Angelina Jolie Oscaron kivillanó lába elég nagy hatást gyakorolt az internetre: rögtön két mémet is szült. Itt a Joliening, amiben a színésznő pózát kell utánozni, a Legbombing, amikor egy képet a színésznő lábával dobnak fel, és persze maga az eredeti fénykép annak ezer mutációjával.

Angelina Jolie derékig felvágott ruhájából kivillantotta a jobb lábát a hétvégi Oscaron, ami elég is volt ahhoz, hogy a láb önálló életre keljen. A láb hamar saját Twittert kapott, ahol boldogan közli a világgal, hogy ő egy láb, jee, egy láb.

De a dolog nem állt meg itt, néhány nap alatt több különböző mémet szült a hosszú, formás láb.

Joliening

A Joliening a planking és a scarlettjohanssonozás után a legújabb pózolós mém. A dolog lényege, hogy az emberek olyan pózba vágva fényképezzék le magukat, mint amilyenben Jolie megmutatta a világnak a lábát.

A Joliening megszületésére perceket kellett csak várni, ugyanis a dolgot Jim Rash, aki az Utódok című film forgatókönyvéért két társával Oscart kapott a díj átvételekor már leutánozta Jolie pózát. Azóta pedig még jó páran.

Legbombing

A legbombing lényege, hogy Jolie lábát olyan képekre helyezik rá, amelyekhez egyáltalán nem tartozna egyébként. Vannak új, önálló alkotások, mint például a Pisai ferde tornyot felrúgó láb, esetleg a Megváltó Krisztus szobor, ami szép hosszú lábat villant a képen.

De jellemzőbb, hogy már meglévő mémképekhez csatolják a lábat, így fokozva a nevettetési potenciált.

Elég jól sikerült darab a lazán könnyspréző zsarus mém újraértelmezése, ahogy a nyakatekert pózban fekvő, szintén népszerű mémalapanyag Peter Crouch-os feldolgozás is.

Természetesen nem maradhattak ki a Star Wars-feldolgozások sem, így a birodalmi lépegető Angelina Jolie lábakkal, illetve Darth Vader kivillanó női lába.

A photoshopolt képek között ki kell még emelni azokat, amelyeken Angelina Jolie-t látják el újabb és újabb lábakkal, esetleg Brad Pitt kapja meg őket, vagyis az eredeti kép módosításai. Ezekből is született jó néhány darab már az Oscar ideje alatt is.