Van okostelefonja? Mire használja a legtöbbet? Bizonyára vannak, akik csak telefonálnak vele, vagy híreket olvasnak, de a legtöbben az egyik legegyszerűbb szolgáltatást veszik igénybe, főleg ha arra kiváncsiak, hogy magukkal kell-e cipelniük az ernyőt. Na, megvan, mi az?

Meglepné, ha azt mondnák önnek, hogy az okostelefon-használok kétharmada állítja, hogy nem tudna a készüléke nélkül élni? Bizonyára nem, főleg ha önnek is van ilyen telefonja. Ami viszont ennél sokkal érdekesebb, hogy vajon mire használjuk leginkább ezeket a készülékeket. Egy nemrég készült felmérés szerint a gyorsabban ráncosodó okostelefon-használók 29%-a híreket olvas rajta legtöbbet, 31% pedig videókat néz rajta. És mit csinál a fennmaradó 40%? Megnézi az időjárásjelentést.

Hogy ez azért van-e, mert egy gombnyomással azonnal információt kapunk, vagy mert sosem hiszünk a szinte állandóan téves előrejelzéseknek, nem tudni. Az viszont biztos, hogy az okostefelon-júzerek 93%-a különböző tartalmak és információk elérésére használja készülékét írja a Huffington Post. A The Atlantic Wire szerint ez azért is furcsa, mert például az Apple Store-ban található több, mint félmillió applikáció közül az időjárásjelentés alkalmazás a legjelentéktelenebb, de mégis a legtöbbet használt applikáció.

Ön mire használja legtöbbet okostelefonját?

Az OPA (Online Publishing Associates) felmérése szerint:

  • - A piacon a legnépszerűbbek az androidos telefonok, közvetlenül utánuk jön az iPhone.
  • - Több időt töltünk netezéssel, mint az appok használatával.
  • - Az iPhone használókat jobban befolyásolják a mobil-reklámok.
  • - A felhasználók fejenként átlagosan 36 applikációt töltöttek le 2012-ben.

Egy másik felmérés szerint az okostelefonnal rendelkezők 58%-a legalább óránként egyszer ránéz a készülékére, ami alapján egyértelmű, hogy az emberek folyamatosan információkra éhesek. Ön mire használja okostelefonját? Megrögzött időjárásjelentés olvasó, mint a legtöbb ember, esetleg híreket olvas, vagy a konzervatív vonalat képviseli és inkább csak telefonál?