horoszkóp

Vörös szőnyegre megy? Így pózoljon!

2013.02.20. 10:13 Módosítva: 2013-02-20 10:13:28
A vörös szőnyeges események ideális alkalmat biztosítanak a hírességeknek arra, hogy megmutassák magukat a legjobb formájukban. A legjobb formát viszont nagyjából hat pózban tudják elképzelni, ráadásul egy-egy híresség nem is szokta váltogatni a rá jellemző pózokat. Vörös szőnyeges pózhatározó.

Vannak olyan hírességek, akik annyira tipikusan állnak be minden vörös szőnyeges eseményen, hogy már nagyjából a pózról fel lehet őket ismerni, mások viszont kénytelenek a létező skatulyákba vágni magukat.  Íme, a leggyakoribb pózok, ha esetleg úgy alakul, hogy vörös szőnyeges eseményen kell a legjobb oldalát mutatnia, akkor ezek valamelyikét válassza!

Egykaros

A legkönnyebben elsajátítható póz, ráadásul nem is kell hosszabb idő ahhoz, hogy valaki elsajátítsa. Álljon meg egy helyben, egyik kezét tegye a csípőjére, a csípőjét billentse ki vérmérsékletétől függően enyhén vagy nagyon abba az irányba, amelyik irányból a kezét a csípőjére helyezte! Ennyi az egész. A legtöbb magyar hírességnek is ez a kedvenc póza. Általában a visszafogott ruhában érkezők szoktak így pózolni.

Kétkaros

Értelemszerűen ebben a pózban mindkét kezünket a csípőre helyezzük, így állunk be szemből a kamerák elé. Érdemes odafigyelni rá, hogy ebben a pózban tűnik a legnagyobbnak a test, így a testesebb hírességeknek nem áll túl jól. A póznál fontos még, hogy a vállunk ne engedjük le, kicsit nyomjuk felfelé, de vigyázzunk, ha a csípőnket túlságosan előre toljuk, a hátunkat meg begörbítjük, akkor úgy járunk, mint Alicia Keys a galériánkban, aki egy estélyibe öltözött gengszterreppernek néz ki ebben a pózban. Tornatanári, úszómesteri múlt segíti a póz sikeres felvételét.

Paris Hilton

A kétkaros pózból fejlesztette ki saját tipikus beállását Paris Hilton, aki annyira hátracsapja a karjait a pózában, és olyan furcsán megdől, begörbül hozzá, hogy arra talán csak ő képes. Fontos még a rá jellemző félprofil is. A póz kulcsa az, hogy a has és a csípő előrébb legyenek, mint a lábak.

Oldalról

Amikor valaki különleges ruhát vesz fel, vagy unja már a szokványos pózokat, akkor szokott az következni, hogy nem szemből fotóztatja magát. A logikus az lenne, hogy akkor hátulról, de mivel az ilyen fotózásoknak az a lényege többek között, hogy jó minőségű, felismerhető képek készüljenek a hírességekről, ezért az a torz megoldás szokott születni, hogy mint egy Picasso-képen, az illető feneke, háta és arca is látszódik egyszerre egy kicsit nyakatekert pózban. Nem annyira népszerű beállás, sokan annyit könnyítenek rajta, hogy inkább teljesen oldalról mutatják magukat ilyenkor, mint például Kapócs Zsóka tette néhány éve egy VIVA Cometen.

Vállkilógatós

Itthon annyira nem divatos, mert nem szokás olyan estélyi ruhákat hordani, amik ehhez a pózhoz kellenek. Itt ugyanis a ruhán van a hangsúly. A póz lényege, hogy álljunk szép egyenesen, mint egy fa, a vállaink pedig legyenek szabadon, legyen az a hangsúlyos eleme az öltözékünknek. Jól kivitelezve harmonikus pózt kaphatunk így egyébként, fontos, hogy ne mini koktélruhában pózoljunk így, hanem valamilyen elegánsabb, többet takaró darabban. A póz egyébként Jennifer Lopez egyik nagy kedvence.

Lábvillantás

Ez a beállás mostanában lett nagyon népszerű, talán Angelina Jolie ilyen megoldása volt a legemlékezetesebb. A pózhoz nem kell más, mint egy erősen felsliccelt szoknya, amiből óvatosan ki tudjuk csúsztatni a lábunkat, lehetőleg úgy, hogy az egész combunk látszódjon. Azért nagyon praktikus, mert a lábat kilógatva egyből nagyon szexi lesz a viselője, a lábat behúzva pedig finoman elegáns.

Victoria Beckham

Paris Hilton mellett talán David Beckham felesége az, aki saját, teljesen rá jellemző pózt fejlesztett ki az évek során. A póz alapvetően az egykaros és az oldalról állós póz szerelemgyereke lehetne. Az a lényeg, hogy Victoria Beckham általában azt a karját teszi a csípőjére, amit egyben el is takar azzal, hogy a másik, leengedett karja oldalával befordul a kamera felé. Variációja a póznak, amikor az eltakart karját nem a csípőjére teszi, csak kb. hátrafeszíti, hogy ne látszódjon. Ehhez jön még a rá jellemző fejtartás, aminek a lényege a leszegett, kicsit oldalra döntött fej.

Zsebben a lé

A férfiak is szép számmal pózolnak a vörös szőnyegen, viszont gyakorlatilag csak egy pózt ismernek. Állnak, mint egy farönk, az egyik kezüket pedig lazán a zsebükbe rakják. A póznak egyfajta lazaságot kéne tükröznie, de annyira merev az egész beállás, hiszen ki az, aki általában egy kezét a zsebébe dugva várakozik, hogy borzasztó művi az egész beállás. De mással próbálkozni nincs túl sok értelme, Schobert Norbi variált egyszer azzal, hogy az egykaros pózt mutatta be, és hát elég bénán is mutatott.

Kaotikus

A magyar vörös szőnyeges események legjellemzőbb póza. Ide sorolhatunk gyarkolatilag bármit, ami nem felel meg a nemzetközi trendeknek. Kezdve a vörös szőnyegen csókolózástól odáig, hogy valaki ugrál, magát élteti, széttépi a ruháit, és a hasonló, viccesnek szánt dolgok.