Mindenki ujjonghat, mert végre megérkezett a Manteresting, ami egy kifejezetten férfiak számára készült oldal, mivel a Pinterestet szinte teljesen elfoglalták a nők. Az új oldalon nézegethetnek férfias autókat, férfias kutyákat, férfias hegyeket, meg férfias hajópadlókat, mert az mint nagyon férfias.

Ha a férfiak eddig nagyon kirekesztettnek érezték volna magukat az internet világából, akkor most megnyugodhatnak, ugyanis kaptak egy saját Pinterestet, a Manterestinget. Ha fogalma sincs, miről van szó, kezdjük azzal, hogy mi is az a Pinterest: gyakorlatilag egy közösségi képmegosztó oldal, ahol miután regisztráltunk, témába rendezett képeket lehet nézegetni, lájkolni, illetve repin-elni, vagyis másokkal is megosztani. A Pinterestnek a Wikipedia szerint havi 12 millió látogatója van, a pineket pedig 97%-ban nők osztják (akik még az esküvőjüket is itt szervezik). Pontosan az utóbbi adat miatt lehetett szükség egy hasonló oldalra, ami viszont kifejezetten a férfiaknak készült. Ez lett a Manteresting, ami az angol man (férfi) és az interesting (érdekes) szóból állt össze.

A Manterestingen hasonló kategóriák vannak, mint a Pinteresten, ám itt már nem kiscicákat, körömlakkokat vagy fonott frizurákat lehet nézegetni, hanem olyan dolgokat, amik állítólag igazán férfiasak. Ha önmagában nem lenne elég pasis az oldal, van egy külön kategória, ahol csak és kizárólag pasis dolgokat találhatunk, elég csak a "Manly things" fülre kattintania. Itt leginkább baconos szendvicsekkel találkozhat, vagy fára épített házikóval, esetleg egy fürdőszobáról készült fotóval, ahol állítólag óriási bulit lehet csapni. Szóval ha nem tudta volna, ezek egy férfiaknak szánt oldalon belül is igazán férfias dolgoknak számítanak.

Ami furcsa, hogy a sok oldalasról készült fénykép mellett viszonylag kevés olyan fotót találtunk a Manly things kategórián belül, amin nők szerepelnek. Ezek szerint a pasikat a nők érdeklik a legkevésbé, és sokkal fontosabbak számukra a kutyák, az autók és a DIY, vagyis a „csináld magad" dolgok, amikbe elvileg a körömlakkal kifestett kulcsok is beletartoznak. Most pedig kattintson a galériára, és nézze meg, hogy az interneten mi a férfias!