A Cannes-i filmfesztivál eseményein nem túl meglepő módon a nőkre irányul a rivaldafény java. Pedig férfiak is vannak a vörös szőnyegeken, csak ők nyilván nem villantanak semmit, mert rendszerint szmokingban vagy öltönyben vannak, ami túl sok izgalomra nem ad okot. Leszámítva azt az esetet, ha a szmokingot vagy öltönyt viselő férfi rendkívül jóképű vagy sármos – összeszedtük tehát azt a 10 úriembert, akiket a fesztivál legjobban öltözöttjeinek találtunk. Ön szerint melyikük a legvonzóbb, legmenőbb, leglenyűgözőbb?

Hogy ne a legyen unalmas tíz férfiból álló összeállításunk, nem csak a leghíresebbekre koncentráltunk, hogy ne mindig ugyanazok a nevek szerepeljenek. Az összeállítás vége felé reméljük, szolgálhatunk egy-két kellemes meglepetésekkel olyan színészek személyében, akiket eddig nem ismert. De persze nem hiányozhatott az összeállításból a Nagy Gatsby címszereplője, Leonardo DiCaprio, vagy pedig a Michael Douglasszel csókolózó Matt Damon, akinek meglepően remekül áll az őszülő halánték. Végre egy férfiszínész, aki nem titkolja ősz hajszálait – de persze simán lehet, hogy következő filmszerepéhez befestetik a haját. Mellesleg ahhoz képest, hogy 42 éves, Damon roppant szerencsésnek mondhatja magát őszülés-kopaszodás terén (is). Eddig úgy tűnt, Keanu Reeves szintén a szerencsések között van, és bár ő is ott volt Cannes-ban, ő nem került be ebbe a cikkbe. Helyette kapott egy külön Gumicukor-posztot, amit szomorúan ajánlunk mindenki figyelmébe.

Ön szerint ki nézett ki a legjobban?

Hozzá képest teljesen másik generációnak tűnik az utóbbi egy-két évben berobbant James Franco, pedig igazából csak hét év köztük a korkülönbség. A szakáll idén is nagy sláger, DiCaprio mellett Francónak is van, különösen tükrös napszemüveggel áll neki jól. Aki viszont tényleg egy másik generációt képvisel, az az Éhezők viadalából ismert két fiatalember, a nagydarab Liam Hemsworth (23 éves) valamint az úriemberes külsejű Sam Claflin (26 éves). És ha már a briteknél tartunk: ott volt Cannes-ban a Hadak útján (The War Horse) című filmből ismert Jeremy Irvine. Hát ha akarja, ő is tud úgy kinézni, mint akit skatulyából húztak elő, de a többi fotóról úgy tűnik, azért szívesebben öltözik lezseren.

Egy férfi van az összeállításban, aki nem színész: River Viiperi, aki Paris Hilton pasija már egész meglepően régóta. Ő modellként lett híres, nem csoda, hogy jól néz ki, hiszen ez a szakmája. Az Úton című film sztárja, Garrett Hedlund haja egész hosszúra kezd nőni, sőt, még kese szakáll is van most hozzá: egészen különleges jelenség ő így a vörös szőnyegen. Oscar Isaac Madonna W.E. filmjében játszotta guatemalai származása ellenére a jóképű ukrán testőrt, de most ő a Coen testvérek új filmjének a címszereplője (Inside Llewyn Davis). És ha már az ázsiai nőket külön cikkben szemléztük, nem marad ki ebből az összeállításból a kínai Lanshan Luo, aki valószínűleg annyira azért nem fiatal, mint amennyinek kinéz.