Nagy-Britanniában már a negyedik évad végénél tart a Downton Abbey, és a Story4-en a magyar tévénézők is láthatták már az első három évadot a hiperelegáns angol családi történetből, ami mellesleg jelenleg a világ egyik legnézettebb sorozata. Ha ön véletlenül nem lenne képben: ez egy kosztümös sorozat a XX. század elejéről, ami egy családi birtok tulajdonosának és személyzetének életét követi végig. Mi a női szereplőket mutatjuk most be, azt, hogyan szoktak megjelenni eseményeken – különösen érdekes lesz önnek az összeállítás, ha csak arisztokrata- vagy cselédjelmezben szokta látni ezeket a nőket. Önnek ki a kedvence?

Lady Grantham szerepében Elizabeth McGovern

A ház amerikai nagyasszonyát, Corát játszó Elizabeth McGovern 52 éves, és érdekes tudni róla, hogy nemcsak színésznő, hanem énekes is. A sorozatban ő mindig borzasztóan elegáns, és talán ő az, akinek a stílusa az életben is a legközelebb van a Downtonban játszott szerephez. McGovern nemcsak a tévében egy borzasztóan elegáns és gyönyörű, érett asszony, hanem az életben is, a fő különbség, hogy a sorozat promóeseményein készült fotókon sokkal élénkebbnek és szexibbnek tűnik, mint ahogy a sorozatban játszik. Mind a hat hölgyről öt civil és egy kosztümös fotót mutatunk, ha nem kattint a képekre, nem lát mindent!

Lady Mary szerepében Michelle Dockery

Downton Abbey urának, Lord Granthamnak három lánya van a történet szerint, őket alább sorban bemutatjuk. A legidősebb Lady Mary, akit Michelle Dockery alakít hűvös, mégis elbűvölő eleganciával. Dockery megjelenése az életben sem áll túlzottan távol a titokzatos és kimért lady szerepétől, főleg az utóbbi időben, hiszen a sorozat döbbenetes, bár megérdemelt sikerének köszönhetően hirtelen az egyik legismertebb fiatal angol színésznővé vált. Sorozatbéli anyjához hasonlóan borzasztóan hasonlít ő hófehérkéhez: fekete haj, hófehér bőr, vörös ajkak, és ízlésesen visszafogott öltözék. Mondjuk kétségtelen, hogy legutóbb az Emmy-kiosztón nem igazán találta el, de ennyi még simán belefér.

Lady Edith szerepében Laura Carmichael

Granthamék középső lánya a kicsit szerencsétlenke Lady Edith, akit folyamatosan az a veszély fenyeget, hogy besavanyodott vénkisasszonyként végzi majd. Hát az őt alakító Laura Carmichael az életben mindent megtesz, hogy ne hasonlítson filmbéli szerepéhez, sok fotón szinte alig lehet ráismerni. A félénk, bénázó Lady Edith helyett egy menő, szexi és bevállalós szőke csaj mosolyog vissza a fotókról, aki remek ízléssel talál el egy-egy szettet.

Lady Sybill szerepében Jessica Brown Findlay

A legfiatalabb lány Lady Sybill, akinek talán a legbotrányosabb és legtragikusabb a sorsa a három fiatal úrnő közül, mégis mintha mindig kicsit kevesebbet szerepelt volna, mint nővérei. Talán ez nem tetszett Jessica Brown Findlaynek, akiről már a magyar tévénézők is tudják, hogy a harmadik évad végén kiszállt a sorozatból. Findlay a valóságban is egy élettel teli, merész, magabiztos és persze gyönyörű nő benyomását kelti, de mégis teljesen máshogy néz ki XXI. századi ruhákban, mint XX. századi kosztümökben.

Anna szerepében Joanne Froggatt

Na most kapaszkodjanak meg igazán, hiszen Anna, a komornyik egy szürke kisegér a sorozatban, aki mindig csak jót akar és jót cselekszik és borzasztó rendes mindenkivel és hűséges hasonlóan rendes, bár egyáltalán nem vonzó, viszont sokkal idősebb férjéhez. Ehhez képest az őt alakító Joanne Froggatt, ha meg kell jelenni valahol, szürke kisegér helyett inkább egy szőke bombázóhoz hasonlít, a cikk hat nője közül talán ő és Lady Edith öltöznek a legkihívóbban.

Daisy

Ki a legszebb az életben?

Nem könnyű megismerni a fotókon Sophie McSherát sem, hiszen ő a sorozatban szintén a cselédség tagja, és ott is a hierarchiának a legalján helyezkedik el konyhalányként. A butuska, hebrencs, durcáskodó, de valamiért mégis szimpatikus Daisynek magánéletet nem igazán engedélyeznek, ami talán nem is baj, mert ha mégis összejön neki valami, annak általában kész katasztrófa a vége. Persze mondani se kell, hogy ha Sophie McShera az életben is ilyen lenne, valószínűleg nem nagyon termett volna neki babér a színésznői pályán. Érdemes az ő fotóit is megnézni, mert nagyon jól tudja, hogy mi az, ami jól áll neki. Nem sokkol, nem pakol ki semmit, de belevaló, élettel teli csajként válogatja össze ruhatárát, ha olyanja van, csupafeketében jelenik meg, ha olyanja, akkor meg színes virágos kisruhában. De akármi van rajta, megjelenésében mindig van valami vagány – érdekes, hogy ezt a tulajdonságát mennyire el tudja tüntetni, amikor Daisyt játssza. Ha végigkattintotta a képeket, szavazzon! Ön szerint melyik szerep tulajdonosa a legszebb, legstílusosabb színésznő?