Több mint húszezren öltöztek ki május végén a lipcsei Wave-Gotik-Treffenre, ahol a résztvevők megjelenésén kívül minden úgy zajlik, mint más fesztiválokon. Koncertek folynak, meg sör, és barátkozás. Csak itt kicsit drágábbak a ruhák.

Bőven túl van már a nagykorúságon a lipcsei Wave-Gotik-Treffen fesztivál, amely idén öt napig (május 24-29. között) hozott tössze több mint húszezer embert, több mint kétszáz zenekarral. A nemzetközi gótrandira a megjelentek maguk sminkelnek és öltözködnek, mint az alábbi galériánkban megtekinthetik, a legapróbb részletekre is ügyelve.

Az itt felbukkant szetteken a goth (a továbbiakban: gót) stílus természetes velejárói, így például a sötét színek és a viktoriánus szabásvonalak mellett erőteljes punk, steampunk, a japán vizuális kultúrcikkek és Helena Bonham-Carter hatása is megfigyelhetők. Egyre több az élénk színű ruhában vagy hajjal pompázó résztvevő is.

Mint azt 2009-es cikkünkben már említettük, az első efféle találkozót 1987-ben tartották Potsdamban, de illegális szervezéssel, úgyhogy a rendőrség gyorsan feloszlatta. Öt évvel később a lipcsei Eiskeller klubban már hivatalos volt a rendezvény.

Nálunk egyelőre nincs hasonló gótbuli, de akadnak rock/metal fesztiválok. Tavaly a Fekete Zajról mutattunk meg néhány nőies, olykor extrém megjelenésű lányt, év elején pedig a Gothica Fesztiválnak örülhettünk. Ha lesz még, mi is ott leszünk.