Stylist segítségét kértük, hogy megmutassuk, 15 ruhadarab is elég lehet egy nőnek: a lényeg, hogy egymással jól kombinálható, minőségi darabokkal töltsük meg szekrényt. Egy fekete ruha, egy jó csizma, egy bőrdzseki, egy fehér ing, egy meleg kabát, egy kardigán és egy farmer, mind-mind alapdarabok, ehhez sminket is ajánlunk. Hasznos öltözködési tippeket olvashat a Velvet első, Éder Krisztián által fotózott divatanyagában.

A stylistok szerint egyáltalán nem szükséges hatalmas gardrób, tele ruhákkal, egyszerűen 15 olyan ruhadarabra van szükség, amik egymással jól variálhatók és minden alkalomra felvehetők. Ebből kiindulva készült el a Velvet első saját őszi-téli kapszulakollekciója, Igorral, a stylisttal, a ruhákat pedig Éder Krisztián fotózta (neve SP) a Visage Modellügynökség együttműködésével.

Fehér ing, fekete ruha és bőrdzseki legyen a gardróbban

Fehér ing, harisnya, bőrdzseki, parka, blézer, színes short, kardigán, színes ruha, fekete ruha, kötött pulóver, bő nadrág, farmer, csizma, garbó és ceruzaszoknya azok a ruhadarabok a stylist szerint, amiket érdemes beszerezni. Ennyi és nem több, Igor, a Joy stylistja szerint ugyanis ezeket egymással kiválóan lehet párosítani, és a télen szükséges réteges öltözködés is kipipálható.

"Fehér ing mindig kell, hogy legyen egy csaj gardróbjában, felfrissíti az arcot, és elegánsabbá tesz akár egy pulóvert is. A klasszikus, egyszerű szabású fehér ing mindenhez jó, érdemes a legegyszerűbbet megvenni, ami kortalan. A gallért a pulóverből vagy a bőrdzsekiből semmiképp ne tegye ki senki.  A bőrdzseki is alapdarab, a klasszikus is jó, de a motoros fazont is ajánlom, fekete ruhával egy esti buliba tökéletes. A Little Black Dress, azaz a kis fekete ruha is kötelező darab. Munkába, partiba egyaránt viselhető. Napközben kardigánnal, este bőrdzsekivel a legjobb. Kiegészítőnek egy hangsúlyosabb nyakláncot ajánlok, ezt hézköznapi ruhához és bulizós szetthez is fel lehet venni" – nyilatkozta a Joy stylistja, Igor Deseatnikov a Velvetnek. Hozzátette, hogy őszi-téli alapdarab a fekete körömcipő, a bokacsizma, a térdig érő hetvenes éveket idéző csizma és idén a fűzős bakancs. Szettünkön sminkkel és frizurával is változtathatunk, elegánsabbá vagy épp extrémmé is tehetjük, kedvtől függően, de természetesen a trendeket is érdemes figyelemmel kísérni.

A természetesség örök divat a sminkben

Az idei sminktrendek legalább annyira sokszínűek, mint a divatirányzatok. „Nagyon erős a természetes vonal, de mindig extravaganciával keverve. Most egymás mellett fut a 90-es évek és a 70-es évek divatja, mindamellett, hogy a természetesség örök divat. Egyszerre divat a natúr színvilág és a nagyon erős élénk színek” – mondta Vörös Renáta sminkmester, aki divatanyagunk modelljének sminkjéért felelt.

„Nem emelnék ki egyetlen színt, mert nagyon egyedi, kinek mi áll jól. Azt ajánlom, hogy úgy találják meg kedvenc rúzsukat, szemhéjpúderüket, hogy kísérleteznek, kipróbálnak több színvilágot, és megnézik, mi az, ami jól áll” – tette hozzá a sminkes, aki csupán egy erősebb pink rúzzsal készített esti sminket a nappaliból: ezzel a trükkel mi is bármikor élhetünk.

Miközben a sminkes a hússzínből előbb pasztellrózsaszínt, majd kicsit erősebb, pinkes árnyalatú szájszínt festett az Elite Model Look döntősének, a 14 éves Hegedűs Evelinnek, Éder Krisztián a beállításon, derítésen dolgozott.

SP ha tehetné, csak divatfotókat készítene

„Ha tehetném, csak divatfotókat készítenék, mert ez a műfaj áll hozzám legközelebb, de alapvetően csak most egy éve kezdtem el divattal foglalkozni, tulajdonképp alkalmazott fotósnak tartom magam. Sokkal több olyan munkám volt, ami nem divathoz köthető, hanem mondjuk színészekhez, együttesekhez” – mondta Éder Krisztián, alias SP, aki modellünkkel, Evelinnel dolgozott már együtt az Elite Model Look keretében is. „Engem minden fotózás, minden helyszín inspirál. Mindig megkeresem, azt, mi tud inspirálni, mert így élvezem csinálni. A legizgalmasabb helyszín most az udvaron lévő fehér szobor volt, az tökre tetszett, izgalmas lett képileg is és színeit tekintve is” – tette hozzá Éder.

„Nyilván minden divatfotós álma a Vogue, a Vanity Fair, az ID és hasonló kaliberű magazinok, a csúcs és a cél, nekem is ezek a mérföldkövek. Nem szeretnék tovább tanulni, elég volt ez a pár év az egyetemen, az a tapasztalatom, hogy sokkal inkább a gyakorlatban tanulom meg azt, ami szükséges a fotózással kapcsolatban. A suliban sokmindent nem tanultam...” – tudtuk meg SP-től, aki a magyar fotósok közül legszívesebben Dobos Tamás, Tombor Zoltán vagy Perlaki Márton mellett asszisztenskedne, a külföldiek közül pedig Annie Leibovitz az egyik kedvence.

A stáb

Köszönjük a segítséget a Visage Model Managementnek, Krisztának és Kajdi Csabának,

valamint modelljüknek, a Schwarzkopf Elite Model Look 2011 döntősének, Hegedűs Evelinnek.

A ruhákat és a stylingot Igor Deseatnikovnak, a Joy stylistjának, és asszisztensének köszönjük.

A fotókat Éder Krisztián készítette (www.ederkrisztian.com),

a sminkeket Vörös Renáta sminkmester, a frizurákat a Hairclub Team fodrásza, Brigi (www.hairclub.hu).