Bár sokan jó ideje élik a társasági életüket a közösségi oldalakon, még mindig nincsenek tisztában az általános etikettel. Többek közt nekik szeretnénk segíteni az alábbiakban: összegyűjtöttük, mik azok a dolgok, amiket nem illik csinálni a Facebookon. Felejtse el például a kérdezés nélküli képfeltöltéseket és megjelöléseket, sok esetben okozhat ugyanis kellemetlen perceket ezzel a fotón szereplőknek.

- Nem illik feltölteni senkiről fotót a közösségi oldalra, míg nem egyeztettünk vele, mehet-e a kép az üzenőfalra. És ez nemcsak az olyan jellegű felvételekre vonatkozik, amikkel kellemetlen helyzetbe hozhatjuk az illetőt (pl. részeg volt). Vannak, akik egyszerűen nem szeretnek olyan nyilvánossá tett fotókat viszontlátni magukról, amiken előnytelen ruhában vagy frizurával szerepelnek. Jogában áll mindenkinek eldöntenie, milyen képek kerülnek ki róla. Persze, ha már korábban egyeztettünk az illetővel, hogy részéről bármi mehet, és emiatt még soha nem is szólt, az már más tészta.

- Ugyanígy nem illik megjelölni sem bárkit a képen, aki nem adta beleegyezését a fotó feltöltésére, sőt, ismerős fotóján pláne bunkó dolog jelölgetni embereket.

- Ismeretlen fotója/posztja alá nem illik negatív kritikát kommentelni. Még akkor sem, ha saját ismerősünk egyik ismerőséről van szó, és így bukkantunk rá a közösségi oldalon.

- Tartsuk tiszteletben ismerősünk idővonalát, és állapotfrissítései alatt ne kezdjünk el kötekedni és anyázni a többi kommentelővel. Ezzel elsősorban nem a vitapartnert, hanem a posztolót hozzuk kényelmetlen helyzetbe.

- Nem illik személyes kérdést feltenni az ismerős idővonalán még akkor sem, ha a posztolási lehetőség mások számára is engedélyezve van nála. Ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy privát dolgokat szeretne ott olvasni - miközben rajta kívül még több százan olvassák, hogy akkor most Jucika vegyen-e a boltból szőke kólát vagy se, sürgősen el kéne ezt dönteni.

- Vigyázni kell arra is, hogy felnőtt tartalmat kikkel osztunk meg. Erotikus képek/viccek/történetek posztolásának esetére érdemes létrehozni inkább egy csoportot, mintsem ilyen jellegű állapotfrissítéseket a szomszéd fiatalkorú gyerekeinek vagy általános iskolás volt osztályfőnökünknek is látnia kelljen.

- Nem illik továbbá direkt mód az ismerősök idővonalát telespammelni saját reklámokkal, erre ott vannak a fizetett hirdetések és csoportok - amik egyébként szintén idegesítik a Facebook-felhasználókat.

- Nincs annál nagyobb bunkóság, amikor valaki haragtól elvakultan névvel (vagy akár idővonalra vezető linkkel is) ellátva próbálja ismerősét besarazni mások előtt. Nem illik Marikát bugyilopással vádolni nyilvánosan a közösségi oldalon még akkor sem, ha Marika tényleg ellopta azt a bugyit. A híresztelést pedig az ismerősöknek nem illik megosztani. (Nem beszélve arról, hogy ennek a későbbiekben jogi következményei is lehetnek.)

- Illetlenség egy-egy fontos eseményhez kommentárt fűzni ismerős falán akkor, amikor az illető még be sem jelentette nyilvánosan a dolgot: kellemetlen tud lenni, ha például az esküvő ténye egy gratulációval (vagy egy fotónak köszönhetően) derül ki, még mielőtt a pár frissítené a státuszát, és minden bizonnyal gyerekük születésének hírét is ők szeretnék megosztani a nagyközönséggel először.