Továbbra is érdeklődéssel figyeljük a Velencei Filmfesztivál művészfelhozatalát, itt ugyanis nincs hollywoodi dominancia, hanem a világ minden tájáról érkeznek színészek és rendezők. És nem feltétlenül a legismertebb amerikai sztárok öltöznek a legérdekesebben. Az alábbi fotóösszeállításban 10 hölgyet mutatunk 9 országból (Jodie Kidd modell és Rebecca Hall színésznő az egyetlen pár, akiknek azonos a hazája – Anglia) 10 színben. Illetve 10-nél is több színben, de ezt majd a fotókon úgyis meglátja!

A fekete öltöztet, a fehér és a testszín most nagyon divatos, de mégiscsak akkor izgalmas a világ, ha színes. A fotóösszeállításban a halványabb árnyalatoktól a sötétebbek felé próbáltunk haladni, a legvilágosabb sárgában az amerikai felnőttfilmes Stoya feszített. Jodie Kidd modell a sárgának egy szelídebb árnyalatát kombinálta feketével, míg a Vicky Cristina Barcelonából és a Vasember 3-ból ismert Rebecca Hall egy vadabbat. A vörös hajhoz remekül megy a babarózsaszín – Yuval Scharfra először azt hittük, Dobó Kata az.

Egy korábbi Miss Olaszország szőke hajához világoskék színátmenetes ruhát választott, miközben az Oscar-díjra is jelölt Catalina Sandino Moreno almazöldben mutogatta dekoltázsát. Sandra Bullock után a legélénkebb pirosat egy japán hölgy vállalta be, Miori Takimoto művésznő, Elisa Sednaoui pedig a colour blockingnak hódol háromszínű estélyijében. A mélykéket egy Görögországból érkezett színésznő mutatja be, és a német Diane Kruger választotta a legsötétebb árnyalatot, egészen sötét lilában jelent meg egyik este a fesztiválon.