Ezzel a hétvégével megkezdődik az advent, a karácsonyi készülődés időszaka. De voltak, akik már az elmúlt héten karácsonyoztak valamilyen alkalomból, őket mutatjuk be ebben a heti trendben. Van, aki az ünnep jegyében az eleganciát karácsonyosítja, van, aki jópofára veszi a figurát, másnál viszont ez az alkalom is csak a dekoltázsról tud szólni. Adventkezdő heti trend.

Diane Kruger

Az advent kezdetén sok helyen az a hagyomány, hogy a karácsonyi díszkivilágítást egy híresség kapcsolja fel ünnepélyesen. Így van ez már Párizsban is, ahol a Champs-Elysées fényeit kisebb ceremónia keretében gyújtották meg. A franciákra nem jellemző az ilyesmi, de a díszvendég egy német nő volt: Diane Kruger. A Becstelen brigantykból is ismert színésznő azonban vette a lapot, és cserébe egy francia tervezőtől választott ruhát: Lanvinban jelent meg az ünnepélyes eseményen. Az összeállítás már csak azért is jó választás, mert az arany-fekete kombináció remekül illik az elegáns karácsonyi alkalomhoz. A hatalmas oroszlánfej az övön mondjuk nem túl adventi, de ettől még eszméletlenül menő, a képre kattintva a fotóösszeállításban jobban is meg tudja nézni. A befont copfkontyot nem igazán tudjuk hova tenni, de hogy rontani nem ront az összeállításon, az biztos.

Heidi Klum

Másodiknak mutatunk egy másik német nőt, aki szintén nem Németországban készülődik a karácsonyra: Heidi Klum természetesen Beverly Hillsben vitte el a gyerekeket beszerezni pár jópofa díszt. Szükségük is lesz idén egy extra adag jópofaságra, ugyanis ez lesz az első karácsony azóta, hogy Seallel, a gyerekek édesapjával elváltak egymástól. Az ünnepi hangulatot náluk egyelőre leginkább a fenyőből készült rénszarvasok árasztják, kevésbé a ruházat, bár hozzá kell tenni, hogy Klum térdcsizmája és kellemes meleg színekkel operáló blúza és blézere remekül passzol az alkalomhoz. Kalifornia déli részén ennél téliesebb öltözékre valószínűleg nem is gyakran van szükség.

Michelle Obama

Alig estek túl a hálaadás napja alkalmából rendezett ünnepségeken, Obamáék máris a karácsonyra készülnek. A héten a hadseregben szolgálatot teljesítők családjait látták vendégül a Fehér Házban ünnepi hangulatban. Amint a fotókon jól látható, voltak karácsonyfák, szakácsok, eszem-iszom, gyerekek, sőt még kutya is - plusz maga Michelle Obama egy drappos-aranyos-ezüstös kosztümben. Az összeállítás pontosan annyira csillog, amennyitől már ünnepélyes, de még nem ízléstelen. A first lady remekül eltalálta a kiegészítőket is, amik a kosztüm színét visszhangozzák, de más árnyalatban: érdemes megfigyelni a gombok, a cipő és a körömlakk összhangját.

Mariah Carey

A maradék három celeb mind ugyanazon az eseményen jelent meg: a New York-i Rockefeller Centerben is a héten gyulladtak ki a karácsonyi fények. Az ennek alkalmából tartott ünnepség egy elég rendes koncert lehetett, világhíres fellépőkkel. Mariah Carey volt az egyik nagy név, és hát neki nem kell kétszer könyörögni, ha egy kis karácsonyos ízléstelenkedésről van szó. Tavaly Justin Bieberrel súlyosbítva nyomta ugyanezt, ráadásul terhesen, most a kanadai kissrácot egy Mikulás, egy ruhacsere és két döbbenetes dekoltázs helyettesítette. Egyik ruháját a Gumicukorban már mutattuk hét közben, ebben a képösszeállításban a másik is látható. Nem fogják kitalálni: ez a másik, ezüstös is ugyanolyan dekoltált, mint a kis piros ruhácska.

Rod Stewart

Ugyanezen az eseményen Rod Stewart is fellépett, aki úgyis pont karácsonyi albumot adott ki nemrég, úgyhogy nyilván remekül kapóra jött az alkalom egy kis promócióhoz. Rod Stewart anno elég meghökkentő, a XXI. századból nézve döbbenetesen kínos cuccokban sokkolt, de most nagyon eltalálta, hogyan lehet az ember egyszerre elegáns és karácsonyi anélkül, hogy bohócot csinálna magából. A megoldás egy skót kockás kabát, piros sállal és kesztyűvel.

Cee Lo Green

Ki nézett ki a legjobban?

A Gnarls Barkley nevű együttes tagjaként megismert, mostanság pedig az amerikai Voice-ban zsűriző Cee Lo Green azonban mintha direkt bohócot akart volna csinálni magából. Először is a muppetekkel együtt vonult be, pirosban. Piros volt a sapkája, a pulóvere, a műszőrméből készült bekecse, még a napszemüvege is. Aztán ő is átöltözött, és érdemes végigkattintani képösszeállításunkat a bundáért, amit a második körhöz felvett. A ghetto fabulous stílust Green egy elég meglepő darabbal karácsonyiasította: a földig érő kabát függőlegesen csíkos, de persze a karvastagságú aranylánc csak kilóg a gallérból. Ehhez a szetthez persze elegánsabb napszemüveg is illett. Ha megnézte a képeket, nyilván már el is döntötte, ki az, akit ízlésesnek, és ki az, akit ízléstelennek talált. Ez a heti trend, tehát az előbbire kell szavazni, arra kattintson: akinek a ruhája a legjobban tetszik!