Ha az embernek hosszú haja van, amit nem szeretne bevizezni, akkor tusoláshoz egy gyors mozdulattal csinál magának egy kontyot a feje tetejére, és máris jöhet a zuhany. Ez időtlen idők óta így van, az viszont relatíve újdonság, hogy újabban egyre több fejtetőkontyot látunk az utcán is: egy átlagos péntek estén a hetedik kerület romkocsmáit járva olyan az összkép, mintha a lányok fele zuhanyzás után elfelejtette volna megcsinálni a haját. A trend természetesen a celebek között is terjed, akik megmutatják, hogy meg lehet azért csinálni ezt a stílust jól is. Nézzük, kinek hogyan sikerül! Heti trend.

Girls Aloud

Nagy-Britannia legnépszerűbb csajzenekara, a Cheryl Cole nevével fémjelzett Girls Aloud a héten jelentette be, hogy Ten címmel best of lemezt adnak ki négy új számmal fennállásuk tizedik évfordulója alkalmából. A tagok szólókarrierje után az újraösszeállás bombahírnek számított, így jó nagy feneket kerítettek a bejelentésnek, nem fogják kitalálni, milyen frizurával indítva. Turné is lesz, és ami már most van, az a fenti, roppant elegáns beharangozó promóvideó. Gondoltuk, a fejtetőkontyos összefoglalás elejére pont jó lesz.

Nicole Richie

A kezdővideó után még öt celebet mutatunk fotókról, a parfümöt kockahasszagolgatással reklámozó Nicole Richie-vel az élen. Ő a hírességek közül az, aki talán a leggyakrabban visel fejtetőkonyot, a képek tanúsága szerint néha tényleg csak azért, hogy ne legyen útban a haja. Máskor azonban (lásd például fent) nem csak úgy egyszerűen összecsavarja a varkocsát, hanem egy kerek fonottkalácsra emlékeztető, roppant bonyolult kontyot csináltat a feje tetejére. Nekünk mégis az az érzésünk, hogy ez az összeállítás nem a hajtól szexi, hanem a ruhától, de döntsön majd ön a szavazógéppel!

Kim Kardashian

Az örmény származású realitysztár egyszerűen semmilyen trendből nem maradhat ki, így ő is kipróbálta már a fejtetőkontyot. Nem cifrázta a stílust fonással, így ha valami kiegészítő segítségével kicsit nagyobbra dagasztotta volna a hajkoronáját, egészen olyan lett volna, mint Eva Longoria ’60-as éveket idéző sérója a múlt hétről. De ez így még egyáltalán nem retro, csak egy egyszerű, 2012-es zuhanyzófrizura. Persze nyilván sokan lesznek, akik úgy vélik, hogy Kim Kardashian így is dögös, minden kiderül majd a cikk alján.

Kelly Osbourne

Kelly Osbourne egy olyan divatikon, akinek testi adottságainál fogva esélye sincs beszállni a fent tárgyalt nők által űzött szépségversenybe. Nincs se jó alakja, se különösebben szép arca, így ezeket kénytelen extrém stílussal, azon belül újabban lila hajjal kompenzálni. Ennek megfelelően különcködött akkor is, amikor Marc Jacobs őszi divatbemutatójára menet kipróbálta a zuhanyzófrizurát. Nicole Richie kontyához hasonlóan ő is fonással operál, de gömb helyett egy csúcsos tornyot csináltak a kobakjára, amitől oldalról valószínűleg úgy nézhetett ki a feje, mint egy hangjegy. Kár, hogy pont róla csak szemből csináltak fotót.

Demi Lovato

Demi Lovato se nem túlzottan híres, se nem különösebb szépségikon, sőt, még a stílusa sem extrém. Az énekesnő egy érdekeset mégis újított most szeptemberben, amikor New Yorkban ellátogatott a The Young Women's Leadership School nevű női vezetőképzőbe: a szokásos zuhanyzós sérót frufruval kombinálta. Nyilván ha elöl nem elég hosszú a haja ahhoz, hogy elérjen a kontyig, akkor nem volt más választása, mint kihagyni az elülső tincseket a felcsavart részből, a végeredmény mindenesetre fölöttébb érdekes.

Trudie Styler

Ki néz ki a legjobban?

Sting feleségét pedig azért válogattuk be ebbe az összeállításba, hogy bemutassuk, hogy a fejtetőkonty nem csak a most húszas-harmincas generációk körében dívik. Trudie Styler idén töltötte be az 58. életévét, és a fotóösszeállításban látható képek a Cinema for Peace nevű békemozis rendezvényen készültek róla a Harvard egyetem New York-i klubjában. Demi Lovatóhoz hasonlóan ő is kihagyott néhány tincset a kontyból, de ő szétfésülte a frufruját két oldalra, amitől a szoros konty elveszti szokásos szigorúságát. Ha nincs olyan alaposan összefogva, mint például a cikk legfelső két példáján, akkor sokkal bohémabb, vidámabb, szinte hippis a végeredmény. Önnek tetszik a fejtetőre csavart konty vagy inkább hervasztónak találja? A szavazógép segítségével kiválaszthatja, hogy melyik verzió tetszik önnek a legjobban. Kattintson!