A heti trend cikksorozat mindig az éppen elmúlt hét divatszempontból legérdekesebb eseményét próbálja meg feldolgozni. Ez ezen a héten természetesen a királyi esküvő volt, amiről, szinte hihetetlen, de még mindig nem mondtunk el mindent. Kicsit elsikkadtak ugyanis a szinte csak arisztokratákból és hírességekből álló násznép tagjai által viselt bizarr ruhaköltemények és kalapok. A témát nem hagyhattuk parlagon, tehát ezúton megörvendeztetjük olvasóinkat a hat legfurább esküvői öltözékkel. Az alanyok között hercegnők, feleségek és a csaj, akire Madonnát lecserélték!

Tara Palmer-Tomkinson

Előre szólunk, hogy ebből a cikkből a legfontosabbakat (pl. a menyasszonyi ruhát, a kalaptalan miniszterelnöknét vagy a majdnemfekete Beckhamnét) direkt kihagytuk, hiszen velük az élő közvetítés közben az esküvő alatt már foglalkoztunk. Így legalább maradt hely az olyan csudabogaraknak, mint amilyen például Tara Palmer-Tomkinson. Ő egy vérbeli brit celeb, aki 39 éves korára vezetett már celebrealityt a tévében és írt már pletykalapba, de a leginkább arról ismert, hogy 2006-ban új orrsövényt kellett neki csinálni, mert az eredetit addigra szétmarta a kokain. A sokat látott (értsd: szippantott) orról Palmer-Tomkinson egy vibrálóan kék ruhával próbálta elterelni a figyelmet, amelyhez könyök fölé érő kesztyű is járt, döbbenetesen magas sarkú cipővel. A karácsonyi ajándékokat idéző fazonhoz egy csónakszerű kalapot rögzítettek Palmer-Tomkinson fejére.

Beatrice hercegnő

II. Erzsébet harmadik gyermeke András, yorki herceg. Az ő két lánya látható ezen a fotón. Eugenie egy kék Vivienne Westwood-ruhát választott nem túl szerencsésen, de mi a legbizarrabbul öltözöttek között nővérét, Beatrice-t emeljük most ki. Nyilván nem kell magyarázni, hogy miért: természetesen nem a halovány színű Valentino ruhán akad meg az ember szeme, hanem a még brit viszonylatokban is extrémnek mondható kalapon. A kritikusok szerint a fejdíszt csak súlyosbította a 22 éves Beatrice viszonylag erős sminkje, amivel a hercegnő rögtön a pandaszemű jelzőt is kiérdemelte a rosszmájúaktól.

Anna királyi hercegnő

Hogy ne csak a fiatalabbak közül szemlézzünk, következzen most Anna királyi hercegnő. Ő II. Erzsébet második gyermeke. A kereken hatvan éves hercegnő, úgy tűnik, valamennyire örökölte édesanyja ízlését. Míg a királynő citromsárgában vett részt unokája esküvőjén, addig Anna hercegnő ebben a lila alapszínű összeállításban jelent meg. Csakhogy itt szó sincs egyszínű unalomról, a hercegnő egy meglepően mozgalmas, sárgás-zöldes mintával ellátott, magas gallérú kabátot vett a ruha fölé. A hajkoronájára tűzött, szintén lila kalap szinte visszafogottnak mondható, a nyakában látható háromszoros gyöngysor viszont a luxus és az elegancia megtestesítője.

Zara Phillips

Anna hercegnő fiatalabbik gyermeke, Zara Phillips a mozgalmas virágminta helyett a fémes egyszerűség irányába ment el. Ki gondolta volna, hogy Vilmos herceg egyik unokatestvére egy ilyen übermodern ruhában fog elmenni az esküvőre? Egyvalaki biztosan: Paul Costelloe, ír divattervező, Phillips ugyanis neki köszönheti a képen látható ruhát. Az ezüstösen csillogó, a magyar nézőket esetleg Oroszlán Szonjára emlékeztető hölgy hasonlóan ezüstös színű kézitáskában vitte magával az esküvőre a papírzsepit, kalapja pedig szintén kifejezetten futurisztikus volt. Ami távolról esetleg virágösszeállításnak is tűnhet, az igazából kúppalástok és spirálok egymásra halmozott összevisszasága.

Jacqui Ainsley

A királyi esküvőre valamiért hivatalos volt Guy Ritchie filmrendező is, aki természetesen barátnőjével, Jacqui Ainsley-vel jelent meg a Westminster apátsában. Madonna exférjének új csaja 23 évvel fiatalabb a réginél, és Ritchie szeptemberre várja tőle első közös gyermeküket. Ainsley tehát Victoria Beckhamhez hasonlóan terhesen vett részt az Évszázad esküvőjén, így valami olyan ruhát kellett választania, amely a hasat inkább takarja, mint kiemeli. A fazon erre a célra tökéletesen meg is felel, esküvőre azonban némileg szokatlan választás a leopárdminta, még akkor is, ha az természethű színek helyett szürke-fekete. Ainsley fekete kalapja annyira előrelógott, hogy az egykori modell jobb szemét szinte teljesen kitakarta.

Miriam González Durántez

A hatból melyik öltözött fel a legjobban?

A fent vöröses fejdíszben látható hölgy nem Dita Von Teese, hanem Nick Clegg brit miniszterelnök-helyettes felesége, Miriam González Durántez. Cleggné azzal az alapvető szabállyal kacérkodott a ruhaválasztáshoz, hogy esküvőre nem ildomos egy nőnek a gyász színét, a feketét magára öltenie. Maga a ruha nem is fekete, de egy jó adag fekete tüll díszíti, amit pedig vagy gyászos, vagy erotikus összeállításokban szoktunk látni. A Dita Von Teese-asszociációra rásegít a fekete bőrkesztyű, a vörös ajakrúzs és a szintén szenvedélyesen élénk színű fejdísz. Nekünk esküvőre egy ilyen eszünkbe se jutott volna, Cleggné azonban bevállalta. Ön szerint jól tette? Válasszon a hat közül kedvencet, arra szavazzon, aki furcsa esküvői ruhájával a leginkább kivívta az ön tetszését!