Nagyban dübörög a divathétszezon, és már megint összejött egy esés Londonban: egy kevésbé ismert tervezőnő, Ekaterina Kukhareva bemutatóján dőlt ki az egyik modell a fináléban a sorból. Ennek örömére van szerencsénk egy 50 fotós retrospektív összeállítással kedveskedni önnek az utóbbi évek legnagyobb és leghíresebb divatbemutatós botlásaiból, seggreüléseiből, zakózásaiból és megcsúszásaiból.

Egyrészt a legszebb öröm a káröröm, másrészt van valami lenyűgözően vicces abban, amikor a komoly arcú, elegáns, szexi és nagyon kimért modellek a kifutón hirtelen elbotolnak, és ettől egy pillanatra teljesen kiesnek nemcsak a ruhájukból-cipőjükből, hanem a rájuk osztott szerepből is. Ilyenkor a modellek egy pillanatra emberré válnak, ahogy a tökéletességbe becsúszik egy kis tökéletlenség.

Persze az eséseket általában utólag megpróbálják kihagyni a bemutatóról készült anyagokban, például a mostani londoni divathéten készült hivatalos Ekaterina Kukhareva-videó végén (lásd alább) olyan szögben mutatják a finálét, hogy ne látszódjon, hogy hátul elesett az egyik modell. De volt olyan fotós, aki viszont pont ezt a mozzanatot örökítette meg, az általa készített fotók képösszeállításunk végén láthatók.

Azért a végén, mert összesen 50 fotót gyűjtöttünk össze az utóbbi nagyjából 5 év legnagyobb divatbemutatós eséseiről, és ezek időrendi sorrendben láthatók képösszeállításunkban. Az egyik leghíresebb incidens ezek közül az volt, amikor Agyness Deyn elesett a Naomi Campbell által Haiti megsegítésére szervezett jótékonysági divatbemutatón, de volt visszhangja annak is, amikor egy 2008-as Prada-bemutatón olyan cipőket adtak a modellekre, amikben gyakorlatilag nem lehetett járni, így többen is felbuktak közülük. Kattintson a képre, és nézze végig az összeállítást!