Az olvasói levelekből kiderül, miért szeretik a pasik a náluk idősebb (esetenként jóval idősebb) nők társaságát: az általános tapasztalat az, hogy egy ilyen kapcsolatban kevesebb a konfliktus, így több a nyugalom; a MILF-ek magabiztosabbak, anyáskodnak, és az ágyban is nagyobbat alkotnak. Vannak viszont olyanok, akik a teljes egyetértés ellenére se mutatnának be egy ilyen nőt a családnak.

Már annyiszor rágtuk szájba a  MILF szó magyarázatát, hogy ettől most el is tekintenénk, ám mindamellett, hogy Madonnától kezdve Kelemen Annán keresztül a randitippekig mindent átvettünk ezzel kapcsolatban, igazából nem volt még szó arról, hogy ezeknek a dugnivaló anyuknak, vagyis a 30-50 közötti szexuálisan vonzó korosztálynak részletekbe menően mi a titka. A Velvet férfi olvasóit kérdeztük arról, mi tetszik nekik az érettebb nőkben, illetve, hogy szerintük miért jobb náluk idősebb (esetenként jóval idősebb) nővel az együttlét.

Az érett nők magabiztosabbak

„Nos, az nem igaz, hogy jobbak az idősebb nők, így generálisan, de az biztos, hogy van egy rétegük, aki biztosan megállja a helyét” – magyarázta Tibor, 36 éves olvasónk. „Megjelent az a réteg, aki 40-50 éves korában is jól néz ki, karbantartja a testét, mindemellett ízléssel, de bátran öltözködik, ami a 25-30-as korosztályról nem mondható el. Ez a jelenség olyan 35 körül kezdődik, és ezek a nők kívánatosak, szexuálisan és szellemileg is tapasztaltak, azaz ha valamelyikükkel megtalálod a számítást, akkor az jó, ha meg nincs összhang, az is kiderül hamar, mert elég fix a világnézetük. Szexuálisan az az előnyük a tapasztaltság mellett, hogy sokszor sokkal nyitottabbak az új dolgokra, mint a fiatalok, mert ki akarják próbálni, nem pörögnek rá annyira a társadalmi konvenciókra, mint a fiatalabbak (de nem a nagyon fiatalok, azok még simán formálhatók.)"

Tibornak idősebb vagy vele egykorú női voltak, de mint mondta, nem tudatosan kereste a társaságukat, ez a korosztály számára mindig magabiztosnak tűnt, amit olvasónk rendkívül vonzó tulajdonságnak tart. „A mostani fiatalabb csajokkal leginkább az önbizalmi kérdés a gond: nagyon el vannak bizonytalanodva a világban. Szóval nem éretlenek, vagy csak kicsit, ami meg az iskolarendszerből való későbbi kilépés miatt van, amíg suliba jár valaki, addig azért inkább gyerek/diák és úgy is viselkedik, hiszen elenyésző réteg az, akit ilyenkor nem a szülei tartanak el."

Minimális a konfliktus, anyáskodnak

Dávid 26 éves, és fogalmazhatunk úgy is, hogy a MILF-ekre specializálódott: „A legjobb az egészben, hogy nagyon minimális a konfliktus, fél szavakból megértenek, nagyon odaadóak és nem pornófilmet forgatnak, hanem élvezik a szexet. Menedéket tudnak jelenteni. Ők sosem basztatnak, nem kérnek számon, értékelik a fiatal husit és nem akarják elveszíteni.”

Olvasónk elmondása szerint tudatosan keresi a kapcsolatot idősebb nőkkel, olyannyira, hogy internetes társkeresőkön a keresett partner adatai között szerepel a 30-40 életkorig, na meg, hogy egy kilométeres körzeten belül éljenek. Dávid szerint könnyű becserkészni őket, trükkje az, hogy nyíltan rájuk zúdítja szexuális vágyait és szokásait, ami nem hagyja aludni a MILF-eket, mert izgatja a fantáziájukat.

Felvállalni, azt már nem

„Valamit amúgy elronthattam már párszor, mert belém szerettek. Nagyon jól érzem magam velük, de nem tudnám felvállalni egyiket sem társaság vagy a család előtt. Ami még baj az egésszel, hogy repül az idő velük, úgy értem, hónapok telnek el nyugodtan és békésen: sms-ek, szex, vacsora, semmi basztatás, sőt, anyáskodnak, ha jönnek, hoznak kaját, de amikor telik az idő, rájössz, hogy ez te időd, és valahol mégis inkább normális kapcsolatra kellene törekedni".

A fiatal csajok ragadnak, pletykások és éretlenek

„Először is szögezzük le: szűz vagy szűzközeli, tapasztalatlan lánnyal soha” – kezdte a beszámolóját a MILF-ekről a 37 éves Zsolt. „Két eset van: vagy atombéna a férfi, és akkor elcseszi a lány elkövetkezendő tíz évét, vagy ügyes, rutinos, odafigyel - akkor meg egy elvakult, fülig szerelemes nőt szerez magának, aki terhes rajongással veszi körül. Ettől előbb vagy utóbb szabadulni kell, viszont ilyenkor szinte képtelenség. Van olyan cimborám, aki öt éve véletlenül nyitott ki egy 19 éves Pandora szelencéjét, és azóta is ragad rá a lány, mint légy a papírra. Azóta felesége is van (a nyitáskor még szólóban volt), gondolhatod, mennyire gáz egy ilyen helyzet.

Mindamellett a fiatal lányok (általában) alapvető szükségletként élik meg a pletykálást. Egyetlen férfinak sincs azonban szüksége arra, hogy a szexuális életét kibeszéljék - kivéve persze, ha kolosszális méretű farka van, és egyébként kurva jó szerető, valamint ezen az úton szeretné megkapni a csaj összes barátnőjét. De ilyenkor ugye nem párkapcsolatról, hanem pár kapcsolatról beszélünk. A fiatal lányok ráadásul a szocializáció alsó lépcsőfokait járják. Érvényes ez a párkapcsolatra is. A legtöbbjük szerint egy kapcsolat súlyát úgy lehet leginkább megmérni, ha a pasit féltékennyé tesszük. Akár a más pasi ölében üléssel, akár a nyelvek keveredésével, akár csak szimplán a "nem veszem fel a telefont és nem is hívom vissza" módszerrel, vagy a szólóban diszkóba menéssel."

A MILF-eket nem kell tanítani

Zsolt szerint az érettebb hölgyek viszont helyén tudják kezelni a dolgokat. Ideális esetben túl vannak a párkeresés - és megtartás legtöbb buktatóján. Elrontották már, amit lehet, és tanultak is belőle. Azt is megtapasztalták már, mit és hogyan kell jól csinálni. „Egy érett (és éretten viselkedő) nő ismeri a kanját. Nem csinál poklot az életéből azzal, hogy a lehajtott vécédeszkán vagy a rosszul kinyomott fogkrémen vitatkozik.

Nem tesz úgy, mintha jó volna a szex - inkább elmondja, mit hová, hogyan, mi esik jól - vagy használja a kezét. Egy érett nő sokszor, sokféleképpen szeretkezett már. Meg tudja becsülni a lépcsőházban megkezdett ruhatépkedést követő azonnali behatolást és az azt követő harminc másodpercet - sőt, élvezi is azt. Más estéken elvárja a hosszas kényeztetést, még a bugyi levétele előtt - és persze azután is. Nem hajszolja a kielégülést, jön az majd a maga idejében. Nem unja meg legkésőbb 45 percnél az egész felesleges cécót, hiszen ő is tudja élvezni. Egy fiatal lánynál a szexnek egyetlen formája létezik - amit a mainsream pornóban látsz. Lehet persze tanítani, de minek, ha ezt készen is megkapod egy tapasztalt nőnél?”