II. Erzsébet mindig a ruhájához színben passzoló esernyőt választ magának, ha esős időben kell a nép közé mennie. A szokása viszonylag új, a 90-es évek közepén még a sima feketét részesítette előnyben, azóta viszont beindult az őrületes színkavalkád.

Ha nem tudja, hogyan viselje igazán stílusosan az esernyőjét, amire valószínűleg az elkövetkezendő napokban szüksége lesz, akkor vegyen példát II. Erzsébet királynőről. A brit királynő bő 15 éve döntött úgy, hogy az addig megszokott, sima fekete esernyőt a szivárvány legkülönbözőbb színeiben pompázó darabokra cseréli, és esőben is hozza a fagylaltszínű királynőt.

Egészen pontosan csak a szegélyüket. II. Erzsébet kfiejezetten alacsony, 163 centi, ezért igyekszik mindent megtenni a nyilvános eseményeken, hogy kitűnjön az őt körülvevő hatalmas tömegből. Ezért hord többek között általában élénk színű ruhákat, és ezért döntött úgy, hogy a fekete esernyőt átlátszóra cseréli.

Így akkor is jó képeket tudnak róla készíteni, ha a sokszor esős időben esernyő alá bújva kell találkoznia a néppel. De a királynő ezen is tudott csavarni egyet, átlátszó esernyőjének a szegélye mindig harmonizál a ruhával, amit éppen visel.

Az esernyőket, ahogy az egész királyi család esernyőit a Fulton Umbrellas készíti. A királynő nem a legdrágább modellt hordja, sőt a Birdcage-1 nevű kalitkaesernyő a 16 fontos (kb. 5600 forint) árával a cég legolcsóbb ernyői közé tartozik.

Az úgynevezett kalitkaforma nagyon praktikus a királynőnek, az esernyő olyan mély, hogy még úgy is jó védelmet biztosít a királynőnek, ha egy nagyobb kalap fölé tartja. A királyi családban Erzsébet az, aki a legextravagánsabb, a többiek általában valamilyen sötét, egyszínű ernyőt hordanak. A régebbi képeken azt lehetett még megfigyelni, hogy a királynő férje, Fülöp herceg vagy a hagyományos fekete ernyővel jelent meg az eseményeken, vagy valami nem túl elegáns, csíkos ernyőt választott.