Első blikkre ugyan nem látszik, de az alábbi összállításban látható képek nem tipikus partifotók, hanem igazából egészen különlegesek: nem péntek vagy szombat éjszaka készültek ugyanis, hanem szerda reggel, munkába menés előtt. Igen, Londonban Rave Your Way Into The Day címmel hétköznap reggeli partisorozatot indítottak. Ha úgy vesszük, abszolút logikus az ötlet, alább össze is foglaljuk, miért jobb szombat éjjel helyett szerda reggel partizni.

1. Felér egy reggeli tornával – A most indult londoni reggeli partizós mozgalomról két beindítója, Samantha Moyo és Nico Thoemmes azt mondja, hogy alapvetően azoknak szánják a Rave Your Way Into The Dayt, akik szeretnek reggel mozogni. Amíg tehát egy szokásos hétvégi parti a züllésről és a leépülésről szól, addig a hétköznap reggeli parti az egészséges életmód része lehet. Sokan vannak, akik nagy nehezen ugyan, de rá tudják szánni magukat egy héten párszor, hogy munka előtt még elmenjenek futni, úszni vagy konditerembe – mennyivel könnyebb a mozgás kedvéért reggel korán kelni, ha nem medencében vagy futópadon vagy -pályán kell kínlódni hajnalban, hanem egy bombasztikus buli vár minket?

2. Van masszázs is – Egy reggeli masszázsnak nagy veszélye, hogy az ember azon nyomban visszaalszik. Kevésbé áll fenn ez a veszély, ha egy dübörgő elektronikus tánczenére partizó emberekkel teli teremben kerül sor erre a masszázsra. Ezen a londoni rendezvényen masszázs és jóga is van a táncon kívül – hát van olyan hétvégi parti, ami ezzel fel tudja venni a versenyt?

3. Lehet beöltözni is meg nem is – Mivel egy ilyen hétköznap reggeli partira a többség munkába menés előtt megy el, van, aki nem vesződik az átöltözéssel, hanem irodai öltözékben ráz egyet hajnalban: a fotókon látszik is, hogy vannak öltönyös, illetve kosztümös bulizók. A Velvet tesztelőit persze anno kinézték a Sziget fesztiválról, amikor az irodai elegancia szabályai szerint felöltözve jelentek meg ott, míg egy ilyen szerda reggeli buliban teljesen normális egy fehér blúz vagy ing. De persze ha valaki be szeretne öltözni, és van rá ideje, azt is lehet.

4. Lehet figyelni a zenére – Az ember ezt a fajta zenét többnyire alkoholos (még rosszabb esetben másmilyen) befolyásoltság alatt élvezi. Külön élvezet lehet tehát egy szerda reggeli buliban, hogy az ember egyszer kivételesen józanul bulizik, itt ugyanis értelemszerűen nincs piálás. Igazából akkor derül ki egy-egy számról, hogy tényleg jó-e, ha az embernek szerda reggel, józanul is van kedve rá táncolni. Feltételezzük, hogy a Rave Your Way Into The Day DJ-i kizárólag ilyen minőségi zenéket játszanak, különben senki nem lenne a táncparketten.

5. Lehet rendesen táncolni is – Elvileg ugyan a szokásos hétvégi bulik is a táncról szólnak, de az ivászat, valamint a csajozás-pasizás és a haverokkal ökörködés mellett maga a tánc általában igencsak a háttérbe szorul, és a legtöbben, főleg az este előrehaladtával legfeljebb dülöngélni tudnak már csak. Ha valaki véletlenül tényleg rendesen táncolni szeretne, annak valószínűleg sokkal jobb terep egy hétköznapi buli, ahol a többiek is mind táncolnak, ahelyett, hogy lökdösődnének, tolakodnának vagy sört locsolnának a mellettük állóra.

Ha lenne ilyen hétköznap reggeli buli az ön lakóhelyéhez közel, elmenne munka előtt?

6. Nincsenek káros utóhatások – Egy szokásos hétvégi ereszdelahajamat után általában fáradtság, másnaposság és levertség következik, esetleg még valami kellemetlen személytől is meg kell szabadulni, akivel összejött egy egyéjszakás kaland a buli hevében. Plusz az ember csomó pénzt kidob piára, taxira, ilyesmikre. Ezeket egy hétköznapi bulin mind meg lehet spórolni, nincs utána fejfájás, émelygés, nem fogjuk hazafelé menet részegen elveszíteni a pénztárcánkat, stb. Úgy tűnik, a problémamentes bulizás receptjét találták meg ezek az angolok.

7. Heti három buli – És a legjobb az egészben az, hogy a hétköznapi bulizás természetesen nem a hétvégi bulizás helyett van, hanem mellette. Az ember egy átlagos héten általában maximum két zenés-táncos buliba tud elmenni, mert ugye a hétvége kettő estét tartalmaz. Akinek heti két alkalom nem elég (márpedig miért lenne elég?), annak kifejezetten nagy öröm, ha szerveznek lakóhelyéhez közel egy munkába menés előtti hétköznapi bulit is, és ezzel heti partiadagját kettőről háromra tudja emelni. Vagy valami törvény van arra, hogy vasárnaptól csütörtökig tilos táncolni?