Majdnem három év telt el azóta, hogy a nagyközönség számára utoljára nyitva állt a Városligeti Műjégpálya, de a karácsony előtti és utáni hétre végre újranyílt az intézmény, a gyorskorcsolya-EB kezdetéig. Természetesen teszteltük az új jeget, és ha már ott voltunk, egy heti trend erejéig le is szólítottuk a külsejük alapján jófejnek tűnő lányokat, akik készségesen fogadták bókjainkat ruházatukat illetően. Azokat kerestük ugyanis, akik a szokásos egyszerű, sötét-sportos koriszerkó helyett valami izgalmasabb öltözékben mentek a jégre. Nézzük őket!

1. Orosz-brazil barátnők

Ahogy beléptünk a jégre, két miniszoknyás lányon akadt meg a szemünk. Mint kiderült, egyikük Oroszországból érkezett, a másikuk viszont Brazíliából, tehát a fekete miniben érkezett lány nyilván roppant otthonosan mozog a jégen, míg a piros sapkás, kockás minit viselő lánynak valószínűleg nem éppen ez a lételeme. Ezzel együtt azt mondták, mindketten remekül szórakoznak, és hogy nagyon tetszik nekik a hely, pedig ők a korcsolyák felhúzása előtt nem is járhatták be úgy a frissen felújított épületet, mint mi. A Műjégpálya épülete így nézett ki pár héttel a nyitás előtt, de ha azt szeretné látni, hogy milyen, ha vannak benne korcsolyázók is, nézze meg galériánk végét!

2. Eszter és barátja

Esztert a sapkája miatt volt könnyű kiszúrni a jégen kerengő tömegben: a két oldalt elhelyezett pomponok macifüleket formáztak. Eszter öltözéke emellett egyszerre divatos és praktikus, a fehér kabát a síelések hangulatát idézi. Az összeállításnak azonban nem része a térdmerevítő, azt sajnos egy baleset miatt kell még viselnie.

3. Francia barátnők

Ez a két kimelegedett hölgy Louise és Caroline néven mutatkozott be nekünk, francia létükre remek angolsággal. Ha lehet nekik hinni, náluk idén a világos bézs kabátok a menők. Louise-é hagyományos és vastagon bélelt, Caroline-é trendibb szabású és nagyonszőrös kapucnijú. Hogy Louise-on tényleg csak harisnyanadrág van-e, azt nem mertük megkérdezni, azt viszont igen, hogy turista létükre hogyan nyomozták ki, hogy pont most nyitott ki a Műjég. Erre kiderült, hogy fogalmuk sem volt, hogy az intézmény már három éve zárva van, mert az útikönyvük régebbi, így a felújításról szó sincs benne. Kinézték, idejöttek, nyitva volt, koriztak.

4. Vanda

Nem voltak sokan zöld kabátban aznap este a Műjégen, csak egy lány. Őt is rögtön lekapcsoltuk, amikor beállt a sorba egy pohár forró borért, és még egy féllábas pózra is vállalkozott. Azt mondta, nem szereti, hogy ha télen kimegy az ember az utcára, túlnyomórészt feketébe öltözött embereket lát (mi se szeretjük), ezért vette pár éve ezt a retróstílusú, zöld kabátot. Ráadásul színben pontosan passzoló fülbevalója is van hozzá, ha a galériában kinagyítja a képet, azt is megnézheti!

5. Panni és barátnője

Panniékról szinte már a colour blocking jut az ember eszébe, olyan szívet melengetően sok színnel öltöztek fel mindketten. Rögtön gratuláltunk a kapucnis felsőhöz és a szivárványosan csíkos kesztyűhöz. Egyébként ők is aznap voltak először a felújított-megnagyobbított Műjégen, ki tudja, hogy erre a vidám összeállításra rá tudnak-e licitálni a hátralevő napokban. Tőlük is kértünk féllábas pózt, ők is megcsinálták, ráadásul jégen.

6. Szerb barátnők

Ki az, akinek az öltözéke a legjobban tetszik?

Ez a két lány rószaszínes-bordós árnyalatokkal öltözött össze, még egy kis színt víve a korcsolyapályára. Maria és Johanna Szerbiából érkezett, de ők nem turisták, hanem Budapesten tanulnak. És ha már itt vannak, azt is megmutatják a magyaroknak, hogy hogyan kell a korcsolya színét összehangolni a ruhánk árnyalataival. Maria halványrózsaszín kabátja a lila kiegészítőkkel tökéletes választás egy olyan lánynak, aki télen is lány marad, ahelyett, hogy elszürkülne. Johanna fehér felsőjét pedig remekül egészíti ki a lila sapka-kesztyű-garbó-kombó. Ez volt az év utolsó heti trendje, de szavazás persze ebben is van: válassza ki, hogy a korcsolyázók közül megjelenés alapján ki a legszimpatikusabb, ki öltözött fel a legjobban a jégre!