján senki nem talált kivetnivalót, de a hableányos-flamencós alj szerintünk azért túlzás. A mélykék ruhához gyémánt kiegészítőket választott a színésznő (vagy stylistja), Lorraine Schwartz-tól. January Jones, a Mad Men szőkesége a kritikusok szerint melléfogott sötétkék Versace estélyijével (fucsán csapzott frizurájáról nem is beszélve). A fodros-rétegelt anyagú ruha ellen az a szakértők kifogása, hogy túl bonyolult, az elöl rövid, hátul uszályos fazon pedig lejárt lemez. „Csak két zippzár van benne” – védekezett a színésznő, mondván, egyáltalán nem bonyolult a ruhaköltemény felvétele. A képen látható Naya Rivera ruhája a TVSquad szerint az egyik legrosszabb választás volt az idei gálán: a Glee ügyeletes rosszlánya puffos aljú kán-kán ruhában parádézott és még a haját is jól feltornyozták: jóból is megárt a sok. Persze a többiek is mind benne vannak a galériában, kattintson valamelyik képre!

Már megint a lila lesz a tél divatszíne?

Sok vörös szőnyeges eseményen feltűnt idén a lila szín, várható volt, hogy az Emmyn is sokan ezt választják fekete vagy zöld helyett. Kedvenc Mad Men-es színésznőnk, a nőies idomairól ismert Christina Hendricks orgonalila Zac Posen estélyit választott, mely tollas váll- és szoknyarátéteivel nem aratott osztatlan sikert – de a színésznő dekoltázsára terelte a figyelmet, az biztos. Emily Blunt hasonló árnyalatú Christian Dior ruhában jelent meg, melyet tollak helyett fehér virágok díszítettek: ez a ruha sem nyerte el a kritikusok tetszését. Jane Lynch egyszerű szabású sötétlila Ali Rahmi ruháját viszont szerették, ahogy Zoe Deschanel habos-babos mélylila ruháját is pozitívan értékelték – írja a luxist.com.

A fehér az új fekete

A fehér diadalmenete folytatódik télen is, ezt már a kifutókon is láttuk. A sok sötét tónusú estélyi között igazi felüdülés volt a néhány világos színű ruha. Kim Kardashian görög istennőnek álcázta magát ékszerezett dekoltázsú fehér Marchesa ruhájával. A Dexterben megismert és a Született feleségekbe is kiruccant Julie Benz is fehér maxiruhában pózolt a vörös szőnyegen, akárcsak a magyar származású híresség, Mariska Hargitay. Sarah Hyland egy egyszerű Pamella Roland sifonruhában tette tiszteletét a gálán. „Tudom, hogy jobb lett volna, ha szexis Jennifer Aniston stílusban vagy Angelina Jolie stílusában gondolokodom, de én ezt választottam. Egyébként Aniston pártján állok” – mondta a Modern családos színésznő.

Élénk színek a vörös szőnyegen is

A sok sötét és sápadt szín között szerencsére feltűnt egy-két pink, vörös és zöld ruha – igaz, nem sok. Keri Russel színész- és táncosnő – a Scrubs-ban és a Mission Impossible harmadik részében láthattuk – puncsszínben tündökölt, és Jimmy Choo cipőt választott Jean Louis Scherrer Haute Couture vintage ruhájához. A 88 éves Betty White is biztosan szereti a színeket: halványlila és mentazöld foltos pasztell árnyalatú kétrészesben érkezett. A színésznő egyszerű igazgyöngysorral ékszerezte fel ruháját, mely nem aratott osztatlan sikert. „Egy régi kedves darab a szekrényemből” – mondta White, aki a Glee stábjával közösen énekelt és táncolt a gála megnyitóján.

Kristályos-strasszos ruhák - ékszer helyett

Claire Danes tökéletesen viseli a tetőtől-talpig kristályos Giorgo Armani Privé estélyit: semmilyen kiegészítőt nem vett hozzá, hisz a ruha már önmagában egy ékszer. A Modern család színésznője, Sofia Vergara sárga, pánt nélküli Carolina Herrera estélyit vett fel: „Úgy érzem magam, mint egy hableány” – mondta a riportereknek a kolumbiai szépség. A Glee-s Heather Morris flitteres, egyenes szabású, aranyszínű alkalmi ruhában érkezett, melyhez egy egyszerű, fekete Swarovski clutch-ot választott. A képen Wanda Sykes (jobb oldalon) amerikai író-stand up komedista látható Alex Sykessal, de nem csak ők csillogtak flitterekben, hanem a Dexterből ismert Jennifer Carpenter és a Friday Night Lights-os Connie Britton is, aki mélykék Burberry estélyiben lépett a Los Angeles-i Nokia Theatre vörös szőnyegére.