250 ezer forintot költhet ruhákra Marosvölgyi Lídia, a The Girl Behind The Fashion Mask szerzője, mert a Glamour divattüntetésén ő bizonyult a legtrendibbnek. A teljesen értelmetlen eseményen körülbelül harmincöt lány vette fel a szép ruháját, volt Fila-táska is.

Ha még nem látott körülbelül negyven fiatal lányt és nőt hülyeségeket óbégatni szombat délután egy plázában, akkor sajnálhatja, hogy kihagyta a Glamour divattüntetését, egyébként ne. Az esemény lényege az lett volna, hogy egy, az alkalomra kölcsönzött celebkontingens nyilvánosan buzdít mindenkit a bátor, önkifejező jellegű öltözködésre (ami amúgy nyilván nem hülyeség), aztán felvonulnak az Arena Plazában, mögöttük az őrjöngő tömeggel, végül a legjobban öltözöttek díjakat kapnak.

Na ebből az lett, hogy a kanáriruhás Horváth Éva, illetve a teljesen sehogyse kinéző Lakatos Márk (fekete cucc, értelmezhetetlen sapka, minden látszik a galériában) pocsékul hangosítva beszélgettek valamiről, amit senki sem hallott, majd Müller Attila egy néha működő megafonnal piros szőnyegen sétáltatta az egybegyűlteket. Így.

A meghívott celebritások (az emíltetteken kívül például a Belmondós Czutor Zoltán és Varga Viktor) egyébként elegyesen álltak hozzá a felkéréshez, Czutor például azt susogta Müller mikrofonjába: ő csak azért jött, mert hívták, és híve annak, hogy erősítsük a toleranciát, de a trend és a divat szavaktól rosszul van. Lakatos Márktól megtudhattuk, hogy az öltözködés demokratikus alapjog (ami, ha azt vesszük, hogy mindenkinek joga van felöltözni, mielőtt kimegy az utcára, tök jogos), Müller pedig azzal fenyegette a nem elég lelkes tüntetőket, hogy nem tudják megváltoztatni a világ divattörténelmét, ha nem ordítják elég hangosan a táblákra írt jelszavakat. Jaj.

Az eseményről sajnos üvöltött, hogy nem ilyennek szánták (vagy ha igen, akkor itt valami nagyon el van cseszve): a celebek (a sárga tunikából előtörni igyekvő kebleit gyakran fékező) Horváth Éva kivételével leléptek, amint tudtak, a felvonulók nem értették, hogy ez nekik miért jó (a nem-felvonuló plázalátogatók sem), igazi versenyhez kevés volt a versenyző, a zsűri annyi ideig nem tudta eldönteni, hogy ki néz ki a legjobban, hogy Müller Attila már a színapdról üzente: kezd megsülni, a legtöbb riporter pedig a semmiből felbukkant lolitákra koncentrált, amikből egyébként százszor ennyi látható bármelyik comicconon. Amikor viszont senki sem beszélt, Depeche Mode szólt, ennek örültünk.

Végül azért megválasztották a szerencsés legtrendibbet a mintegy 25 komolyan induló jelölt közül: Marosvölgyi Lídiát, a The Girl Behind The Fashion Mask blog szerzőjét, aki feketét, barnát és párducmintát kombinált, egy olyan cipővel, amit a jelenlévő érdeklődők egyike úgy jellemzett: "ez akkora sarok, ami már faszban is szép". 250 ezer forintot költhet el, egy stylist segítségével, persze csak házon belül.

"Ezt a pulóvert, és a sálat, amivel nyertem, pont tegnap vettem. A párom mondta is, hogy "jaj, minek veszel még egy ruhát, így is annyi van", de én mondtam, hogy ez befektetés, mert lehet, hogy nyerek" – fejtette ki a ránézésre megérdemelten győztes, hozzátéve, többek közt téglavörös cuccokra, illetve egy piros, és egy platformos fekete lakk magassarkúra vágyik. Mi csak arra, hogy az utolsó agysejtünk a többinél észrevétlenebbül haljon el.