A második Vámpírok bálja buli maroknyi, ám annál lelkesebb, csipkéhez vonzódó közönséget mozgatott a Zúzda Rockkertbe. A trend fekete volt feketével, de előfordultak női felsők férfiakon, és feltűnt egy párducminta is.

Vikki Ricci egykor Christina Bin Laden volt, a névválasztással is valószínűleg Marilyn Manson előtt tisztelgett, és a külsejéről is elég gyorsan meg lehet mondani, hogy ki hatott rá a legtöbbet. A női felsőhöz és a valószínűleg szintén női halálfejes nadrághoz fehér bakancsot választott, de a bulin fellépő Dr. Melancholia zenekar frontembere annyira azért nem tudatos ruhaválasztás terén. “Ilyen külsővel azért nem szoktam mászkálni. Fellépésekre öltözök ki így. Egyébként valamivel befogadhatóbban és emészthetőbben öltözök fel az utcára. A fellépőruháimat úgy választom, hogy bemegyek egy turkálóba, és ami tetszik és elég olcsó, azt elhozom. Csóró gecik vagyunk, úgyhogy ez a megoldás maradt" - mondta a stílusra jellemző őszinteséggel az énekes.

A nehezen értelmezhető Cider Williams is a mansoni iskolát követte, bár a hajkoronája, illetve annak hiánya jóval extrémebb zenészkollégájánál. Annak ellenére, hogy extrém, sajnos nem saját ötlet volt: “A hajamon amúgy sem tudok változtatni, szükségmegoldás ez a stílus, mert elindult a kopaszodás. A ruháimon nem agyalok sokat, azt veszem fel, amit épp találok. Néha csak egy bőrdzsekit veszek fel. Az utcára persze egész máshogy nézek ki, nem vagyok hülye.” Williams csőnadrágot választott a női felsőhöz, amit magastalpú cipővel dobott fel.

Aleida párducmintában érkezett, amit egy övvel, sok csipkével és egy vékony topánkával egészített ki. Egyáltalán nem különleges ez nála, akár parizervásárlás közben is találkozhatunk vele hasonló szettben. “Ez abszolút utcai viselet nálam, nem öltöztem ki külön. Igazából én azért jöttem, mert azt mondták, jó lesz az after. Annyira nem az én stílusom a gót” - mondta a lány, aki kontaktlencsével csinált magának óriási pupillákat.

Természetesen az esemény főszervezője, Levente felkészült a saját bulijára, fehér nadrágját és ingét szegecses övvel, egy fekete lovaglócsizmával és egy maszkkal toldotta meg. “Az ötlet a Roman Polanski-féle Vámpírok báljából jött, valamiféle báli hangulatot akartam ide a város szívébe” - mondta Levente, akitől szintén nem áll távol ez a stílus civilben sem, bár az utcára valószínűleg nem vesz maszkot. “Civilben szoktam hasonlóan öltözködni, az ing ami most rajtam van, az például saját készítésű, de a maszkot is én csináltam.”

Regina a metálkocsmákban nagyon gyakran előforduló imidzset választotta, tehát a bakancs, csipkés kesztyű és miniruha kombót, természetesen fekete-fehér sminkkel. A lány mindennaposnak mondható ruhája nem véletlen, nem kezelte kiemelten az estét. “Nem volt nehéz kiválasztani a mai szerelésemet, néha az utcára is ilyet veszek fel. Persze megszoktam már, hogy sokan furán néznek rám emiatt, de megtanultam kiszűrni. Igazából leszarom.”

A korábban már modellkedő, mellesleg külföldre vágyó Zsanax visszautasította a gót kifejezést, ő túllépett már ezeken, még Reginánál is harsányabban érdektelenkedik a társadalom többi tagjával kapcsolatban. “Én nem képviselek semmit, csak saját magamat, Zsanax vagyok és kész. Nem érdekelnek más emberek, ha olyan kedvem van, színesbe öltözök. Ahogy érzem magam. Van, amikor egyáltalán nem festem magam, van amikor viszont nagyon. Hangulatfüggő, de nem érdekel más ember. Leszarom az embereket.”

Katalin volt az este legvisszafogottabb hölgytagja talán, olyan ruhát vett fel, amiben egy iskolai ünnepséget is simán le lehet zavarni. Mint kiderült, számára ez is nagyon durva öltözék, ennél sokkal egyszerűbb ruhaneműket favorizál. “Teljesen rocker vagyok, de most kiöltöztem, mert hallottam hogy itt Vámpírok Bálja lesz. Egyébként inkább bakancsban, farmberben és pólóban szoktam mozogni. A mostani öltözékem kifejezetten extrém magamhoz képest.”

Ki néz ki a legjobban?

A legjobban Eszter adta meg a módját, lila végű hajával, fura sminkjével, összehálózott alkarjával, és bőrköpenyével. A lány nem csak most, mindenhol szeret feltűnősködni, bár ehhez általában nincs is szüksége ruhára.

“Egy évben egyszer, amikor nagyobb esemény van, akkor kirívóbb vagyok, mert szeretek egyedi lenni. Nyáron azért lengébben öltözök általában, és nem ilyen kirívóan. Nem a fasza ruhán van itt sem a hangsúly, de szeretek a társaság középpontjában lenni kinézetemmel és a viselkedésemmel is. A ruha csak a hab a tortán.”

Ha élete vágya egy metálkocsmában összeszedni egy fehérre festett rockerinát, vagy csak nagyon vágyik rá, hogy magáévá tegye egy fehérre meszelt gót fiú, mindenképp tekintse meg korábbi kutatásainkat a témában!