Minden a Mr. és Ms. College megrendezése ellen volt, az eredeti helyszín bezárásától az időjáráson keresztül a melegeket dobálni érkező férfiakig. Végül csak kiderült, kik a felsőoktatás legszebb férfijai és legjobb női.

“Azért ez jobb, mint buzinak lenni” – vette észre a bezárt Bed Beachről a TóPartra került, az eső miatt pedig péntekről szombatra tolódott Mr. és Ms. College választására betántorgott ittas ellentüntető, aki többedmagával csempészett némi hangulatot az amúgy igencsak nyögvenyelősre sikerült egyetemi szépségversenyre. “Bugyit le! Az összes csak nagyon bitang! És ingyen van” – summázták a srácok, mielőtt az egyik szervező kiküldte őket. Ez amúgy nem is volt annyira nehéz, mert a jókor elkapott bikinis húspiac után a férfi indulók parádéztak alsónadrágban, azt meg nyilván nem nézik, hiszen ez ellen tüntettek pár órával korábban. A második nekifutásra már ráérő Zolának ki is csúszott a száján egy “Ugye, hogy nem buzis?” kérdés, amiért persze gyorsan és lazán elnézést is kért, hiszen simán ott lehettek a felvonulók is.

Ha ezt a nagyszerű közjátékot nem nézzük, akkor is különlegesre sikerült a főiskolák szépeinek megválasztása, hiszen gyakorlatilag minden arra játszott, hogy ez a rendezvény ne legyen megtartva: az eredeti helyszín bezárt, a péntek este laza 40 percet késő első próbálkozás alatt pedig épp megérkezett a vihar Budapestre, hogy életveszélyessé tegye a kivonulást, illetve megsokszorozza a szinte egyetlen fedett helyként funkcionál VIP-ben facebookozgató vendégek számát. Miután beismerték a szervezők, hogy ebből itt ma nem lesz szépségverseny, szombaton valamivel korábban futottak neki újra, nagyrészt fotósok és családtagok előtt.

A gála elejét ezért kétszer is megnézhettük, kiderült, hogy a jelölt lányok nagyon profin tudnak sétálni akár kétszer egymás után is Nicki Minaja, de voltak különbségek is: pénteken még ráért Király L. Norbert és Vastag Tamás is zsűrizni, szombaton viszont be kellett érnünk Sári Évivel, és egyre izmosabb lábaival. Cserébe viszont nem kellett a pizzafutárkodást huzamos ideig megszakító Hujber Ferencet végig élveznünk, hiszen végül megkaphattuk Zolát, ami azért jó, mert Hujber biztos nem tudott volna ekkorát buzizni.

A három kategória alapján megtudtuk, hogy az idei bikini trend az, hogy úgy nézzen ki az alsó rész, minta beletapadt volna a seggbe, a Kodolányi János Főiskolára jár a legtöbb jó nő, ha pedig pasizni akarunk, egyforma eséllyel szedhetünk fel tökéletes-közeli férfiakat a Szegedi Tudományegyetemen, a Semmelweisen, és a BME-n. A megfigyelések ki is töltötték az időt, amit végig kellett várni a nagy bejelentésig, úgyhogy nem is húznánk az időt: a magyar felsőoktatás legjobb nője Molnár Dalma lett, a legnagyszerűbb férfivé pedig Takács Gábor vált. Mindketten gazdagodtak rengeteg ingyen eljógázható idővel, némi fogászati kezeléssel, Molnár Dalma pedig a megadott keretek közt gondolkozhat rajta, mekkora mellet szeretne csináltatni.

A büszke apák, barátok és barátnők, illetve a Városligeti-tóban csónakázó külföldiek kötelező tapsa után már mehetett is mindenki haza, sok induló már a bőröndjével érkezett, hogy egyből hazamehessen, mielőtt még véletlenül elkezdődik az aznapra meghirdetett salsa buli.