Sinéad O’Connor, Demi Moore, Charlize Theron, Natalie Portman, Sigourney Weaver, Britney Spears, Cynthia Nixon – ők a leghíresebb női sztárok, akik karrierjük egy pontján (egy filmszerep kedvéért, esetleg rák elleni kampány részeként vagy csak mert megőrültek) levágatták a hajukat kopaszra vagy gyakorlatilag kopaszra. Ebben a cikkben hat olyan nőt mutatunk, akik most az utóbbi hónapokban döntöttek úgy, hogy ők haj nélkül is tudnak divatosak és/vagy szexik lenni. Kínos szerepelnivágyás hajtja őket vagy tényleg jól néznek ki? Nézze végig az összeállítást, aztán döntsön ön! Ez 2014. első vasárnapja, ezért ez 2014. első heti trendje.

Jessie J

Jessie J brit énekesnő tavaly március 15-én vállalta be, hogy egy jótékonysági kampány részeként őt is kopaszra borotválják. Nagyon divatban van most az ilyesmi, Cynthia Nixon is ezért vált meg annak idején a fürtjeitől, de nemhíres hölgyek is lekopaszodtak jótékonyságból, ez a nő például a saját esküvőjén. Jessie J 2013. nagy részét a szolidaritás jegyében töltötte, gyakorlatilag nemlétező haját szőkére festette és így turnézta végig a múlt nyarat. Újabban már kezd visszanőni a haja, ezért úgy látjuk, nála kezd lezárulni a kopaszsági korszak, ami lehet, hogy baj, mert így is elég dögösen tudott kinézni. A képösszeállításban több fotót is mutatunk róla, ha nem kattint, lemarad a javáról!

Eve Salvail

Eve Salvail a ’90-es évek egyik híres modellje volt, emlékezetes a Pret-a-Porter (Divatdiktátorok) című filmből az a jelenet, amikor Jean Paul Gaultier sopánkodik, hogy egy kopasz, tetovált fejű manökent küldtek a divatbemutatójára. A ’90-es években nagyon mentek az alternatív stílusok, ezért Salvail is nagy népszerűségre tett szert kopaszon. Most a ’10-es években meg nagyon mennek a ’90-es évek, ezért Salvail is úgy döntött, hogy megint tökkopasz lesz, pedig korábban volt valamennyi haja, punktarajt hordott. És mint tudjuk, a hosszú haj borzasztó idegesítő tud lenni, ezért az Ötödik elemben is feltűnő Salvail most megint kopasz. Szerintünk tényleg jól áll neki.

Amber Rose

Amber Rose már elég régóta hordja azt a frizurát, amit Jessie J tavaly nyáron hordott. Persze ezt a hajat csak kis jóindulattal lehet frizurának nevezni, inkább szőkére festett sörtéről van szó, de Rose-nak ez már akkor is remekül állt, amikor még Kanye Westtel járt, és most sem változtatott fazont, hogy már Wiz Khalifa a pasija, sőt, tavaly gyerekük is született. Persze ha van olyan nőtípus, amelyik a kopaszságtól sem férfias, az pontosan az a típus, amibe Rose is tartozik: elképesztően nőies alakja van, hatalmas mellek, hangsúlyos derék, széles csípő. Ezek mellé aztán tényleg nem elengedhetetlen a hajzuhatag, amint a mellékelt fotókon is látszik, Rose minden eseményen bátran mutogatja alakját, és sokszor erős sminkkel és/vagy nagy fülbevalókkal hívja fel magára a figyelmet.

Karen Gillan

Karen Gillan skót származású, és nálunk egyelőre nem túl ismert, mert modellmunkáján kívül eddigi leghíresebb szereplése a Dr. Who című brit tévésorozatban volt. Talán pontosan a manökenszerepből próbált Gillan kitörni azzal, hogy nemrég bevállalt egy olyan szerepet, amihez le kellett vágatnia a haját tökkopaszra – pedig ő aztán nem büszkélkedhet olyan terebélyesen nőies testtel mint Amber Rose. Persze sokaknak pont a fiúsabb lányok jönnek be, és Karen Gillan nagyonis tudja, hogy egy miniruhával vagy forrónadrággal azért haj nélkül is tud izgalmasan kinézni egy nő. A színésznőt egyébként idén már a mozikban is láthatjuk majd, szerepel ugyanis a Guardians of the Galaxy című szuperhősös filmben, ehhez volt szükséges a nyíratás.

Nya Lee

Nya Lee egy amerikai rappernő, szerepel többek között a Love & Hip Hop című realityben is. Úgy látjuk, hogy ő Amber Rose-nak egy keményebb kiadása, hasonlóan nőies alkattal és még rövidebb hajjal. Az ő fején annyira kevés a sörte, hogy azt még kiszőkíteni sem érdemes, vagy lehet, hogy egyszerűen ő döntött úgy, hogy gigantikus melleihez jobban néz ki a fekete borosta a feje tetején. Ha nem a kopaszságról szólna a cikk, férfiolvasóinknak valószínűleg csak sokadik nézésre tűnne fel, hogy ennek a bögyös macának egyébként nincs is haja.

Alek Wek

Ki a legstílusosabb?

És még valaki, akit a ’90-es évek iránt érzett egyre erősödő nosztalgia hozott többé-kevésbé vissza a rivaldafénybe. Alek Wek világéletében haj nélkül élt, és így is emlékezhet rá ön is a Golden Eye című Tina Turner-klipből vagy Janet Jackson Got ‘Til It’s Gone című remekművének videójából. A Szudánból Nagy-Britanniába menekült lány a ’90-es évek közepén lett híres modellként, de persze az ő szépsége olyan, főleg így haj nélkül, amit európai szemnek esetleg egy kicsit szokni kell. Amint képösszeállításunkból kiderül, Wek újra ott van egy csomó fontos divateseményen Párizsban, Londonban és Milánóban, és továbbra is dísztelen, de mégis gyönyörű és élettel teli önmagát adja mindenhol. Ha végignézte a képösszeállítást, szavazzon! Melyik kopasz nő stílusa jön be önnek a leginkább?