Kezdődik az iskola, ezért, ha már a héten úgyis fellángolt megint az iskolaköpeny-vita, úgy döntöttünk, ebben a heti trendben hat érvet mutatunk a szórakoztatóipar világából az iskolásdivat mellett. Britney Spears óta ugyanis szinte közhellyé vált a szexi iskoláslány figurája, így megpróbáltuk egy cikkbe összeszedni a leghíresebb, legkihívóbb diákokat - akik persze igazából soha nem is diákok. Nézze meg őket, aztán a cikk alján válasszon, hogy kinek áll a legjobban az egyenruha!

Britney Spears

Voltak persze előzmények, de a szexi iskoláslány figurája a fenti klippel vált imádott-unt-gyűlölt klisévé. Britney Spears példátlan karrierje indult ezzel a számmal csaknem 14 évvel ezelőtt, 1998 szeptemberében. Az ottani iskolákban szokásos öltözéken nem kellett sokat variálni, csak köldökvillantásra alkalmassá tették és ráadták a felnőtt módjára vonagló, akkor 16 éves énekesnőre, és máris világsiker lett a ...Baby One More Time-ból, a közönség jó része pedig nem tudott többet ugyanúgy nézni a középiskolás csajokra. Köszönjük, Britney Spears.

t.A.T.u

Nagyjából ugyanezt a húzást alkalmazta pár évvel később egy orosz duó, akik t.A.T.u. néven akarták világsikerre vinni 2002-ben All The Things She Said című, meglehetősen fülbemászóra sikeredett számukat. Azért azt ők is érezték, hogy nem elég pusztán megismételni, amivel Spears befutott, így rátettek egy lapáttal: Lena Katina és Julia Volkova nem csak úgy általában voltak szexik iskoláslány-egyenruháikban, hanem leszbicsókokkal vadítva a közönséget adták elő, hogy szerelmesek is egymásba. Mindezt nem csak videóklipben, hanem koncerten, élő publikum előtt is, amint az képösszeállításunkból kiderül. Kattintson a fotóra!

Imogen Thomas

Ebben az időszakban váltak roppant népszerűvé a school disco nevű rendezvények, főleg Nagy-Britanniában, ahol a nép különben is imád beöltözni. A lényege az ilyen esteknek annyi, hogy már nem iskolás korú felnőttek újra iskolásruhát húzva mennek el bulizni, amitől a parti kicsit viccesebb és sokkal perverzebb lesz. Ezt a divatot lovagolta meg Imogen Thomas 2004-ben, amikor a fenti képet készítették róla. Ekkor ő még csak a Miss Wales cím birtokosa volt, de két évvel később Big Brother-játékosként lett híres, ön pedig akkor hallhatott róla, amikor egy világhírű, de nős focista szeretője lett.

Emma Watson

A Harry Potter-sorozat kezdetben a gyerekeket kívánta csak megszólítani, de ahogy haladt előre a dolog, egyre több olyan vonulat került bele a történetbe, ami inkább felnőtteknek való. A Hermione Granger szerepét alakító Emma Watson is csak egy aranyos, bár idegesítő kislány volt az első filmben, ki gondolta volna akkor, hogy mire a sorozatot befejezik, a színésznő szexi divatikonná válik? Az utolsó filmeknél kisugárzása akkor sem csökkent, amikor a film kedvéért iskolai egyenruhát adtak rá. Sőt.

Dianna Agron

Az utóbbi évek leghíresebb szexi iskoláslánya egy tévésorozatban látható, a Glee-ben. Quinn Fabray egy tipikus, szőke, amerikai csaj volt a sorozat kezdetén, aztán persze rengeteg minden történt vele a harmadik évad végéig. Egyértelmű, hogy a Glee készítői a Dianna Agron által megformált figurával a Britney Spears által közhellyé tett szexilány-karakterre utalnak vissza: a filmbéli Quinn egyik kebelbarátnőjét Brittany S. Pierce-nek hívják.

Szerencsi Éva

Önnek melyik műiskoláslány a kedvence?

A klasszikus magyar iskolaköpeny szexi verziójának feltalálása még várat magára, de mégse akartuk ezt a heti trendet magyar vonatkozás nélkül hagyni, ezért hatodikként álljon itt a legismertebb hazai iskoláslány, akinek története persze anélkül lenyűgöző, hogy bármi szexi lenne az egészben (egy kis udvarlást leszámítva). Szabó Magda lányregényének remekül sikerült, 1978-as tévés változatában a gyönyörű Szerencsi Éva alakította Vitay Georginát. A filmbéli színtelen egyenruha a tarisznyával és a két copffal nekünk magyaroknak azóta ugyanolyan ikonikus jelmezzé vált, mint ahogy a világnak Britney Spears 1998-as öltözéke az. Kíváncsian várjuk, hogy a most készülő moziváltozat a korszellemre hallgatva frissít-e valamennyit a Matula iskola egyenruháján - remélhetőleg nem. Ha végignézte a képeket, szavazzon! Ki néz ki a legjobban iskoláslánynak öltözve?