Ha szeret úgy öltözni, mint a sztárok, akkor vegyen olyan pulóvert és szoknyát, amilyen Olivia Palermónak van, olyan bőrdzsekit, amit le sem lehet robbantani Jessica Albáról, és tanuljon meg úgy csomózni sálat, ahogy Stella McCartney vagy Gwyneth Paltrow. Mi gigagalériánkkal segítünk!

1. A pulóver

Nem lehet mindenki olyan szerencsés, mint Lana Del Rey, akinek álbújával egy egész kollekciónyi pulóvert reklámoznak, de azért a többi celeb sem fúj erre a kötöttárura, ami az őszi és téli ruhatár egyik legfontosabb darabja. Valamilyen oknál fogva, a hírességek többsége a fehér pulóverekre esküszik, vegyük például Katie Holmest, Anna Hathawayt vagy Vanessa Hudgenst. Mivel ez a szín elég jól kombinálható, persze nem kell feltétlenül fekete nadrággal hordani, mint ahogy ők teszik. Arra, hogy a többi színtől sem kell félni, sőt, érdemes merészen kombinálni, jó példa Olivia Palermo összeállítása. Ha pedig nem vagyunk elég bátrak, akkor inkább Claudia Schiffer szettjét érdemes lemásolni. Emelhetjük a tétet azzal, ha Daisy Lowe-ot utánozzuk, bár ebben garantált a felfázás, szóval mi ne felejtsünk el nadrágot, illetve szoknyát venni, mielőtt kilépünk az utcára. Az összes nőt megnézheti a galériában, kattintson a képre, ha kíváncsi rájuk!

2. A hosszú kardigán

Nagyon fontos, hogy ilyenkor jó melegen tartsuk a deréktájat és erre kitűnő megoldás a kellően hosszú kardigán. Egy hátulütője van csak, melegebb időben jól helyettesíti a kabátot, de ha hideg van, akkor önmagában nem elég, viszont könnyen kilóghat a felöltőnk alól, ami nem annyira megnyerő. Persze bizonyos esetekben önmagában is elég slamposnak tűnhetünk benne, lásd mondjuk Jennifer Lopezt vagy Heidi Klumot, de azért vannak ellenpéldák. Vegyük csak Brooke Shieldst, aki még egy hivatalos eseményre is hosszú kardigánban ment el. Kivétel erősíti persze a szabályt, ezt a darabot inkább hétköznap érdemes hordani, mondjuk ha éppen a gyerekünkkel tartunk valahova, mint Milla Jovovich.

3. A térd alá érő szoknya

Bár, aki akar, egy jó vastag harisnyával éppen télen és ősszel is hordhat miniszoknyát, de ez most inkább a hosszabb darabok szezonja.

Hogy bővebb vagy szűkebb fazont, hogy mintás vagy egyszínű szoknyát választunk, az már rajtunk múlik. A bő, ám egyszínű darabra jó példa az, amelyben Olivia Palermót és Sarah Jessica Parkert sikerült lefotózni, Jessica Alba pedig bebizonyította, a rikítóan sárga, nagyon kockás szoknya sem ciki, csak tudni kell hordani.

Igen, tudjuk, hogy Miranda Kerrnek minden jól áll, és talán nem fair vele példálózni, de a szűk fazon virágokkal igazán fel tudja dobni a napunkat, ha éppen kint szürke, nyálkás idő van, és ugyanez a helyzet January Jones kék szoknyájával is, mert az ősz és a színek ugye nem zárják ki egymást.

4. A sál

Az egyik legfontosabb kiegészítő, amivel persze nyáron is feldobhatjuk az öltözékünket, de a hidegben látjuk igazán hasznát. A szín és minta nagyjából mindegy, ám mintha a celebek a szürkés árnyalatokat jobban kedvelnék. Tisztelet a kivételnek, mint például Rosie Huntington-Whitleynek, akit ritkán látunk ruhában, mint a galériában mellékelt fotón, pedig elég jó stílusa van. A sál egyébként jól variálható darab, annyiféleképpen lehet a nyakunk köré tekerni vagy megkötni, hogy nem igazán lehet megunni. A lényeg, a kiegészítők mindig passzoljanak színben. Ha nagyon fázósak vagyunk, akkor egyébként kövessük Stella McCartney vagy Gwyneth Paltrow példáját. Ha pedig szeretjük, ha lebeg a sál széle, akkor Kylie Minogue, Gisele Bündchen és Alessandra Ambroiso a mi emberünk.

5. A bőrdzseki

Jessica Albáról mostanában le sem lehet robbantani a bőrkabátját, a napközbeni rohangáláshoz, az elegánsabb és a csajos szettjeihez is ezt veszi fel, és - tegyük hozzá - mindegyik összeállításba tökéletesen beleillik. Így lehet egy fekete bőrdzseki is fontos része egy nő alapruhatárának. Sokan egyébként nem ragaszkodnak a fekete színhez, inkább valamilyen színes darabban róják az utcákat, mint például Bar Refaeli, akinek egy nagyon kék felöltőre esett a választása, vagy Kate Moss, akinek nem elég, hogy kék a kabátja, de rengeteg rojt is van rajta. Velük ellentétben a bőrruhákat is kedvelő Christina Hendricks inkább a zöldre esküszik, Gwen Stefani pedig hozza a formáját, és egy szokatlan rózsaszín darabban feszít.

6. A hosszú kabát

Bár a bőrdzseki nagyon univerzális darab, egy hosszú kabátban sokkal elegánsabbnak tűnünk és még a derekunk sem fázik meg. Ha éppen nincsen olyan hideg, akkor egy ballonkabát is megteszi, mondjuk olyan, amit Helena Christensen, Emma Stone illetve Kate Nash viselt, Anna Wintour kígyómintás és Gwen Stefani kockás felöltője viszont csak haladóknak ajánlott. Bár sokan mondják, hogy a piros közönséges, ez a mostani szezon egyik fő színe, így Mariah Carey jól döntött, amikor a galériában látható kabátot vette fel, persze talán jobb lett volna egy kicsit nagyobbat vagy egy másik fazont választani. Szövetkabátban egyébként a mellét takargató Katalin hercegné verhetetlen, és úgy tűnik, hogy Kate Moss nem csak a bőrdzsekiket, hanem a bőrkabátokat is kedveli. A bő szabást egyébként tudni kell viselni, sok esetben jobb, ha olyan kabátot hordunk, ami homokóra alakot kölcsönöz.

7. A bokacsizma

Természetesen kell egy megfelelő lábbeli is. Ilyenkor a boltok polcait mindig elözönlik a különböző bokacsizmák, így biztosan nem lesz nehéz választani. Persze senki nem garantálja, hogy pont olyan darabbal találunk a hazai üzletekben, mint amilyet a hírességek viselnek, de azért nézzük meg, ők milyen bokacsizmákat favorizálnak. Míg Kate Bosworth a hegyes orrú, barna fazont kedveli, addig mondjuk Jessica Biel a fekete színt és a tompább orrot preferálja, akárcsak druszája, Jessica Alba. Ha kicsit feltűnőbb darabokra vágyik, akkor vegyen példát Gwen Stefaniról vagy Katherine Heigelről. Igaz, az állatmintával illik óvatosan bánni.

8. A kötött sapka

Végül, de nem utolsósorban következzen egy olyan kiegészítő, amit sok celeb nemcsak a hideg napokon hord, hanem akár 20 fokban is, mert amellett, hogy melegít, fel is tudja dobni az öltözéket. Rihanna mostanában igazi bojtfetisiszta lett, és hol lelkesen pózól, hol szigorúan néz, amikor sapkában fotózzák. Úgy tűnik, hogy a divattudatos Sarah Jessica Parker is a fejére toll egy nagy szürke kötött sapkát, ha úgy tartja kedvet, de menőségben így is Chloe Sevigny vezet szegecses baszksapkájával. Igen, ez nem kötött, de muszáj volt beletenni a válogatásunkba.