Michelle Rodriguezt leginkább akciófilmekből lehet ismerni, ráadásul a színésznő eddig nem is tett túl sokat azért, hogy a rajongói ne sportrajongó amazonként gondoljanak rá. De nemrég úgy döntött, megpróbál egyre nőiesebben öltözködni, kihangsúlyozni a szexualitását, mert kezd ráunni a keménycsaj-szerepre. Egyelőre kicsit esetlenül mozog a nagyestélyiben.

„Sosem idegeskedtem amiatt, hogy hogy nézek ki, mert nem érdekelt a dolog, de ahogy öregszik az ember, bejön a képbe az ösztrogén, és az ember egyre csajszisabbá válik, például örömét leli abban, hogy kiválasztja, mit vegyen fel. Rájöttem, hogy itt az ideje lecserélni az oldalzsebes nadrágokat és a topokat” – mondta a napokban a BANG Showbiz!-nek Michelle Rodriguez a Fast & Furious 6 bemutatóján.

A 34 éves Rodriguezt alapvetően akciófilmekből ismerik az emberek, már az első filmnek is, amiben szerepelt, az volt a címe, hogy A bunyós csaj. Ez alapvetően meghatározta a karrierjét, a későbbiekben A halálos iramban-sorozattal és A kaptár-filmekkel szerzett magának komoly népszerűséget.

És ugyan hiába próbál egyre nőiesebbé válni, továbbra is csak akciófilmekben szerepel, az eddig elkészült filmjei közül csak egy nem akciófilm, egy iszonyatosan gyenge vígjáték. A most készülő filmjeinél már jobb a helyzet, szerepel ugyan a Machete folytatásában, de már becsúszott mellé egy szinkronhang is egy animációs filmben. Nem hercegnőt fog szinkronizálni, hanem egy csigaversenyeken induló csigát, vagy valami hasonlót, de a lényeg az, hogy ebben legalább már nem aprít valakit darabokra feszülős pólóban, duzzadó izmokkal.

Rodrigueznek a mostani, váll nélküli, piros estélyije az eddigi legnőiesebb, legelgánsabb ruhadarabja, amiben valamilyen eseményen megjelent. Meg is küzdött vele rendesen, kicsit botladozott, vagy le akart csúszni a ruha a melléről, vagy kis híján rálépett az aljára.

Az elmúlt hónapokban is próbálkozott már a nőies ruhadarabokkal, az Oscarra is egy estélyiben ment, de jellemzően nagyon visszafogott fekete, pántos darabokat választott eddig. Az elmúlt években bőven voltak olyan fontos, elegáns események, amiken haspólóban, farmerben vagy akár bikiniben jelent meg (itt mondjuk legalább egy strandon volt fürdőruhában).

A bikinit egyébként is nagyon szereti, sőt régebben az sem zavarta, ha például úgy vett koktélruhát, estélyit, hogy látszott rajta, hogyan barnult le nem sokkal korábban bikiniben. Azóta valamennyire megtanult öltözködni, de még mindig csak gyakorolja az elegánsan szexi megjelenést, például simán pózol peace-jelet mutogatva estélyiben, ami egy bő gatyás rappertől rendben van, de szexi estélyiben elég furán néz ki, mint ballagó gyereken az öltöny. Hiába, nem mindenkinek jön zsigerből a díváskodás.