Az idei Halloween valószínűleg nem sok izgalmat vagy újdonságot fog hozni az azt pár héttel megelőző hasonló eseményekhez képest. Míg Kaliforniában már most megcsinálták a legzseniálisabban förtelmes maszkokat és jelmezeket a Son of Monsterpalooza nevű eseményre, addig Phuketen élesben ment minden. Igen, megvolt az idei vegetáriánus-fesztivál, tudják, az az esemény, ahol az emberek palackokat, esernyőket és hasonló tárgyakat szúrnak át az arcukon, pengelétrára másznak és más válogatott módszerekkel okoznak maguknak kínokat. Ha bírja az ilyesmit az idegrendszere, kattintson, két külön fotóösszeállításunk van, egyik durvább, mint a másik!

A Son of Monsterpalooza nevű eseményre Burbankben került sor, Kaliforniában. A konkrét helyszín nem volt túl egzotikus: a reptéri Marriott-szálló földszintjét vették birtokba a maszkmesterek, beöltözés-fetisiszták és a rájuk kíváncsiak. Rengeteg klasszikus horrorjelmezt készítettek el döbbenetesen élethű verzióban Nosferatutól Freddy Kruegerig, de talán izgalmasabbak és félelmetesebbek a teljesen eredeti maszkok, egyik-másik kész remekmű. Az emberben mindig felmerül a kérdés, hogy egy ilyen eseményen így beöltözve a fényképezkedésen kívül mit lehet csinálni (esznek? isznak? filmet néznek? sétálgatnak? beszélgetnek? társasoznak?), de erre választ most sem kapunk. Így talán még rejtélyesebb az egész.

És ha végighüledezte az álruhában ijesztgetőket, akkor jöjjön az eggyel még durvább fokozat: a phuketi vegetáriánus fesztivál. Innen már korábban is közöltünk fotókat, de megígérjük, hogy ez másodszorra és többedszerre is ugyanakkorát üt, mint elsőre. A Thaiföldön minden évben októberben megtartott vallásos jellegű eseményen a felvonulók állítólag valami transzhoz hasonló állapotba esnek, és így mindenféle fakírmutatványokat mutatnak be az utcán. Persze ha nincsenek még mondjuk az arcátszúrás vagy a nyelvszétvágás előtt transzban, feltehetőleg utána már abban lesznek – a fájdalomtól.

A phuketi vegetáriánus fesztivál arról a leghíresebb, hogy itt van, hogy a felvonulók kardokat, illetve mindenféle használati tárgyakat szúrnak át az arcukon. Most például pisztolyt, esernyőt és metszőollót, van róluk fotó bőven a képösszeállításban. De nem ez az egyetlen műsorszám: van például parázson sétálás és egy jó magas pengelétrára is fel lehet mászni. Ezen kívül vannak, akik petárdáznak, de persze nem úgy, ahogy nálunk szokás kispályázni: az itteniek ugyanis nem dobják el a tűzijátékot, hanem magukra kötözik, és úgy hagyják felrobbanni.