Lady Gaga vasárnapi budapesti showjára kevesen érkeztek az énekesnőt idéző extrém ruhákban: a legtöbb látogató bőrleggingsel és szegecses kistáskával, cipővel tisztelgett Gaga előtt, de volt, aki a kényelemre és praktikumra utazott és farmerban, edzőcipőben várta, hogy beengedjék a Sportcsarnokba. A kapunyitás előtti hosszan kígyózó sorokban kerestük Lady Gaga legfeltűnőbben öltözködő „szörnyecskéit”. Legnagyobb bánatunkra senki nem érkezett húsdresszben és lakkbikiniket sem láttunk.

1. Maya és Lucia

Maya és Lucia Horvátországból érkezett Lady Gaga budapesti koncertjére, és nagyon rákészültek az estére: bőröndnyi ruhájukat mind magukra pakolták, rózsaszín műbőr dzsekit, ezüstszínű leggingst párosítottak fejre húzott fehér tüllszoknyával, szóval teljes volt a káosz a lányokon. „Igen, ez az első Lady Gaga koncertünk, de ha lesz rá alkalmunk, biztos megyünk még!” – válaszolt a Velvet kérdésére Maya. „Ide jöttünk, mert ez jobb, szerintem itt minden jobb. Jobban szervezett. Ha valaki fellép Belgrádban és itt is, akkor is ide jövök inkább” – indokolta Maya, miért utaztak épp Budapestre Gagáért.

2. Fanni és Lilla

A 10 év körüli lányokat édesapjuk kísérte el a legbefolyásosabb művész előadására. Fanni és Lilla összeöltöztek és állítólag hoztak partiszemüveget is, de azt nem mutatták meg a Velvetnek. Szívesen megmutatták viszont Lady Gagás egyen-pólójukat, melyet Fanni anyukája készített a koncertre. „Régóta szeretjük Lady Gagát” – mondta Fanni. „Nekem a Just dance a kedvenc számom” – tette hozzá.

3. Manuela és barátja

Manuela és barátja Romániából érkezett a koncertre. „Kedvenc számom az Alejandro”– mondja Manuela, aki lakkcsizmát, csillogó lurexharisnyát választott a Gaga koncertre és rózsaszín feliratos táskával dobta fel a sötét tónusú ruháját. Nagy kedvencünk férjének piros nadrágja és lakkbőr, szőrmebéléses kabátja, de Manuela flitteres szoknyája is feltűnő darab.

4. Enikő és Krisztián

Enikő és Krisztián nem tűntek kifejezetten Lady Gaga rajongónak, mint mondták, mindenféle zenét szeretnek, abba bőven belefér Gaga is. „Hát, mikor kezdődött el? Szóval én kábé a kezdetek óta szeretem Gagát. Amúgy mindent meghallgatunk, nincs besorolás” – mondta Enikő, akinek bőrruháját és szőrcsizmáját maga Gaga is megirigyelné. Krisztiánon – a magastalpú bakancson kívül – fehér kontaktlencséje volt a legfeltűnőbb. „Most kicsit homályos, mert le van járva, de amúgy tök jól látok benne. Szóval most olyan, mintha mindenki bagózna, olyan homályos” – válaszolt a Velvet kicsit bizonytalan kérdésére, hogy mindent jól lát-e egy ilyen különleges lencsével.

5. Kinga, Brigi és Andi

A három nővér komolyan vette az összeöltözést: „Hát amúgy a kabát véletlen, azt csak most vettük, a póló meg Gaga miatt…” – mondta Andi. Az aranyszínű pufidzseki alatt mindhárman ugyanolyan pólót – melyet a német New Yorkerben szereztek be – és hasonló fekete combcsizmát viseltek. „Kinga 18. születésnapjára volt ajándék a belépőjegy” – mondták.

6. Cintia és Péter

A magyar Katy Perry-klip forgatásával kapcsolatosan megismert Nagy Péterrel és Gombos Cintia Mercédesszel is összefutottunk a koncert előtt. „A forgatáson nagyon jól összehaverkodtunk, a barátság szerintem meg fog maradni egy ideig” – indokolta Péter, miért érkeztek Cintiával együtt. Péter egyedi Lady Gaga pólóban feszített: „Még nyáron csináltattam a szülinapomon” – mondta. Cintia fekete miniruhában és leopárdmintás harisnyában érkezett, haja még mindig pink. Egyébként minden második koncertlátogatón volt valami leopárdmintás, úgy tűnik, a lakkon és szőrön kívül ezt kapcsolják a rajongók az énekesnőhöz.

7. Alma

Alma nem különleges ruhával, hanem arcfestéssel készült a vasárnapi bulira: „Gondoltam, hogyha már életemben először eljövök egy ilyen nagyszabású koncertre, akkor legyen extra” – mondta Alma, aki szintén születésnapjára kapta a jegyet barátjától. „Körülbelül fél óra volt, míg beteszteltem, hogy ez milyen. Akkor rájöttem, hogy ezt szabad kézzel nem lehet, úgyhogy csináltunk sablont. Megpróbáltuk úgy, hogy lefekszem, és ő rám rajzolja, de magadnak sokkal jobban tudod, mert az arcodon tudod tartani a sablont és úgy fél óra durván” – válaszolt Alma a Velvet kérdésére. „Láttam itt sokmindenkin ezt, fura, hogy mindenki máshogy értelmezi. Van egy fotó, amin ez van Gagán, van aki piciben csinálta meg, feketében, nekem ilyen rohadt nagy kék. Amúgy nem vagyok az a tipikus fan, de mondom, ha már eljövök…”