A héten elkezdődött a Cannes-i filmfesztivál, és napról napra van szerencsénk olvasóinkat tudósítani arról, mit hogyan villantottak a legnagyobb hollywoodi sztárok a francia riviérán. De amíg a rivaldafény elsősorban változatlanul az amerikaiakra irányul, addig egyre erősebb az ázsiai jelenlét az első számú európai mozis eseményen. És ők mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy eleganciában vagy szexepilben lepipálják gazdagabb kontinensre született riválisaikat. Ebben a heti trendben hat eklatáns példát mutatunk, válasszon közülük kedvencet!

Freida Pinto

Őt valószínűleg legtöbb olvasónk jól ismeri: a Gettó milliomosban feltűnt, indiai színésznőről van szó. Ő a Jeune & Jolie című film premierjén például Gerard Darel tervezőtől (nem összetévesztendő a Családom és egyéb állatfajták szerzőjével!) választott egy merészen felsliccelt, mégis roppant elegáns ruhát, hozzá Swarovski ridikült szorongatott. Pinto egy esttel korábban, a fesztivál megnyitóján egy rózsaszín Gucciban vadított, képösszeállításunkban ezt a szerelését is meg lehet csodálni, mert mind a hat hölgyről több fotónk is van, úgyhogy érdemes kattintani!

Sonam Kapoor

Sonam Kapoor egy klasszikus bollywoodi színésznő; mióta sikeres, évente általában több filmet is készít az indiai filmfővárosban. Nemzetközi sikereit azonban stílusának köszönheti: bár 27 évesen külföldön nem igazán ismert filmjei miatt, a L’Oréal őt választotta meg a cég arcának, így akik a divatra jobban odafigyelnek, nem kizárt, hogy már összefutottak vele. Ő szintén a Jeune & Jolie című film premierjén volt talán a leggyönyörűbb. Ezen az alkalmon egy hatalmas rózsákkal díszített, klasszikus vonalú estélyiben vonult és pózolt a vörös szőnyegen, a ruhát a Dolce & Gabbana külön neki készítette. A Nagy Gatsby premierjén viszont Kapoor utalt indiai származására egy szárira emlékeztető ruhával és orrkarikával.

Zhang Ziyi

Érdekes, hogy amíg mi magyarok általában megfordítjuk neveink sorrendjét az angol szövegek számára (pl. Palvin Barbara is mindig Barbara Palvinként szerepel külföldön), addig újabban a kínai neveknél a nyugati nyelvek is megtartják a családnév-keresztnév sorrendet. Zhang Ziyit például Zhang Ziyiként szokás emlegetni angolul is, holott a Zhang a családneve Kína egyik leghíresebb színésznőjének és a Ziyi a kereszt. Zhang Pekingben született, és a Tigris és sárkányban, valamint a Gésa emlékirataiban is szerepelt, most pedig, 34 évesen zsűritag Cannes-ban. Képösszeállításunk három öltözéket is mutat tőle, egy dívásat, egy fiúsat és egy kacért – úgy néz ki, ennek a nőnek minden jól áll.

Fan Bingbing

Fan Bingbing ugyan nyugaton kicsit kevésbé ismert, mint Zhang Ziyi, de azért ő sem most van először Cannes-ban, sőt, itt a Velveten is kiemeltük őt a legszebbek között már 2011-ben is. Örömmel jelenthetjük, hogy Fan Bingbing azóta sem csúnyult meg, sőt, továbbra is biztos kézzel válogat az estélyik között, hogy garantáltan elkápráztassa a francia filmfesztivál közönségét. Egy halványsárga Elie Saab ruha az egyik kedvencünk tőle idén, amihez remek érzékkel választott ki egy világítós narancssárga rúzst. De a fenti, a Nagy Gatsby premierjén viselt rózsaszín Louis Vuitton-estélyivel is simán túlragyogta az amerikai sztárokat.

Meng Li

Meng Li két fenti honfitársnőjével szemben azonban újoncnak számít. Annál sokkal többet nem is tudtunk meg róla, hogy egy új kínai film premierjén és fotózásán csillogott a héten Cannes-ban. A film címe angolul az, hogy A Touch of Sin, amit mi látatlanban a A bűn érintésének fordítanánk, mindenesetre az IMDB-ről nem derül ki, hogy Meng Linek mi köze van a filmhez, bár feltehetőleg ő is szerepel benne, tekintve, hogy színésznő. A bűn érintése mindenesetre a fesztivál hivatalos versenyfilmjei között van, Meng pedig lélegzetelállítóan elegáns volt annak premierjén. Egy fotózáshoz viszont egy kislányos kék-fehér összeállítást választott, szerintünk az is jól állt neki.

Bai Ling

Melyikük volt a legszebb?

Bai Ling szintén kínai és szintén színésznő, annyiban azonban kilóg fenti öt kolléganője közül, hogy az ártatlan szépség helyett általában inkább a végzet asszonya figurát hozza, másrészt kicsit másik generációt is képvisel, mivel már 46 éves, amiből persze legalább egy tízest simán letagadhatna. Ő a ’90-es évek elején tette át a székhelyét Kínából az USA-ba, és szerepelt olyan filmekben, mint például a Holló vagy a Wild Wild West (Vadiúj vadnyugat). Látszik is rajta, hogy nagyobb hatással volt rá a nyugati divat, mint a többiekre, például abból, hogy tetoválás van a lábfején, vagy abból, hogy képes volt egy inkább koktélruhának beillő, csillogó miniben (a tervező: Rohit Gandhi + Rahul Khanna) végigmenni a vörös szőnyegen a filmfesztivál nyitóestjén. A fenti rózsaszín darab még a keletiesebb öltözékei közé tartozik, bár erről is inkább csak a nagyításban lehet igazán meggyőződni, ezért ha eddig nem tette volna, most itt az ideje, hogy a fotóra kattintson és végiglapozza bőséges képösszeállításunkat. Önnek ki lett a kedvence a hat közül?