Ötven molett nő közül választották meg legszebbnek Szabó Annamáriát és Gecse Andreát. Mindketten szívesen modellkednének, és arra esküsznek, hogy az embernek csak jól kell éreznie magát, és máris jól néz ki.

Két kategóriában hirdettek győztest az első Miss Molett szépségversenyen: A harmincon aluliak mezőnyében Szabó Annamária, a harminc felettieknél Gecse Andrea kapott koronát. Szabó a versenyben úgy mutatkozott be: "álmodtam egy nagyot, szeretném megmutatni magam, és azt, hogy szép kerek a világ". A huszonhárom éves lány Győrsövényházon él, a Széchenyi István Egyetem hallgatója, ahol gazdálkodás és menedzsment szakon tanul.

Piszkáltak

"Ezt az egészet a párom indította el, én soha nem voltam megelégedve magammal, és persze piszkáltak is rendesen. De ő mindig így szeretett, királynőnek tekintett. Tavaly, a névnapomra kaptam egy modellfotózást, ekkor kezdtem érdeklődni a molettmodell-világ iránt" – fejtette ki a Velvetnek. Hozzátette, reméli, hogy kap majd akár fotózási, akár bemutatós felkéréseket is, mert szívesen folytatná a dolgot.

"Szerintem hazudik, aki azt mondja, hogy nem nyerni ment, nekem ez volt a végső cél. Szívesen foglalkoznék modellkedéssel, de van állandó, gyakornoki munkám is Győrben. Szeretem önmagam adni, különleges lenni, nem feltétlenül az aktuális divatnak élni. Elvem, hogy merjünk öltözködni, kipróbálni dolgokat – nem kell attól félni, hogy csak vékony lányokon mutatnak jól a ruhák."

Nem nyerni mentem

Gecse Andrea, a másik győztes nem ért egyet vele: a harmincöt éves, budapesti szépségkirálynő saját bevallása szerint nem nyerni ment, hanem az önbizalmát erősíteni, önmagának bizonyítani.

"Abszolút belső indíttatású dolog volt, titokban tartottam egészen a középdöntőig. Akkor szóltam a kisfiamnak, a páromnak, úgyhogy az egész család ott volt, drukkolt a döntőn. Egyébként nagyon jól éreztem magam, mert vidám típus vagyok, mint a többi gömbölyű szépség, én voltam a mókamester. Ez szinte nem is verseny volt, a lányok egymást egymást sminkelték, öltöztették, segítettek egymás frizurájánál is. Szerintem rengeteget számít a nyugalom, a belső harmónia, és a bizonyosság, hogy telt idomokkal is szép vagy."

Gecse a Magyar Bíróképző Akadémia oktatási kabinetjének vezetője. Szerepléséről az akadémia igazgatója és a munkatársai is tudtak, mindenki vele örült. "Nem gondoltam modellkarrierbe kezdeni, de nem vagyok ellenálló: ha van rá lehetőség, szívesen próbálkoznék vele."