A Louis Vuitton kreatív igazgatója az utóbbi időben kilépett a divattervezői szerepkörből, és egyre több időt szán a modellkedésre. Az elmúlt pár hónapban ez már a negyedik editorial anyag Marc Jacobsszel a fényképezőgép előtt.

Marc Jacobs az utóbbi időben kilépett a divattervezői szerepkörből, és egyre több időt szán a modellkedésre. Míg eddig csupán saját termékeit népszerűsítette – elég ugye a meztelen parfümreklámjára gondolni -, manapság egyre több magazin felkérésére mond igent.

A 47 éves Jacobs legutóbb a Stern magazin címlapján szerepel Naomi Campbellel az oldalán, de számos editorial anyagban láthattuk mostanában. A szeptemberi V Magazine egyik címlapján a Szabadság-szobornak öltöztetett Lady Gagát tolta egy bevásárló kocsiban.

A Harper's Bazaar kedvéért csatlakozott Rachel Zoe képsorozatához, ahol áramot vezet Zoéba. A száz legbefolyásosabb ember között szereplő tervező szintén szerepelt az amerikai Vogue szeptemberi számában is, igaz itt a New York-i Fashion's Night Out résztvevőjeként pózolt.

Bár eleinte nem értettük, mi ez a hirtelen jött modellkarrier, de visszanézve a hat évvel ezelőtti képeit, rájöttünk, miért is hajtja annyira a szereplési vágy. Marc Jacobs az utóbbi években teljesen átalakította megjelenését. Az izmok növesztése mellett eldobta szemüvegét, és megszabadult a könyvtáros-kinézet utolsó kellékétől, a hosszú hajtól.