Az elmúlt egy hét fő celebeseménye a Velencei Filmfesztivál volt. A rendezvény szombat este egy orosz Faust-film győzelmével zárult, mi pedig a heti trendben visszatekintünk a fesztivál legjobban öltözött nőire. Külön öröm, hogy közöttük egy magyar hölgyet is mutathatunk önöknek, Osvárt Andreát. Nézegessen, válasszon kedvencet!

Madonna

A fesztivál legnagyobb sztárja persze Madonna volt, akiről itt kiderült, hogy továbbra sem egy rendezőzseni, ám az apácás cuccokhoz és a plasztikai beavatkozásokhoz való vonzódása töretlen, miközben utálja a hortenziát. Madonna a legjobban természetesen filmjének vörös szőnyeges premierjén nézett ki, ahol egy vörös pillangókkal díszített Vionnet ruhában jelent meg, Miu Miu napszemüvegben. Elegáns, kicsit vicces, elég retrós, nagyon madonnás - kattintson a fotóra, galériánkban mind a hat hölgyről rengeteg kép van!

Keira Knightley

Madonna lepkés estélyije mellett talán Keira Knightley ruhája kapta a legnagyobb sajtóvisszhangot. Ez a kreáció Mary Katrantzou keze alól került ki, de a virágos nyomott minta sokak szerint túlságosan mozgalmas. Másoknak viszont éppen különlegessége miatt jött be annyira, és ha van valaki, aki felvehet egy ilyet, az valószínűleg éppen a szinte gyermeki szépségű Knightley.

Monica Bellucci

Monica Bellucciban ezzel szemben semmi játékos vagy gyermeki nem volt, ő igazi nagyasszonyként vonult be filmjének premierjére, csupafeketében. Az autóreklámos Vincent Cassel 46 éves felesége nyomokban ugyan Morticia Addamsre emlékeztet ebben az öltözékben, de persze azzal a hatalmas különbséggel, hogy hűvösség helyett inkább forró szenvedélyt sugároz. Semmi sallang, semmi újítás, semmi hivalkodó, semmi merész fogás, így jelenik meg egy magabiztos, érett, gyönyörű nő.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow a Pradánál vásárolt be a filmfesztivál előtt. A nyak mögött hatalmas masnival ellátott rózsaszín ruha, a hozzá passzoló cipő és a kézitáska is mind-mind Prada, a vagyont érő fülbevalók viszont, amiért már önmagában érdemes megnézni a galériát, a Bulgaritól vannak. Volt, aki azt mondta, hogy Paltrow összekeverte Velencét az Oscar-gálával, hiszen ilyen luxusöltözékben azért egy művészfilmekre koncentráló filmfesztiválon nem szokás parádézni, de Paltrow mentségére legyen mondva, hogy ha túlzásba is vitte az eleganciát, mindenképpen lélegzetelállítóan nézett ki.

Selma Blair

A 39 éves színésznő azért került be a Velencei Filmfesztivál legtöbbet emlegetett női közé, mert neki ez volt az első nyilvános szereplése első fia születése óta. Selma Blair remek érzékkel Roland Mouret-tól választott egy smaragdzöld ruhát erre az eseményre, és rögtön érkeztek is a szalagcímek, hogy a július végi szülés után hat héttel máris milyen remek formában van. A furcsa, kicsit tündérjelmezes vállmegoldásért talán nem mindenki rajong, de kétségtelen, hogy a Todd Solonz filmjében szereplő kismama csak úgy ragyogott Velencében.

Osvárt Andrea

Ki nézett ki a legjobban Velencében?

Nem mondhatni, hogy Osvárt Andreáról ugyanannyit cikkeztek volna az utóbbi napokban velencei megjelenése nyomán, mint a többi fenti nő bármelyikéről, de mi természetesen nem feledkezünk meg róla, hiszen magyar, sőt, olvasóink egyszer azt nyilatkoztatták ki róla, hogy egyenesen a legszebb arcú hazai híresség. Osvárt a Velencei Filmfesztiválon is remekül nézett ki rövid hajával, különleges fülbevalójával és füstös szemeivel, miközben Maternity Blues című, versenyen kívül bemutatott filmjét promotálta. A halványsárga ruha a többiekhez képest talán kicsit visszafogottnak tűnik, de ilyen társaságban gyakran pont ezzel lehet kitűnni. Ha önnek is a hazai híresség felé hajlik a keze, kattintson rá - a szavazógéppel megmondhatja, ki volt idén a legjobban öltözött nő Velencében!