Az utóbbi időben a heti trendben rendszerint elegánsan, toronymagas sarkakban bálozó hölgyeket mutattunk. Most végre itt a tavasz, ki lehet mozdulni, és ehhez ugye a tűsarok nem a legmegfelelőbb viselet. Úgy tűnik, a lapos sarok és a balerinacipő idén nyáron is divatban marad - a celebek legalábbis továbbra is előszeretettel hordják az ilyen fazonokat. Hat sarkatlan nőt mutatunk, van köztük szandálos, tornacipős és papucsos is. Az alacsony sarkú cipőkből önnek melyik fazon a kedvence?

Uma Thurman - szandál

Ez a láb Uma Thurmané. A 40 éves amerikai színésznő legújabb filmje, a Ceremony premierjén vett részt ebben az aligszandálban, és az abból kikandikáló bütyöktől elég jól látszik, Thurman lábfejét mennyire megviseli a sok tűsarkú (a kisujjnál tessék nézni!). Minden bizonnyal idén nyáron is hódítani fognak az ilyen légies, néha kicsit ókori hangulatot árasztó szandálok, bár ez a fazon a nőiesebb, kevésbé gladiátoros típusból való. Kattintson a fotóra, mert a galériában természetesen az egész színésznőt meg lehet csodálni!

Sienna Miller - sportos cipő

Sienna Millert sajnos pont rossz pillanatban kapta el a fotós, mert a színházból kifelé jövet pont úgy lépett, hogy a képen csámpásnak tűnik. De most úgysem a láb lényeg, hanem a cipő, ami rajta van. Miller a lapos sarkú, kicsit férfias cipőket, illetve tornacipőket részesíti előnyben, ha nem kell feltétlenül elegánsnak lennie. A galériában egy másik, sportosabb fazont is mutatunk a színésznőtől, amit a citromsárga előtti estén vett fel (ugyanehhez a nadrághoz), kattintson érte ide!

Katherine Heigl - balerina

És akkor nézzük, hogy vajon idén is népszerűek lesznek-e a balerinák cipőire hasonlító fazonok! Ha lehet hinni Katherine Heiglnek, a Grace klinika sztárjának, akkor mindenképpen, hiszen ő a héten ebben a fémesen csillogó balerinában ment el egy ebédre. Öltözéke egy hatalmas virágos sállal kiegészítve üdítően tavaszias, ezért őt is érdemes megnézni a teljesalakos fotón a galériában, sőt, a népszerű balerinás fazonra egy másik példát is mutatunk, pirosban, Reese Witherspoontól.

Amy Winehouse - (szinte) igazi balettcipő

Az előző pontban a balerinák cipőjéhez hasonló lábbeliket mutattunk, de amit Amy Winehouse csütörtökön fölvett, az nem csak hasonlít hozzá, hanem (szinte) az is. Az ember azt gondolná, a Fekete hattyú című film után a balerinás öltözködés sürgősen eltűnik a divatból. Hát vagy nem ez lett, vagy csak Amy Winehouse nem látta a filmet, mindenesetre cipőjétől nekünk rögtön a Fekete hattyú legrémesebb jelenetei ugrottak be. Összeállításának többi részlete valamivel kevésbé ijesztő, talán mert tütü helyett az énekesnő egy rombuszmintás miniruhát vett fel, és hozzá természetesen a tőle megszokott retro-smiket festette fel az arcára.

Selma Blair - gyógypapucs

A 38 éves színésznő első gyerekével terhes, és egy olyan pillanatban találták meg a lesifotósok, amikor éppen egy kis shoppingolást végzett egy talán álcának szánt, de annál jópofább, csupafekete összeállításban. Van, aki terhesen is bevállalja néha a magassarkút, Selma Blair azonban nem ezek közé a nők közé tartozik, legalábbis akkor nem, ha bevásárlásról van szó. Ehelyett egy trendi fazonú Birkenstock gyógypapucsot vett fel a sapka-napszemüveg-kardigán-short összeállításhoz. Az üzenet egyértelmű: ha járkálni kell, a kényelem az elsődleges szempont, csak aztán jön a divat. Bár most a cipőkre koncentrálunk, azért a galéria lapozgatása közben ne tessenek elsiklani Blair hatalmas rojtos táskája felett sem - szinte nagyobb a retikül, mint a kardigán.

Nicky Hilton - strandpapucs

Melyik a kedvence?

És a végén egy olyan hölgyet mutatunk, aki úgy csinál, mintha már nyár lenne. Sokak szerint nem jó ötlet városban strandpapucsban sétálni, de ezt a véleményt Nicky Hilton nem osztja, hanem kihasználta, hogy Kaliforniába a tavasszal együtt máris olyan jó idő érkezett, hogy simán el lehetett indulni kávéért egy ilyenben. A Tejben-vajban blogban ugyan már 2007 nyarán is arról folyt a vita, hogy nem ciki-e ilyen vietnámi papucsban strandtól száz méternél messzebbre eltávolodni, de Nicky Hilton ettől függetlenül vidáman villogtatta bilikék lábkörmeit Hollywood utcáin. Ön a lapos sarkú cipők közül melyik típust szereti a legjobban? Most az őket viselő celebektől eltekintve csakis a lábbelik alapján tessék szavazni és a fenti hat közül kedvencet választani a tavaszra-nyárra!