Daphne Guinness már 2007-ben úgy nézett ki, mint a később befutott Lady Gaga - stílusuk rengeteg ponton egyezik. Ön szerint melyiküknek áll jobban az haute couture?

A 44 éves Daphne Guinness maga a megtestesült haute couture, a brit örökösnő már évekkel ezelőtt furcsa cipőben, egymástól eltérő színű hajtinccsekkel, azokból szinte szobrot formázó frizurával, exkluzív ruhákban jelenik meg minden nagyobb divateseményen Nagy-Britanniában és Amerikában egyaránt. A Guinness-örökösnő, aki egyébként divatújságíróként is dolgozik, már 2007-ben úgy nézett ki, mint a 2009-ben befutott, 25 éves Lady Gaga. Viszont mivel Lady Gaga sokkal híresebb, ma már teljesen mindegy, ki kitől mit vett át, a kérdés az, kinek áll jobban az haute couture mint stílus. A választ egy képösszeállítással keressük, amely Guiness és Gaga leghasonlóbb öltözékeit mutatja be - ha az alábbi fotóra kattint, végignézheti!

Egyik szörnyellább mint a másik

Lady Gaga két, ellentétes színű frizurája először a Paparazzi klipben tűnik fel, és ehhez a stílushoz azóta is többször visszanyúlt: szőke hajába fekete csíkokat raktak a fodrászok. Az Alexander McQueen temetésén is Lady Gagás Daphne Guinness már 2007-ben a Harper's Bazaarban is ilyen frizurával jelent meg és beszélt arról, kik azok, akik hatással vannak sajátos stílusára, melyek a kedvenc ruhadarabjai. Galériánk több példát is mutat a két nő hasonló, Szörnyella de Frászt idéző fekete-fehér frizuráira.

Guinness – akit a szomszédai perelnek, mert rendszeresen beáztatja őket – egyébként könnyen beszél, ugyanis örökösként és milliárdos görög férj exfeleségeként tulajdonképpen bármit megvehet. Az amerikai divat világába még anno a nyolcvanas években került, a húga (Catherine Guinness) Andy Warhol partnere volt.

Eltúlzott, nagy ruhadarabok

Lady Gaga mögött profi stylist áll, aki tisztában van a nagy stílusikonokkal, mint például Elsa Schiaparellivel, aki Guinness nagy kedvence (Coco Chanel után az őt emlegették a húszas-harmincas évek legmeghatározóbb designereként). Schiaparelli kreált például először a világon vakító rózsaszín anyagból ruhát, sokat tett az haute couture kialakulásához, szürrealista designernek tartják a mai napig. Az örökösnő ruhái Lady Gagáéhoz hasonlóan hatalmasak, eltúlzottak, olykor fényesek, fémesek, de semmiképp nem egyszerűek – ha azonban egyszerű szabású ruhát választ, egész biztos eltúlzott kiegészítőkkel dobják fel. Azonban kettejük közt a különbséget is látni: míg Guinness stílusa inkább arisztokratikus és titokzatos, Lady Gagáé provokatívabb, hol kurvásabb, hol rockosabb.

Hatalmas, szokatlan cipő az haute couture kötelező kelléke

Kinek áll jobban ez a stílus?

Christian Louboutine-nek hála ma már olyan cipők is vannak a világon, amin ember legyen a talpán az, aki egy lépést tud tenni. Alexander McQueen is sokat tett ehhez, Lady Gaga például a Bad Romance-ben viselte a rucsa, ormótlan nagy talpú és orrú, a tatukról elnevezett armadillo-cipőt, amit azonban Daphne Guinness viselt először nyilvánosan. Nézze végig képösszeállításunkat, és ha van kedve, a szavazógép segítségével válasszon kedvencet a két nő közül!