A glammodell egy hónapja „fashion blogot” csinál rajongói oldalán: cuki posztokban, celebekben, és jótanácsokban bővelkedik az oldal. Ha bírja Zimány cuki szövegeit és a rengeteg candy-re végződő kifejezést, nézegesse a modell oldalát és kövesse stílusát: vegyen ön is drága holmikat és Sugarbird pizsamát!

Zimány Linda glamodell – és talán mondhatjuk, életművész – új területre igyekszik betenni a lábát: divatblogger lesz, sőt már most is az, vagy ahogy ő definiálja magát 30 ezres követettségű Facebookján, fashion blogger. Zimány Facebookja mindig is tele volt divatba hajló posztokkal: önmagát fotózta Sugarbirdben minden szögből, feltett képeket kolléganőiről, rendszeresen áradozott Victoria Beckhamről vagy Kim Kardashianról, aztán egyszercsak azt vettük észre, hogy a rajongói oldala napi inspirációkkal és eyecandykkel lett tele, kevesebb a sajátmárkás ruhaposzt és még kevesebb a „csak úgy celebkedek a kocsimban/Siófokon/itt-ott” poszt.

Ha jobban figyeltünk volna Zimány közösségi oldalára, már július 29-én megtaláltuk volna a csücsörítős fotó mellé írt kicsit kusza bejegyzést, miszerint régi álma válik valóra azzal, hogy ezentúl fashion blogot fog csinálni. „Sziasztok! Régóta dédelgetett álmom kezdtem megvalósításba a napokban, immáron nem csak gondolati síkon. Remélhetőleg!:) Nyilván valamilyen szinten ti is észrevettétek az utóbbi időben már,hogy többet postolok képeket sztárok öltözködéséről,egy-egy apró dologról ami a divattal kapcsolatban eszembe jut stb, hiszen imádom a divatot az életem része gyeremekkorom óta. Szeretném átalakítani a fan clubot, fashion bloggá a mai naptól” – a folytatást itt elolvashatja, Zimány posztjai nem éppen rövidek, de a részleteket betűhűen vesszük át, így ha véletlenül helyesírási hibát találnának benne, ne minket okoljanak. Na de nézzük, milyen 5 tanulságot vonhatunk le az egy hónapos blogból!

1. Szerezzen drága órát és napszemüveget!

Zimány lelkesen csinálja a blogot egy hónapja, általában ír napi 3 bejegyzést, és szorgalmasan készíti a celebes gyűjtéseket, inspiráló képeket – no meg rendszeresen posztolja egyes luxuscégek, üzletek termékeit is, eyecandy felkiáltással. A glammodell példaképe lehet Chiara Ferragni – már ha tudja, ki ő –, a szőke olasz lány The Blonde Salade néven elismert divatblogot visz, és bárkitől elfogad kisebb-nagyobb ajándékokat, amiket aztán bekomponál napi szettjébe, így hirdetve az adott céget. Zimánynak úgy tűnik, már vannak ilyen bevett cégei, mi most nem írjuk ide a nevüket, de a celebnő Facebookján hamar rá fog jönni, melyik napszemüvegbolt, melyik óraüzlet és melyik luxusbutik Zimány kedvence. Mindenesetre ha már ennyi reklám van ezen a fashionblogon, reméljük, a blogger nem ingyen promótálja ezeket a cégeket.

2. Inspirálódjon máshonnan, avagy "eyecandy" minden mennyiségben

A blog mostanában kezd igazán beindulni, az őszi szezonra kapunk Zimánytól jótanácsokat, már ha a posztokban feltűnő eyecandy kifejezéstől nem töröljük magunkat azonnal idegből a Facebookról. A bloggernő stílusára jellemző, hogy keveri az angolt a magyarral (mert biztos trendi) és az "inspiration" képek mellé nem ír forrásmegjelölést (gyanúnk szerint a fotók nagyrésze a lookbook.nu-ról van, inspirálódjon ön is ott). Az inspirációk közt nem csak ruhákat, hanem hajfonatokat és Yves Saint Laurent gyűrűket is találunk bőven, nincs is más dolgunk, csak jól megnézni a napi Zimány képet, aztán valahogy hasonlóan befonni hajunkat, vagy venni egy luxuskiegészítőt pár százezerért.

3. Csorgassa nyálát külföldi celebekre, holmikra!

Az inspirációk egy része mellé cirádás szöveget is kanyarít Zimány, de az a lényeg, hogy be kéne szerezni adott cuccot. Szerencsére nem mindig drága holmikat szúr ki a modell, egy Asos karkötővel is lehetünk királyok: „A mai kiegészítőnk a kleopátra karkötő. A nyár nagy kedvence, ami még mindig mindig hordható és reméljük még nagyon sokáig, akár egy sima farmer-póló összeállítást is feldob, de koktálruhához is észveszejtő. Szóval ez az all-in kiegészítőnk. A képen látható karkötőt most leárazva meg tudjátok rendelni kb 3500-4000 ft-ért az ASOSról...” – írja Zimány, akinek Beckhamné táskái is nagyon tetszenek, figyeli is őket erősen: „Victoria Beckham designeri pályafutását igazából a tavalyi szezonoktól figyelem erősen. Azt kell, hogy mondjam nem tudok belekötni.. Remek,minőségi anyagok, letisztult klasszikus fazonok, csodálatos kidolgozások, jó színek. Viszont évről évre drágább. Brühühühü:(((„ – további okosságért kattintson ide. Ugyanitt rengeteg képet talál Kim Kardashianról és Kanye Westről, merthogy ugye ők az igazi divatdiktátorok.

4. Lehet, hogy ön még nem tudja, de vegyen alapdarabokat!

A vastag, aranyozott karperec épp úgy alapdarab, mint a ballonkabát, vagy a maxiszoknya: Zimány jó érzékkel nem csak különleges és drága holmikat promótál, hanem arra is ad tippeket, hogyan öltözzünk fel egyszerűen – mondjuk épp ez az, amire ugyanilyen tippeket kaphatunk bármelyik női oldalon.

Szükségünk lesz pár kendőre, egy 36 ezer forintos Zara csizmára, egy „maxi skirt”-re, egy „bohókás Mickeys póló”-ra, és egy ballonkabátra, mely „ismételten egy hasznos darab őszre”. És az is kiderül a maxiszoknyás bejegyzésből, hogy Zimány miért szereti az őszt: mert előkerülnek végre a csizmik – ja nem is, a sapik. „Bár még mondtak jó időt a napokban, de ahogy ma ébredtem itt Pesten, inkább őszt érzek megint. Mondjuk én szeretem az őszt, az öltözködés miatt meg aztán végképp, előkerülhetnek a kiegészítők dögivel, sálak, sapik, kesztyűk idővel, bőrkabátok, trench coat-ok, csizmák minden mennyiségben, sőt a gumicsizma is.”

5. Ha tetszik a blog, öltözzön úgy, mint Zimány!

Mivel Zimány legtöbb bejegyzése erősen énközpontú, könnyen ki lehet találni, mit kell hordanunk, ha olyanok szeretnénk lenni, mint ő. Azt azért reméljük, hogy a pizsamás szettet csak azért ajánlja, mert Sugarbird, és nem azért, mert tényleg tetszik neki: „Hogyan variáljunk sportos ruhát elegánssal? Hát példaul így, ahogy én ma:) Biztos többször említettem már nektek, hogy imádom variálni a laza, sportos dolgokat, csajos elegáns kiegészítőkkel. Szívesen hordok akár focimezt farmerrel es shorttal és magassarkúval, vagy akár egy laza pamut melegítő nadrágot baseball sapkával kiengedett hajjal, nagyonb clutchal es magassarkuval. Ma Regina egyik Sugarbird overallját választottam egy magassarkú szandival es hozzá egy nude színű cluthot (levéltáska) fogok még felvenni:) éljen a mix and match!:) hajrá csajok lehet kísérletezni:)” – adott darabot mi is könnyen be tudjuk szerezni, tudjuk honnan… Még több mainstream divattippért kattintson Zimány oldalára, de duckface-ben bővelkedő képekért is érdemes a celebnőnél nézelődni!