Vasárnap este rendezték meg Los Angelesben az American Music Awards díjkiosztó gálát, ahova természetesen illik kellően felöltözni. Igaz, annyira extrém darabokat mégsem engedtek meg maguknak a celebek, mint mondjuk az MTV valamelyik hasonló eseményén. Feltűnő összeállítások persze itt is voltak bőven: vegyük például Willow Smith sárga, buggyosan lányos, ám valahol mégis fétisjellegű kabátját, vagy az aranyszínű bordákat, ami Nicki Minaj ruháját díszítették.

Avril Lavigne

A kanadai énekesnő egy Dolce & Gabbana-ruhában és egy Giuseppe Zanotti-lábbeliben jelent meg a vasárnapi eseményen. Bár próbál minél elegánsabb és nőiesebb lenni, azért továbbra is utal arra, hogy elméletileg a rockos külső még mindig közel áll a szívéhez. Nyilván ennek köszönhető a feltűnően kék körömlakk, a rakat fénylő karkötő, a szegecsszerű díszítés a csizmán, valamint a rózsaszín tincsek. A Vasarelyt idéző geometrikus minta egyébként veszélyes vállalkozás, de az ő esetében talán nem okozott túl sok mindenkinek optikai csalódást ez a szerelés.

Christina Milian

A 29 éves énekesnő egy flitteres miniruhában jelent meg a vörösszőnyegen. Az összeállítás nem mindenkinek nyerte el a tetszését, a Socialite Life szerzője szerint akár a Jersey Shore című trash reality egyik szereplőjétől kölcsönözte volna a fénylő göncöket. A Global Grind szerint viszont kifejezetten szexi volt a flitteres-csipkés holmiban, amihez egy kellően csillogó René Caovilla-szandált vett fel a megfelelő összkép kedvéért. A FashionPatrol szerint egyébként Jerell Scott 2010-es tavaszi kollekciójának ezen darabját korábban már viselte egy celeb: Shayne Lamas még tavaly decemberben öltötte magára egy szilveszteri bulira.

 

Fergie

A Black Eyed Peas énekesnője egy igen rövid, ám annál látványosabb ruhát viselt Falguni és Shane Peacocktól. Az indiai tervezőpáros előszeretettel díszíti ruháit madártollal, valamint fényes apróságokkal, mint például gyöngyök és szegecsek – legalábbis ez derült ki, a 2010-es, valamint a 2011-es nyári kollekciójukból. Fergie ruhájának vállán például egy-egy madárfészekre hajazó díszítőelem látható. Az énekesnő úgy döntött, hogy a különleges ruhát egy egyszerű fekete magas sarkú cipővel és egy szintén nem túl feltűnő táskával ellensúlyozza.

Jessica Alba

A színésznő a klasszikusnak számító kis fekete ruha mellett döntött, amikor a díjkiosztó gálához keresett valamilyen megfelelő öltözéket. Az egyvállas Cushnie et Ochs-kreációt nem kívánta feltűnő kiegészítőkkel, sminkkel vagy frizurával elnyomni, míg – ahogy azt egy-két mellékelt kép is mutatja – sokan voltak azok, akik a nemes egyszerűség helyett a feltűnő csillogást, extremitást választották. A FabSugar szerint a bokapántos cipő egy Christian Louboutin, az aztékok által ihletetett ékszereket pedig Aandra Neen jegyzi.

 

Katy Perry

Míg az énekesnő az MTV európai díjkiosztó gáláján alaposan kitett magáért az öltözékek terén, most meglepően visszafogott volt. Katy Perry Badgley Mischka egyik koktélruhájában jelent meg a mostani eseményen, és persze nem akarta teljesen megtagadni önmagát, így egy vattacukor-színű darabra esett a választása. Eddig nem érkezett hír arról, hogy sok problémát okozó melle kibuggyant volna, valamint arról sem, hogy a félelmetes magas sarkak miatt megbotlott volna a vörösszőnyegen.

Miley Cyrus

Egyértelmű, hogy a fiatal énekesnő szereti a feltűnést: ha éppen nem egy, a szülőket megbotránkoztató, fehérneműkre hajazó göncben jelenik meg a színpadon, akkor is ügyel arra, hogy látványos legyen a belépője. A vasárnapi rendezvényen ezt egy óriási masnival ellátott Marchesa-ruhával sikerült elérni. Persze a látványos megoldásnak megvolt a hátulütője, egy asszisztensnek kellett segíteni a vörös szőnyegen, ugyanis a masniból eredő uszály kicsit problémássá tette a vonulást. Akárcsak sokan mások, Cyrus is egy Christian Louboutin-lábbelit vett fel.

 

Nicki Minaj

Bár az amerikai rapper és dalszerző talán nem olyan ismert Magyarországon, mint összeállításunk többi szereplője, ruhája miatt nem hagyhattuk ki a felsorolásból. Állítása szerint a kissé bizarr, az emberi anatómiát érdekesen átértelmező öltözéke tulajdonképpen remek kivonata, tükörképe Pink Friday című albumának, és karibi szármázasára is utal. „A karnevált szerettem volna jelképezni” – nyilatkozta a művésznő, aki egyébként ügyelt arra, hogy a frizurája is harmonizáljon a ruhájával, és szőke tincseinek végét zöldre festette. Lehet, hogy szólni kellett volna neki, hogy a karneválra még kb. másfél hónapot várni kell.

 

Rihanna

Az énekesnő ezúttal nem szögegyenes hajjal jelent meg a nyilvánosság előtt, hanem fodrásza végre előkapta a sütővasat, és egy nem annyira extrém frizurát varázsolt ismert ügyfelének. Rihanna a harmónia jegyében egy, a hajszínéhez passzoló Elie Saab-ruhában jelent meg, ami elöl ugyan nem volt dekoltált, de hátul azért jól ki volt vágva. Bár a ruha áttetsző anyagból készült, azért a kényes részeket egy béléssel eltakarták, pedig kevesen vannak azok, akik nem ismerik behatóan Rihanna testét. Persze a barbadosi híresség is egy olyan lábbelit viselt, amit Christian Louboutin tervezett.

 

Willow Smith

Will Smith énekesnővé lett lányának stílusváltásáról már írtunk, és a fiatal celeb természetesen az AMA alkalmával sem kívánta meghazudtolni magát. A harisnya és a ruha ezúttal is a szekrényben maradt, helyette viszont volt egy óriási csizma, egy rövid, szürke kezeslábas, valamint egy sárga, bőrkabátnak csak nagyon nagy jóindulattal nevezhető holmi, amelynek egyik fele kissé fétisjellegűre sikeredett, a másik viszont lányosan buggyos és ráncolt volt.

Kesha

Nem szoktunk gyakran megemlékezni a Britney Spears- és Lady Gaga-ötvözetből fröccsöntött Kesháról, mivel ő itthon - egyelőre - nem igazán ismert, de ezúttal végképp nem hagyhattuk ki. Szegecses szemöldökéről a Tejben-vajban blog már megemlékezett, de ott van még ez a furcsa ruha is, amelynek kapcsán a divatbloggerek azt találgatták, hogy vajon videószalagból vagy szétszaggatott szemeteszsákból lehet-e. Ön szerint?

Itt a legextrémebb celebruhák felsorolásának véget vetünk, de a galériában még sokkal több látnivaló van, mint amennyi a fenti képekből kiderül. Kattintson valamelyik fotóra, és lapozza végig az American Music Awards teljes vörös szőnyegét, megjelent még többek között Heidi Klum, Pink és Sheryl Crow is!