Ha ön azt hiszi, hogy okostelefonnal fényképezni meg az Instagram szűrőit használni menő, akkor le van maradva. Legalábbis azokhoz a sztárokhoz képest, akiknek a körében a kisméretű, sokfunkciós kütyük helyett újabban a retróstílusú fényképezőgépek hódítanak, olyan régi, patinás márkák persze digitális gépei, mint a Leica vagy az Olympus. Mutatunk hat celebet, aki iPhone helyett ilyen készülékkel fotóz. Heti trend.

LeAnn Rimes

A Can’t Fight the Moonlight énekesnője az első az összeállításunkban, ő férjével, Eddie Cibriannal első házassági évfordulójukat ünnepelte Mexikóban. Itt készült róla a fenti kép - fényképezés közben. És tessék, a 30 éves LeAnn Rimes nem elégszik meg azzal, hogy a telefonjával lefényképezze, milyen jóképű még mindig az új férje, vagy azzal, hogy a fotósok úgyis fotózzák őket minden nyaralásukon, ő maga is fotózni szeretne egy menő Olympusszal. Persze egy almazöld bikiniben. Ilyenek ezek a celebek.

András yorki herceg

Egy elegáns fényképezőgép mégiscsak jobban illik egy brit herceghez, mint egy amerikai egyslágeres énekesnőhöz. András yorki herceg (Károly herceg öccse) a hadsereg egyik idei parádéját ezzel a Leicával fotózta Windsorban. II. Erzsébet fiatalabbik, 52 éves fia nyilván a világ bármely fényképezőgép-típusát választhatta volna, de pont ez volt az, ami sem nem túl nagy, se nem túl kicsi hozzá, se nem túl modern, de se nem túl meghaladott. Ha okostelefonnal fényképezett volna, azzal biztos azonnal az újságok címoldalára kerül egy minibotránnyal, tényleg ez a leginkább herceghez méltó fényképezőgéptípus.

Seal

Seal elvitte nemrég a gyerekeit Sydney-be, most hogy már külön van az apás és külön az anyás nyaralás. Az énekes talán azért akasztotta így a nyakába a fényképezőgépet, amikor az állatkertbe mentek, hogy tudja a gyerekek kezét fogni, de az biztos, hogy ez a gép így nyakban hordva ellenállhatatlan retróhangulatot áraszt.

Dakota Fanning

De a válófélben levő popénekesek mellett a fiatal lányok is szeretik magukat egy kicsit visszarepíteni az időben egy Leica nyakba vételével. Dakota Fanning színésznő 18 éves, tehát az ember a korosztálya alapján azt várná, hogy le se tud kattanni a telefonjáról meg a Facebookról meg az Instagramról. Ehhez képest meglepő egy ilyen kiscsajt egy ilyen fényképezőgéppel látni, még akkor is, ha a fotók egy filmforgatáson készültek róla, tehát nem kizárt, hogy csak kellék a fényképezőgép.

Catherine Zeta-Jones

Ötödiknek megint egy gyereket fotózó celebszülőt mutatunk, ezúttal egy anyát, Catherine Zeta-Jonest. Ő a paparazzók által benyújtott bizonyítékok szerint a strandra egy fekete poncsószerűséggel és egy fényképezőgéppel felszerelkezve viszi le a gyerekeket. Ebből arra következtethetünk, hogy a profi szint felé kacsingató fotózás az olyan tehetősebb családanyák körében is menő időtöltéssé vált, akik úgy érzik, hogy a nagyüzemi internetes fotómegosztáshoz már túl idősek (vagy túl híresek).

Emmy Rossum

Kinek áll a legjobban a kezében a fényképezőgép?

És hatodiknak egy kevésbé ismert amerikai színész-énekesnőt mutatunk, akit ön esetleg a Shameless című sorozatból ismerhet. Emmy Rossum nem egy generáció a tizennyolc éves Dakota Fanninggel, hiszen 1986-ban született, így már húszas éveinek második felében jár - de ő is szívesen fényképez, és nem telefonnal. Sőt, ahelyett, hogy Zimány Lindához vagy méginkább Justin Bieberhez hasonlóan az Instagramon nyomulna a négyzet alakú fotókkal, ő a vele szembe forduló paparazzókat fényképezi. Ezt aztán vehetjük fricskának, fenyegetésnek, vagy akár művészi jelentéssel felruházott gesztusnak is: akármi is, ha önnek ennyi alapján szimpatikus Emmy Rossum, szavazzon rá! Vagy ön szerint ki a legmenőbb azok közül, akik telefonjuk helyett tüntetőleg egy ilyen elegáns fényképezőgéppel fotóznak?