Mihalik Enikő 2011: biovászon sok villantással

2011.12.26. 19:36

A magyar modellel nem tud betelni a világ, 2011-ben is tele voltak vele a magazinok. Ön szerint a szibériai domina, a városi tehenészlány, a Terry Richardsonba harapó ékszertartó, a bemázolt biovászon vagy a pucérság etalonja volt az év Mihalikja? Íme 2011 tizenkét legjobb Mihalik-fotósorozata egy cikkben, hogy ön újra nézegethesse és le is pontozhassa őket.

01. Narancsos forradalom

Mihalik Enikő lett a Hugo Boss Orange egyik reklámarca, és ugyan a képek többségén alaposan felöltözve látható, azért készült róla olyan fotó is, amelyen csak egy szőrmekabátot visel, és a legintimebb részleteket pár narancs takarja el.

Fotó: Matt Jones /

Az amszterdami szeánszon egy werkfilm is készült, de benne sem látható sokkal több a modellből. Aggodalomra semmi ok, Mihalik Enikő továbbra is azt vallja, hogy az aktfotó elismerés, így idén is voltak ennél pikánsabb fotók is.

02. Igazított fazon a Purple magazinban

A Purple magazin tavaszi és nyári kiadásában a Terry Richardson-Mihalik Enikő páros hozta a szokásos formáját, volt mell- és muffvillantás is. Igaz, ezért nem ez jellemezte az egész fotósorozatot.

Kattintson a Purple magazin többi képéért!
Kattintson a Purple magazin többi képéért!

„Nem mondanám tudatos döntésnek azt, hogy rólam több ilyen anyag készül, mint másról, szerintem ez az egész abból jött, hogy olyan fotósokkal kezdtem el dolgozni, akik nem feltétlenül magában a divatban látják meg a szépséget, hanem abban, aki a ruha mögött áll, vagyis a modellben” – nyilatkozta a békéscsabai modell a Velvetnek.

03. Az élő vászon

Az olasz Vogue számára egy jóval visszafogottabb fotósorozatot készített Greg Kadel, aki már 2010-ben is dolgozott együtt Mihalik Enikővel. A májusi számba készült fotókon Mihalik Enikő arca úgy össze van kenve festékkel, hogy az még Keshának, a magyar származású énekesnőnek is a becsületére válna.

Ha már zene, akkor persze David Bowie-t is megemlíthetjük, az egyik fotóról kifejezetten ő jutott eszünkbe.

04. Mellrespricc

A testfestős vonal folytatódott, és ő volt a főszereplője a májusi Vogue Paris Faux Soleil [Hamis nap] című barnítósprayről szóló játékos anyagának.

Jó, Mihalik Enikő ezúttal nem mutatott meg magából mindent, mert hol bugyi van rajta, ahol pedig teljesen meztelen, csak a felsőtestét fordítja a kamera felé. Ez van.

05. Fekete-fehér vadulás Portisheadre

A brit Vogue sem akart kimaradni a jóból, és nem is érték be pár állóképpel, egy egész kisfilmet forgattak a modellel Kai Z. Feng közreműködésével. A rövidfilmben Mihalik Enikő eszeveszetten dobálja a haját a Portishead Over című számára. Meggyőző párosítás.

ENIKO MIHALIK from KAI Z FENG on Vimeo.

06. Megint azok a mellek

A török Harper's Bazaar augusztusi számához készült fotósorozatban ugyan nem Mihalik Enikő mellei játsszák a főszerepet, de azért nem sok hiányzik hozzá. Biztos, ami biztos alapon pár pucér kebel is bekerült a divatanyagba, mert a gazdag, jól szituált nők közül bizonyára sokszor nyújtózkodnak vagy ülnek fedetlen felsőtesttel a kastélyparkban, ha szép az idő.

07. Terry Richardsonnak annyi!

Mihalik Enikőt David Webb ékszereinek reklámkampányához Terry Richardson kapta ismét lencsevégre. Ezúttal ugyan nincsen meztelenkedés, viszont a híres és hírhedt fotóst mintázó gumibaba igen kellemetlen helyzetekbe kerül: a békéscsabai modell hol a lábait húzza szét, hol pedig durván beleharap a fejébe. Vajon bárki is észrevette, hogy ékszerek is vannak a fotókon?

08. Mihalik és a magyarok

Nemrég félmillió forintért kelt el az a fotó, amelyet Tombor Zoltán készített cikkünk főszereplőjéről a Vs. magazin számára. Mivel itt nem volt termék, amit reklámozni kellett volna, a sorozat minden képe Mihalik Enikő pucér formáiról szólt. Ugyanez volt a koncepció azoknál a felvételeknél, amelyeket Perlaki Márton jegyez. Az ő fotói a Room magazinnak készültek. Vajon színesben vagy fekete-fehérben igézőbbek a modell domborulatai?

Eniko-Mihalik-by-Marton-Perlaki7
Kattintson a képre, van ott még temérdek!Fotó: Perlaki Márton

09. Kutya, ló, szőrme

Bár a modelleknek viszontagságos körülmények között is teljesíteniük kell mindent, amit a megrendelők, fotósok, stylistok elvárnak tőlük, Mihalik Enikőnek szerencséjére nem kellett levetkőznie, amikor a Harper's Bazaar magazin novemberi számának Winter Wonderland divatanyagához fagyos környezetben fényképezték. A bundák mellett élő állatok is szerepelnek a sorozatban: Mihalik Enikő hol egy kölyökkutyát szorongat, hol egy bagoly ül a kezén, hol egy lovat vezet szibériai dominaként.

10. A néni

Sharif Hamza fotós az elmúlt hónapokban két sorozatot is készített Mihalik Enikőről. Az egyik a VMAN magazin Decades című különkiadásához készült, a másik pedig a Vogue-nak. Mindkét sorozat a múltat idézi hangulatában, igaz, az egyiken a modell egy csitrit, a másikon pedig inkább egy nénit alakít.

miha1
Kattintson, van még ott!Fotó: Sharif Hamza

11. Mi, szemüvegesek

Azt nem tudjuk, hogy Japánban is van-e látás hónapja, a Vogue helyi kiadásának januári számában viszont sok-sok kép van a szemüveget viselő Mihalik Enikőről. És igen, a kontaktlencse messze nem olyan szexi, mint egy szép színes, kellően jó formatervezésű okuláré, amit úgy lehet harapdálni, mint egy alsónadrágos Terry Richardson babát.

Mihalik Enikó a Vogue Beauty japán kiadásában

12. Tehenészlány a városban

Megint Vogue (ezúttal az olasz), és megint Mihalik Enikő. A decemberi számhoz Francesco Carrozzini készített egy remek sorozatot az urbánus tehenészlánynak öltöztetett modellről. Jó, viszonylag kevés cowgirl hord Dolce & Gabbana, Fendi, Chanel és Giambattista Valli ruhákat, illetve kiegészítőket. Aki nem éri be a fotókkal, tekintse meg a kócosított, vidékiesített Mihalik Enikőt mozgásban itt, vagy nézze meg tavalyi hasonló összeállításunkat a modell 2010-es évéről!

mihalikvogue