Az Elite Model Look 15 éves keszthelyi versenyzője azt hitte, a modellkedés csak a csillogásról szól, most már tudja, hogy nem. Például nagyon gyorsan kell átöltözni, és szépen kell járni. A modellkedésben maga a modellkedés vonzó számára, de az nagyon, úgyhogy komolyan veszi, hogy le kell fogynia. Hobbija a pilates, példaképe Natalia Vodianova. Interjú.

„Igazából csak azért jelentkeztem a modellversenyre, mert unatkoztam, anyukám pedig megmutatta a felhívást, kérdezte, elmegyünk-e, mondtam, hogy persze, menjünk. A zalaegerszegi castingra mentem el, keszthelyi vagyok” – kezdte Körmöczi, akit annak ellenére a nemzetközi döntőre küldött az Elite Model Look zsűrije, hogy még sokat kell alakítania magán.

A modellkedésben a modellkedés a jó

„Rengeteget változtam eddig is, nagyon sokat lehetett tanulni az egészből, láttam, hogy ez egy igen komoly munka, nem csak csillogás, ahogy elképzelik, meg ahogy én elképzeltem, úgyhogy keményen kell dolgoznom. A legnehezebb a gyors átöltözés, mert egyébként nagyon lassan öltözöm. Kellett fogynom is, eddig 4 centit adtam le a csípőmből, 3 centit a derekamból, de most beszéltem a francia Elite vezetőjével, hogy még mindig kell dolgoznom az alakomon” – mondta a modell, aki a verseny előtt sosem hordott magassarkút, de a járás nem okozott neki gondot.

Mint a legtöbb elsős középiskolásnak, Körmöczinek sincsenek konkrét tervei, eddig színésznő szeretett volna lenni, most jött a képbe a modellszakma is, mint lehetőség. És hogy mik a céljai a modellkedésben? „Hogy modellkedhessek” – válaszolta Körmöczi, aki a nyelvtanulást és utazást találta a modellkedés legnagyobb előnyének, de csak miután mi felsoroltunk pár általunk elképzelt pozitívumot a szakmában.

Egyedi tanrend a castingok miatt

A 15 éves lány egyébként gimnáziumba jár, hobbija a pilates és az olvasás, előbbi sokat segített abban, hogy elkezdjen fogyni. „Pilatesezni szoktam, konditerembe járok és reggelente tornázom. Komolyan tudom venni a sportot, szerencsére ilyen vagyok. Persze, járok iskolába is, de egyedi tanrend szerint, mert már most elég sokat hívtak minket castingokra. Ilyenkor nem kell mindig külön igazolást kérni, hanem egyszerűen el vagyok engedve, de nem hiányozhatok annyi óráról, hogy vizsgáznom kelljen” – mondta Körmöczi.

A castingokat már egy ideje az ügynöksége szervezi, bár még nem kapott szerződést a Visage Model Managementtől. „Igazából én se nagyon értem, hogy van ez, mert nem kaptunk még konkrétan szerződést, csak úgy hívtak minket. Sms-t küldtek mindig, hogy hova kell menni, de csak mostanában volt az egész, úgyhogy nem tudom, megkaptam-e valamelyik munkát: eddig egy olasz hölgy nézett meg és egy Marie Claire-es castingon vettem részt”.

Van benne potencia

A Visage legújabb modelljének először Sanghajba kell utaznia a nemzetközi nagydöntőre, anyja természetesen elkíséri. „Eddig Hollandiában voltam a legmesszebb itthonról, Ázsiában még soha nem voltam. Fogalmam se volt róla, hogy ezt megnyerem, úgyhogy még nem készültem fel Sanghajból” – mondta Körmöczi, akinek példaképe Natalia Vodianova, mert „szép és van kisugárzása”, de hogy ő mitől jó modell, azt nem tudja. „Nehéz kérdés, fogalmam sincs” - ennyi a válasza kérdésünkre. A Visage vezetője, Körmöczi ügynöke viszont tudja, miért épp a 180 centis lány lett az idei befutó a hazai mezőnyben: „Az Enikő, mint a Mihalik Enikő is, egy baromi modern arc, igazi potencia van benne. Abszolút látom magam előtt Párizsban, New Yorkban!” – mondta Kajdi Csaba.