Az ezredforduló után elszenvedett törés után egyszerűen nem tud rendesen újra lábra kapni a ’90-es évek egyik legemlékezetesebb színésznőjének karrierje. Winona Ryder azért azóta is próbálkozik: a legjobb film, amiben azóta kapott egy szerepecskét, a Fekete hattyú volt. Pályájánál megdöbbentőbb azonban a külseje. Bár már 41 éves, még mindig van benne valami kamaszlányos, de azért lassanként végre kezd előbújni belőle a néni is. Nekünk legalábbis ez jutott róla eszünkbe a legfrissebb vörös szőnyeges fotók láttán. Nézze meg, hasonlítsa össze ön is!

Gimnazista helyett végre feleséget játszik

Winona Ryder a ’90-es években gyakorlatilag végig tizenéves lányokat játszott. 1990-ben 19 évesen játszotta a 18 éves Kimet az Ollókezű Edwardban, de majdnem 10 évvel később, 1999-ben még mindig gimnazista lányt alakított az Észvesztőben. Úgy látszik, amíg más színésznők minden erejükkel azon vannak, hogy visszaforgassák az idő kerekét, Winona Ryder arra képtelen, hogy előreforgassa. Már 41 éves, de még mindig rengeteg van benne abból a kamaszos bájból, ami annak idején szupersztárrá tette. Talán ezért is van, hogy bolti lopási ügye után pályája nem tud rendesen újra beindulni: tizenévest mégsem játszat már, de egyszerűen nem néz ki érett nőnek sem. Vagy legalábbis eddig nem nagyon nézett ki annak.

Most azonban az Ice Man című film kapcsán készült fotókon először lehet benne felfedezni valami határozottan nőciset, vagy ha úgy jobban tetszik, néniset. Talán jól is teszi Ryder, ha ráerősít erre a vonalra, mert ebben a maffiózós-bérgyilkosos filmben egy feleséget és anyát játszik, végre nem ő a gyereke valakinek. Trailer alább.

A ráerősítés ezen az eseményen egy vörös bársonyból készült, térd alá érő miniruhát jelentett, amihez Ryder kicsit titkárnős frizurát és nagyon magas tűsarkút választott. A színésznőről most áprilisban tartott egyéb rendezvényeken készült fotókból megállapítható, hogy még mindig a sötét tónusokat szereti, általában feketébe öltözik és sápadtra sminkel vörös ajkakkal, ami még jobban kiemeli hatalmas őzikeszemeit. Néha egy-egy bizarr kiegészítőt is megenged magának, a képösszeállításban jobban is meg lehet nézni például egy átlátszó felsőrésszel ellátott körömcipőt.

20 év Winona Rydernek semmi

Kíváncsiságból megnéztük, hogy nézett ki Winona Ryder 20 évvel ezelőtt, azaz 1993. környékén. A megdöbbentő válasz: gyakorlatilag ugyanígy.  A régebbi fotókat a képösszeállítás második részében tekintheti meg, Ryder ekkor már nem Johnny Depp szerelme volt, hanem a Soul Asylum nevű együttes frontemberével, Dave Pirnerrel járt. Hasonló volt a haja, mint most, hasonlóan visszafogottan sminkelt, akkor is a fekete és a sötét árnyalatok domináltak öltözködésében. Érdekes, hogy Winona Ryder – talán nem tudatosan – kortalanságát már akkor is hangsúlyozta azzal, hogy nem nagyon figyelt az éppen divatos trendekre. Persze a fotókról így is ordít, hogy a ’90-es években készültek, de nem elsősorban Ryder ruhái miatt. Ahogy a mostani képekről sem mondanánk meg a ruha vagy a frizura alapján, hogy mostaniak, Ryder ugyanúgy régen is inkább a klasszikusat szerette az aktuális helyett. Bizonyára ő a jópár évvel fiatalabb, de ugyanilyen kortalan Audrey Tautou példaképe.