Összeszedtük az idei nyár legjobb dolgait, listába szedtük, mi mit szerettünk nagyon 2011-ben. Elég szubjektív élménylista állt össze, de azért bekerültek olyan tételek, amelyek mindenkinek fontosak lehettek idén. Jó hangulatú fesztiválok, forrónadrágos nők, kellemes hűvös. És persze a személyes sikerek, kedvenc emlékek, amelyeket, reméljük, ön is megoszt majd velünk!

1. Fesztiválok: Sziget, Ozora, Prince koncert

A nyarat sokan azért várják, mert végre lehet fesztiválozni, idén sem volt másképp. Prince viszont csak 2011-ben jött először hozzánk koncertezni, sokaknak ez volt a nyár legmeghatározóbb élménye. Gyb kollegánknak pedig Ozora, ahol ugyan nem először rendeztek idén fesztivált, de ő először jutott el oda. És persze mindenkinek van egy kedvenc szigetes/voltos/kapolcsos sztorija idén is, az biztos. Kibits életképe például nagyon egyben van: „A sziget sokadik napján, hirtelen beállt hőségben kora délután félmásnaposan, hullafáradtan elvergődni a nyilvános zuhanyzóig, ott végre megtisztulni, na az volt a szép, soha nem éreztem még magam olyan tisztának, kint pedig a fesztiválozók Manu Chaót játszottak a lakókocsi előtt, hallottuk végig. Fogalmam sem volt, milyen nap van, csak a napszakot tudtam belőni”.

2. Utolsó cigizős nyár

Igen, tudjuk, a cigaretta rossz, de a dohányosok kedvéért meg kell jegyezni: elvileg ez volt az utolsó nyaruk, amikor a szórakozóhelyeken szabadon dohányozhattak, hiszen hamarosan mindenhol cigitilalom várható. Sokan vannak, akiknek a fröccsözés állandó eleme a cigi, nekik szép emlék lehet a nyárról ahogy elégedetten hátradőlnek valamelyik romkocsma székén, és nagyot szívnak a cigarettából, akár a bent is. Idén utoljára. És ha már egészségtelen életmód, az is ide tartozik, hogy Budapest belvárosában egyre kevesebb kerületben lehet éjjel alkoholt venni, szóval jövőre attól is el kell búcsúzniuk a pesti lakosoknak, hogy az esti házibuliból kiugranak venni még egy üveg bort.

3. Nem döglesztő hőség

Sokan utálták, annál többen azonban örültek annak, hogy idén nem kellett végigizzadni a nyarat, merthogy szinte egész júliusban őszi idő volt. A melegre érzékenyek, napallergiások, idősek, munkahelyen ülők nem bánták a hűvöset, anyázott viszont mindenki, aki akkor vett ki szabadságot vagy ment biciklitúrára. Jeanpierre mindenesetre örült, hogy csak a nyár végén jött kánikulában kell döglődnie.

4. Adele-é a nyár himnusza

Minden nyáron befut egy-két diszkósláger, idén is hasított J. Lo lambadás száma és a Party Rock Anthem című szám, főleg az elektronikus zenére gyorsulóknak rendezett Balaton Soundon. Olyan talán még nem is fordult elő, hogy egy lassú szám dübörgött volna – akár technósítva – minden fesztiválon, mint idén Adele Rolling in the Deepje vagy Someone Like You-ja. Mi örültünk neki. „Én nagyon bírom, mondjuk nekem inkább a télhez kötődik, mert akkor jött ki az album, de akkor még csak csordogált Adele a csapból, most nyáron meg egyszerűen ömlött. Az egyik este a Szigeten számoltuk és hatszor hallottuk négy verzióban a Rolling in the Deepet” – írja Eivissa.

5. Divatba jött a lassúzás

Ön minek örült idén?

Ha már Adele lassú számait nyomták mindenhol, logikus, hogy a lassúzás is újra divatba jöhetett. Mi nem vettük észre, de zuzupetals nagyon szerette ebben a nyárban többek közt azt is, hogy végre újra lehet lassúzni – mint a nyolcvanas években a Házibuli idején. „Szerintem az is jó az idei nyárban, hogyha divatba jön a lassúzás, akkor az kb. mostantól datálható. Lassúzós sátor a Szigeten, és szerintem a Prince koncert estéjén sok gyerek fogant meg, rengetegen lassúztak és a klubzenékben sem megy az őrült szeletelés és pörgés mint tavaly vagy tavalyelőtt. De lehet, hülyeség, és csak én érzem”. Ugye nem is hülyeség?

6. A Kazinczy utca menő - plusz egymást érik a belvárosi programok és falunapok

A Kazinczy utcában rengeteg hely nyitott, ez is az idei nyár egyik kellemes (vagy menő) specialitása. De ha meguntuk a romkocsmákban üldögélést, akkor is szinte bárhová mehettünk szórakozni. „Baromi jó, hogy egymást érik a belvárosi programok, mindig van valami bor- vagy pálinkaünnep, koncertek és még a mozik is kitettek magukért” – írja zuzupetals. Mi még annyit tennénk hozzá, hogy vidéken is könnyű szórakozni, a szarvason vízi színpad épült, a pestkörnyéki Szentendrei-szigeten pedig minden hétvégre jutott egy buli: Eperfesztivál, Lecsófesztivál, Szent Iván éj, etc.

7. Mindenkin forrónadrág van

Van, akinek nem tetszik, de a többség azért elégedett azzal, hogy idén nyáron a nők nagy része farmer forrónadrágban töltötte az egész napot. A pasikank talán még sose volt ilyen könnyű dogla nőbámulás terén, mint idén.

8. Aminek mi örülünk

Hajlunk a depresszióra, de azért nekünk is vannak szép emlékeink a nyárról: "kezdődő viharban a Balaton-parton decens metalt hallgatni bringázás közben, és még légdobolni is - fasza" - idézi legjobb emlékeit kibits. Mm a Kiskörút korrekt kerékpáros infrastruktúrájának örült idén, gyb annak, hogy a 2010-es év kihagyása után idén megint ki tudott próbálni egy vadi új, hipermodern hullámvasútat, nemoszi első díjugrató versenyének örvendett (pedig nem is nyert), julien meg az új munkájának.

Ön minek örült idén?

Biztos az ön nyarában is volt valami emlékezetes, valami nagyon jó, amire szívesen emlékszik majd télen is: írja meg nekünk legjobb nyári élményét, vagy ha megtalálja kedvencét a szavazóboxban, szavazzon! Ha viszont semminek sem tudott örülni, írja meg nekünk legrosszabb élményét! Köszönjük.