Itt az október, itt az Oktoberfest. A hagyományos bajor sörünnep a folyékony kenyéren kívül a kellemesen dekoltált női ruhákról és a férfiak által viselt bőrnadrágokról híres. Illetve ez utóbbi ruhadarabot újabban már nemcsak a férfiak viselik, hanem mint megannyi férfiviseletet, ezt is kezdik elkommunizálni a hölgyek. Az idei Oktoberfest eddigi képei alapján mutatunk 3 hagyományosan dekoltált és 3 bőrnardágos hölgyet. Önnek melyik verzió tetszik jobban? Heti trend Münchenből.

Giulia Siegel

Az Oktoberfesten egyszerre hemzsegnek a helyi dekoltázsok és a helyi hírességek, így ebben a heti trendben a szereplők jobbára Németországon kívül ismeretlen celebek. Képösszeállításunkban az első például egy 37 éves tévés személyiség, Guilia Siegel, aki egy remekül eltalált szabású dekoltázs alá vett egy kis vállatlan csipkét, hogy kebleire úgy hívja fel a figyelmet, hogy közben direktben nem mutatja meg őket. Talán azért nem, mert barátjával érkezett a fesztiválra, és nem akarta, hogy a férfiak túlzottan megbámulják.

Daniela Bademeister

A második hölggyel kapcsolatban azonban határozottan az az érzése az embernek, hogy ő viszont nem bánja, ha megbámulják. Daniela Bademeister sörözés után a Szerencsekerék című szépemlékű Sat1-vetélkedő műsorvezetőjével pezsgőzött az Oktoberfesten, méghozzá egy olyan türkizkék ruhában, ami elég merészen kiemeli a melleit, illetve melltartóját. Meglepő kiegészítő ez a karóra, ami színben ugyan remekül harmonizál a ruhával, valahogy mégis kilóg az összképből.

Alessandra Geissel

És még egy olaszos keresztnevű német nőt mutatunk hagyományos dekoltázzsal: Alessandra Geissel 2007-ben lett dél-Németország szépségkirálynője, azóta próbálja a divatszakmában valahogy megvetni a lábát. Képeink egy részén ennek megfelelően Ophelia Blaimer divattervezőnővel ölelkezik, és a két ruha hasonlóságaiból csak arra tudunk következtetni, hogy mindkettő Blaimer keze alól kerülhetett ki. A tervező itt kicsit elkalandozott a hagyományoktól egy meglehetősen királykisasszonyos vonalat követve, de a dekoltázs és a pánt itt is megvan, sőt, a derékra kötött szalag is. Csak például szintén deréknál mindkettőjükön lóg egy-egy aranylánc, órákkal, medálokkal. Érdemes megnézni közelebbről is.

Mariam Bassyiouny

Mariam Bassyiouny-ról nem sokat tudunk a nevén kívül, legfeljebb azt, hogy ő is rajongója annak a trendnek, aminek követői nő létükre már több szezon óta hordanak férfiruhát. Egy tipikusan férfias ruha a bajor bőrnadrág, a Lederhosen, amit valószínűleg még ön sem látott eddig túl sokszor nőn. De változnak az idők, idén már kifejezetten trend a kantáros bőrnadrág viselete a nőknél is. Mutatunk máris további két példát.

Fernanda Brandao

Igen, Fernanda Brandao nevéből helyesen sejti ön is, hogy az illető nem éppen színnémet: a hölgy Brazíliában született 1983-ban, de kilenc éves korában családja áthozta Európába, és Brandao mint táncos-énekesnő lett viszonylag sikeres Németországban. Bassyiouny zöld nadrágjával szemben ő egy csajszisan rózsaszín darabot választott, biztos lesz, akinek bejön majd.

Birgit Stein

Ki néz ki a legjobban?

Birgit Stein egy 1971-es születésű német színésznő, és a fotók tanúsága szerint ő is bőrnadrágban múlatja az időt az Oktoberfesten. Hogy a dolog így mennyire autentikus, azt nem tudjuk, főleg annak fényében nem, hogy a Lederhosen-gyártás nagy része már rég kikerült Bajorországból, és Kínából érkeznek az olcsóbb darabok. Mindenesetre a felsőrészként alkalmazott leheletnyi bőrmellény elég népiesnek néz ki. Van alá csipke, meg a lábra fehér térdzokni-csizma kombó, csak a sör hiányzik a kezükből. Önnek bejönnek ezek a rövidnadrágos csajok, vagy inkább a hagyományosabb dekoltázsokat kedveli? Foglaljon állást a szavazógép segítségével, és mint mindig a heti trendben, most is mondja meg, hogy a hat nő közül melyik nézett ki a legjobban!