A versenyekből már kiesett magyar olimpikonoknak és hazánk Szocsiban tartózkodó sportdiplomatáinak is ajánljuk az alábbi helyeket: bemutatjuk a téli olimpiának helyt adó város éjszakai életét a legmenőbb melegbártól a sztriptízlokálokon át a klubokig. Aki Szocsiba utazik, itt tudja elengedni magát!

Miközben a fél világ – legalábbis a térítőköröktől északra és délre – azt nézi, hogyan ugratnak a freestyle sízők, sprintelnek a gyorskorcsolyázók és csúsztatnak a curlingesek, Szocsi más szórakoztatással is várja a látogatókat. A putyini és egyéb melegellenes nyilatkozatok ellenére változatlanul üzemel az üdülőváros egyetlen melegbárja, a Majak (bár a neve nem cseng túl jól). A Guardian riportban számol be róla, hogy dalolásznak a drag queenek, hogy jelent meg egyszer csak egy rendőr, aki lekapta az egyenruhát, előhúzta a szíjat, mire kiderült, ő is fellépő.

Az olimpiai szellem a zártkörű (csak csengetés után engednek be) klubot is áthatja. Az egyik fellépőt például úgy jelentették be, mint „a szopás aranyérmesét”. Most az olimpia idején a klubnak nincs is sok gondja a rendőrökkel vagy a szkinhedekkel, Szocsi eleve toleránsabb város, azonban a külföldi stábokból elegük van. Odamennek kamerákkal és mindenkit az átélt attrocitásairól faggatnak. A meleg propaganda terjesztését tiltó jogszabályok miatt még az olimpia bojkottjának lehetősége is felmerült, sok külföldi állami vezető nem jött el a megnyitóra, sok újság (így a cikket közlő Guardian is) szivárványszínű logóval tiltakozik.

Ha ön a nudit szereti

Persze ha ön Szocsiba utazna így az olimpia második felére, és esetleg nem vonzza a melegbárok fülledt hangulata és a rájuk tapadó politika, tudunk ajánlani más helyeket is. Itt van mindjárt a Body-Body nevű lokál, aminek már a nyitóoldala is impresszív. A honlap szerint face control van, azaz a biztonságiaknak nem tetsző embereket nem engedik be. Márpedig a képek alapján megéri bejutni, még nővérkének öltözött sztriptíztáncosnő is van!

A Sochi City Guide ugyan reklámoz további két sztriptízklubot, a Cabaret-t és a Lubavát is, de ezeknek nem leltük nyomát a neten. Megtaláltuk viszont a Cleopatrát, amiről azt írják, akinek nem szimpatikusak a „>>szabadúszó<< lányok”, kerüljék el a helyet. A lokál egy helyi hotel épületében található, és gyakran megfordulnak itt orosz popsztárok. Sok itt a külföldi is a hotel miatt, ha vegyes társaságra vágyunk, jöjjünk ide! Az Art-Club is jól csengő név, szintén erotikus showműsorokkal és táncoslányokkal van tele. Itt ráadásul nincs szexizmus, nem nyálcsorgató férfiak uralják a helyet, igen sok nő is megfordul a vendégek között – jellemzi a Stay.com.

Parti és kocsmák

Az Octopus a legjobb karaoke-bár, az Oblaka az egyik legújabb kricsmó, a Rock Сlub T2 pedig a legjobb rockkocsma, aminek a Treugolnik a dzsesszes megfelelője. Ki kell emelni az Amsterdamot, ami a város egyik legjobb hangtechnikájával rendelkezik és talán a város legnagyobb bulijait tartják itt. A világhírű lokállánc, a Pacha is rendelkezik egy szocsi klubbal, persze egy köpésnyire a tengerparttól. Aki szereti az igényes klubokat, amikbe nem jut be akárki, jöjjön ide, itt személyivel és a szigorú dresscode figyelembevételével lehet csak belépni. A FeRoomot is érdemes megemlíteni, már csak azért is, mert minden asztalhoz tartozik egy telefon, amin másik asztalokra rá lehet csörögni, ha ön szimpatikus férfit/nőt lát.

Számos zenés klub és menő étterem van még a városban, például az Abba, a Brezsnyev, a Csernaja Magnolija, a Dácsa Bossza, az Irish Pub, a Volna és a rejtélyes nevű Szektor 81. Honlapot nagy részükhöz ne is keressen, csak vesse bele magát a szocsi éjszakába!

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!